Να ‘σαι καλά ρε Θεόφιλε που κάθε μέρα βάζεις στην ατζέντα της επικαιρότητας και από ένα θέμα και μας δίνεις δημοσιογραφική «τροφή»! Μέχρι τώρα ήταν άγνωστο το φαινόμενο στην Κεφαλονιά: Ένα δημόσιο πρόσωπο καθημερινά (στην κυριολεξία καθημερινά) «να γράφει» την τρέχουσα επικαιρότητα! Σήμερα λοιπόν θέλεις δεν θέλεις σειρά έχει ο «Συμπαραστάτης του Δημότη και της Επιχείρησης». Ένας θεσμός άγνωστος, όχι μόνο στον κόσμο αλλά και στους δημοτικούς άρχοντες και που κατάφερε ο Θεόφιλος μία με την αναβολή της συνεδρίασης για την εκλογή του και μία τώρα με την μνημειώδη …ΜΗ απάντηση στην επιστολή των 8 συμβούλων της αντιπολίτευσης (από το Καρλόβασι μάλιστα της Σάμου!!!), να βάλει στην επικαιρότητα ένα θέμα από το πουθενά! Να ‘σαι καλά λοιπόν ρε Θεόφιλε να συνεχίσεις στην ίδια πορεία!..

Θεόφιλος: «Δεν είδα, δεν άκουσα,

δεν ξέρω τίποτα περί υποψηφιότητας του Λουβερδή»!

Η απάντησή του λοιπόν στην επιστολή των «8» είναι μνημείο …«άλλα λόγια να αγαπιόμαστε» ! Από πού να την πιάσεις και που να την αφήσεις. Καταρχήν κάνει κάτι πολιτικά ανήθικο. «Δίνει στην ψύχρα» τον Λουβερδή τον δικό του άνθρωπο, που βγήκε «στην γύρα» για να εξασφαλίσει την εκλογή, ΠΡΟΦΑΝΩΣ έχοντας την έγκριση του Θεόφιλου! Παραβλέπει και αποκρύπτει – φλυαρώντας περί της ανύπαρκτης δημοσιότητας της εκλογής του συμπαραστάτη- ότι (ο Λουβερδής) ήταν υποψήφιος του στις τελευταίες εκλογές, προφανώς για να κουκουλώσει το γεγονός πως προωθεί ένα δικό του παιδί! Τι εισπράττει κάποιος διαβάζοντας την «απάντηση» Θεόφιλου; Δεν είδε, δεν άκουσε, δεν ξέρει τίποτα περί υποψηφιότητας του Λουβερδή! Θέλει να πείσει (ο Θεόφιλος) πως ο Λουβερδής ξύπνησε ένα πρωί και είπε δίχως να έχει την έγκριση του δημάρχου (!) …«θα κατέβω για Συμπαραστάτης»!

Τι λέει και (κυρίως) τι ΔΕΝ ΛΕΕΙ

Τι λέει λοιπόν για να πείσει ο αθεόφοβος με την «απάντησή» του: «…δεν έγινε κανένα τηλέφωνο ούτε από εμένα τον ίδιο προσωπικά ούτε από άλλο Δημοτικό Σύμβουλο της Δημοτικής Αρχής, προκειμένου να ζητήσουμε τη ψήφο σας για συγκεκριμένο άτομο». ΑΛΛΑ δεν λέει ότι, ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΕΞ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΥ, ο Λουβερδής «έσπασε» τα τηλέφωνα! ΑΛΛΑ δεν λέει τίποτα για τις πιέσεις και τα περίεργα τηλέφωνα σε συμβούλους από …τρίτους, επίσης ΕΞ ΟΝΟΜΑΤΟΣ του! ΑΛΛΑ δεν λέει τίποτα για τον λόγο της δεύτερης αναβολής που έγραψε μια μελανή σελίδα στην ιστορία του Δημοτικού Συμβουλίου (όπως σωστά λένε οι «8» στην επιστολή τους) -όταν διαπίστωσε ότι δεν «βγαίνουν τα κουκιά»- «επειδή ενημερωθήκαμε ότι θα απουσιάζουν για σοβαρούς προσωπικούς λόγους δημοτικοί σύμβουλοι και απαιτείται η φυσική παρουσία τους για την διεξαγωγή της Ψηφοφορίας»! Και φυσικά, όχι μόνο ΛΕΞΗ ΔΕΝ ΛΕΕΙ στην «απάντησή» του για την μη δημοσιότητα της προκήρυξης, αλλά προσπαθεί με μια ακόμη γελοιότητα να κουκουλώσει τα πράγματα λέγοντας πως «η σχετική πρόσκληση του Δημοτικού Συμβουλίου εστάλη σε όλα τα τοπικά ΜΜΕ, η οποία γνωστοποιούσε ότι το Δημοτικό Συμβούλιο θα συνεδριάσει προκειμένου να επιλεγεί Συμπαραστάτης»! Θέλει να πείσει δηλαδή, ότι η καθιερωμένη δημοσιοποίηση της πρόσκλησης του Δ.Σ. ήταν αρκετή! Θου, Κύριε, φυλακήν τω στόματί μου…

Από το Καρλόβασι στη Σάμο

του Λεβάντε η απάντηση!!!

Πρωτοφανή πάντως …τα αντανακλαστικά του Θεόφιλου να απαντήσει άμεσα στην επιστολή των «8» με το που κυκλοφόρησε. Πρωτοφανή η ταχύτητα με την οποία έδρασε! Και να φανταστείτε: Οτι ήταν, σύμφωνα με ανάρτησή του στο facebook, …στο Αιγαίο στη Σάμο και για την ακρίβεια μπροστά από τον Ιερό Ναό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στο Καρλόβασι(!!!)*, ότι έκατσε κι έγραψε την απάντηση Κυριακάτικο απόβραδο και ότι την έστειλε στα μέσα ενημέρωσης στις 10.07 το βράδυ! Τόση σπουδή και μάλιστα μοναδική στα 2½ χρόνια της θητείας του! Τι σημαίνουν όλα αυτά τα στερούμενα λογικής και σοβαρότητας; Μα τι άλλο, από την πρεμούρα του και τον πανικό του με το που διάβασε την κοινή επιστολή των «8»! Είναι φορές, όπως αυτή, που ο Θεόφιλος και να θέλει δεν μπορεί να κρυφτεί. Μόνο που ατύχησε με το περιεχόμενο της απάντησης… Καλύτερα να μην απαντούσε…

* Άλλη μία εν κρυπτώ απόδραση του δημάρχου…

Σημαντική και

…σημαδιακή η απουσία των δύο διδύμων!

Σάμο του Λεβάντε

Η κίνηση των «8» πάντως ήταν σημαντική και σημαδιακή με βαθύ πολιτικό μήνυμα! Σημαντική, γιατί μόνο συνηθισμένο φαινόμενο δεν είναι να συνυπογράφουν καταγγελία για την Δημοτική Αρχή τρεις επικεφαλής (από τους 4) των παρατάξεων της αντιπολίτευσης. Και σημαδιακή, γιατί η απουσία του Διονύση Λυκούδη (Κανάλε) συνοδευόμενου από τον Μενάγια, απλά είναι συνέχεια των προηγουμένων κινήσεων του με σαφή προσδιορισμό στήριξης του Θεόφιλου (Λιμάνι, Νοσοκομείο, συστηματική απουσία από τα Δ.Σ. και την Οικονομική Επιτροπή κ.λπ.). Βέβαια απουσιάζουν και οι Ανουσάκης, Παπαδάτος, με τις φήμες να οργιάζουν ειδικά γι’ αυτούς τους δύο. Τις εύκολες φήμες δεν θέλουμε να τις πιστέψουμε! Τις δύσκολες …τις περιμένουμε να επαληθευτούν! Σε κάθε περίπτωση, η απουσία από την ανακοίνωση των δύο διδύμων και ιδιαίτερα των δύο Νικολάδων, όποιοι και νάναι οι λόγοι και μάλιστα όταν θα έπρεπε να εξηγηθούν με το που βγήκε η ανακοίνωση, τον μόνο που ευνοεί είναι …το Θεόφιλο.

Ως επίλογο…

ο ανεπανάληπτος επίλογος του Θεόφιλου

Πάντως, επί της ουσίας, δηλαδή στο πολιτικό περιεχόμενο της «επιστολής των 8», ο Θεόφιλος στην γνωστή του πρακτική: «Μούγγα στη στρούγκα» και «άλλα λόγια να αγαπιόμαστε» όπως πιο πάνω παραθέσαμε. Και αντ’ αυτών κλείνοντας την επιστολή του λέει απευθυνόμενος στους «8» το μνημειώδες: «Θα ήθελα να σας διαβεβαιώσω ότι τα καλύτερα έρχονται και η Δημοτική Αρχή Μιχαλάτου είναι εδώ. Πιστή στις προεκλογικές της δεσμεύσεις, αποφασισμένη να συμβάλει στον τόπο μας με θετικό πρόσημο και να μην αποπροσανατολιστεί από «κενές απεγνωσμένες» αντιπολιτευτικές φωνές»! Βρε αθεόφοβε, για «ποια καλύτερα που έρχονται» θέλεις να δώσεις διαβεβαιώσεις όταν 2½ χρόνια μια πέτρα δεν έχεις βάλει επάνω στην άλλη; Φλομώσαμε στα Θα και στις υποσχέσεις! Και αν έλλειπε ο Ιανός που εξελίχθηκε σε «Ιανός-Σωσμός» για σένα …δεν θα είχες δημοπρατήσει ούτε ένα έργο (άσε το πότε θα ξεκινήσουν και κυρίως πότε θα τελειώσουν)!

Πες στα ίσια για ένα έργο που είχες τάξει …ΕΝΤΟΝΑΙ! Και όχι μόνιμα να μας παραπέμπεις στο …ΠΟΥΝΤΟΝΑΙ!

Και βέβαια τι ήθελες να κάνεις αναφορά στις προεκλογικές σου δεσμεύσεις και να μας διαβεβαιώσεις για την πίστη σου σε αυτές; Οι Λαϊκές Κατοικίες και οι άλλες γειτονιές του Αργοστολίου, το 4ο Δημοτικό, η Καμπάνα, το Ναυτικό Μουσείο Φάρσων, ο Θαλασσόμυλος, ο Βιολογικός της Λειβαθούς, για να αναφέρουμε τα κορυφαία …σε περιμένουν στην γωνία! Θα χρειαστούμε …διπλά φύλλα του «Η» καθημερινά, ένα το πρωί και ένα …έκτακτη έκδοση, όπως γινόταν παλιά για σημαντικά θέματα!

Η συμβουλή μας: Από το να μιλάς …καλύτερα να τρως και να τα πίνεις στο κάθε Μεράκι από το Λονδίνο μέχρι το Καρλόβασι!

ΚΟΣΜΟ-ΠΟΛΙΤΗΣ

*Η επιστολή των «8» και η …μη απάντηση του Θεόφιλου στη σελίδα 12.