Δηλώσεις για τη κατάληψη της πλατείας Μπακογιάννη στις Λαϊκές Κατοικίες από τον Δήμαρχο Θεόφιλο Μιχαλάτο:

 

 

 

 

 

 

28 Απριλίου 2020: «Δεσμεύομαι ότι μέχρι τις 12 αύριο το μεσημέρι θα έχει απελευθερωθεί η περιουσία του Δήμου Αργοστολίου».

10 Μαϊου 2020: «Δεν έχει δοθεί καμία παραχώρηση από τον Δήμο Αργοστολίου, ή χώρος του δήμου σε Ρομά στις Λαϊκές Κατοικίες. Έχει γίνει «κατάληψη» και με το που ενημερωθήκαμε γι’ αυτό το γεγονός κινηθήκαμε αμέσως. Τώρα καλούμαστε να βρούμε μία λύση να τους πάμε κάπου αλλού, γιατί είναι οικογένεια με πέντε παιδιά. Εντός των ημερών θα το λύσουμε το πρόβλημα και θα φύγουν από εκεί. Είναι ένα δημοτικό κατάστημα και δεν είναι ιδανικές οι συνθήκες να ζουν άνθρωποι εκεί».

Νοέμβριος 2021: Η εικόνα της πλατείας Μπακογιάννη και των κατειλημμένων καταστημάτων. Όχι μόνο δεν απελευθερώθηκαν, αλλά κατελήφθησαν κι άλλα κτίρια.

Πέρασαν δύο χρόνια, από όταν ο Δήμαρχος Αργοστολίου υποσχόταν στους κατοίκους πως θα προστατεύσει τη δημοτική περιουσία. Διαβεβαίωνε ότι δεν γνώριζε τίποτε για το περιστατικό τη στιγμή που όλοι οι αντιδήμαρχοι και οι σύμβουλοι είχαν ενημερωθεί.

Τελικώς -μάλλον για τα μάτια του κόσμου- βγήκε ένα πρωτόκολλο αποβολής.

Βεβαίως ποτέ δεν εφαρμόστηκε.

Για ποια Δημοτική Αρχή μιλάμε λοιπόν; Αυτή που αφήνει τη δημοτική περιουσία ανεκμετάλλευτη και έρμαιο; Για ποια σοβαρότητα, αξιοπιστία και ανάπτυξη κάνουν λόγο; Κατέστρεψαν και συνεχίζουν την ολοκληρωτική καταστροφή της περιοχής.

 

 

 

 

 

ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΛΑΪΚΩΝ ΚΑΤΟΙΚΙΩΝ

ΔΗΜΟΥ ΑΡΓΟΣΤΟΛΙΟΥ