Νέα επίθεση εξαπέλυσε χθες ο επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «Δήμος Αργοστολίου: Παρόν και Μέλλον» Νίκος Ανοθυσάκης κατά της «ολιγαρχικής Δημοτικής Αρχής Μιχαλάτου» για τα τεκτενόμενα στον Δήμο.

Η ανακοίνωση αναφέρει τα ακόλουθα:

Η Δημοτική Αρχή Μιχαλάτου εκφράζει, ως γνωστόν, μια τυχοδιωκτική και αδίστακτη νοοτροπία για την Τοπική Αυτοδιοίκηση και παράλληλα αποτελεί ένα δαιδαλώδες και υπόγειο σύστημα διάβρωσης προσώπων και προσωπικοτήτων της «αντίπερα όχθης»… Αυτός ακριβώς ήταν και ο λόγος που διαχωρίσαμε απόλυτα και έγκαιρα τη θέση μας από την παράταξη Παρίση, επειδή δηλαδή δεν θέλαμε να μετέχουμε σε ένα «θεατρικό δρώμενο» δήθεν αντιπολίτευσης και δήθεν σύγκρουσης για ασήμαντα και δευτερεύοντα θέματα, όπως πεισματικά επέμεναν ορισμένοι από τον πολιτικό χώρο μας.

Την ώρα λοιπόν που ο ολιγάρχης Δήμαρχος Αργοστολίου Θ. Μιχαλάτος και οι υποτελείς του προωθούν ένα τουλάχιστον περίεργο σχέδιο για το δημοτικό «φιλέτο» του ακινήτου στην «Καλλιθέα» της Λακήθρας, την ώρα που στο Δημοτικό Γηροκομείο Αργοστολίου διαχειρίζονται εκατομμύρια Ευρώ σε ευθεία αντίθεση με τη νομοθεσία, την ώρα που συγγενικό πρόσωπο Προέδρου της παράταξης Μιχαλάτου «έχει τινάξει την μπάνκα των προμηθειών του Δήμου Αργοστολίου στον αέρα», την ώρα που τέσσερις από τους πέντε ειδησεογραφικούς ραδιοφωνικούς σταθμούς της Κεφαλονιάς ελέγχονται, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, από τον ίδιο τον Θ. Μιχαλάτο δημιουργώντας συνθήκες μονοφωνίας και …«Β. Κορέας», η εναπομείνασα παράταξη Παρίση σύρεται πίσω από τις ασθενικές και ήσσονος σημασίας «για τα μάτια του κόσμου» ψευτοαντιπολιτευτικές κινήσεις του Αλέξανδρου Παντελειού του 10% για το… «ποιος θα είναι ο Συμπαραστάτης του Δημότη» ή για το αν θα εγκριθεί κάποια θέση πάρκιν!!! Αυτή είναι η υποτιθέμενη αντιπολίτευση που θέλανε να κάνουν και γι’ αυτόν ακριβώς το λόγο ήρθαμε σε οριστική πολιτική ρήξη με τους θιασώτες του δόγματος «μη τους κύκλους του ολιγάρχη τάραττε»…

N. Aνουσάκης

Θέλουμε να διαβεβαιώσουμε τους συνδημότες μας ότι κτίζουμε μια παντελώς νέα παράταξη με γερές ρίζες, χωρίς βαρίδια, χωρίς εξαρτήσεις, χωρίς φοβίες, χωρίς διάθεση για δημόσιες σχέσεις και φυσικά το τελευταίο που μας ενδιαφέρει είναι να εστιάσουμε αποπροσανατολιστικά στο… «ποιος θα είναι Συμπαραστάτης του Δημότη», ενός θεσμού ούτως ή άλλως «διακοσμητικού», αδιάφορου και χωρίς καμία πρακτική σημασία. Αυτού του είδους την… «αντιπολίτευση χαμηλών πτήσεων» την αφήνουμε για τους…» συμπαραστάτες του Θεόφιλου» και αυτό ακριβώς εξηγήσαμε στον Αλέξανδρο Παντελειό όταν μας ζητήθηκε να υπογράψουμε την ανακοίνωσή του για το σχετικό θέμα. Παράλληλα και δεδομένου ότι ο ευρύτερος πολιτικός χώρος που εκφράζουμε έχει μακρά διαδρομή στα αυτοδιοικητικά δρώμενα του τόπου και έχει συμμετάσχει επί χρόνια στη διοίκηση του μεγάλου Δήμου Κεφαλονιάς θεωρούμε κωμικό να θέλει να μας “πατρονάρει” πολιτικά ο Αλέξανδρος Παντελειός του 10% και να θέλει να εμφανιστούμε ως «ουρά του»!!! Αυτό τον παρακμιακό κι αστείο ρόλο τον αφήνουμε σε άλλους που καταναλώνουν την ιστορία και το όνομά τους…

ΥΓ. Προς κ. Παντελειό και όψιμους «καταϊδρωμένους» ακολούθους του: Μην απαντήσετε σε εμάς. Ο καθένας έβγαλε τα συμπεράσματά του. Θα είναι καλύτερο για όλους να γράψετε κάτι, ουσιώδες όμως αυτή την φορά, κατά του Μιχαλάτου. Επιτέλους κάντε αληθινή αντιπολίτευση.

ΝIKOΣ ΑΝΟΥΣΑΚΗΣ

Επικεφαλής της παράταξης

«Δήμος Αργοστολίου: Παρόν και Μέλλον»