Και όπως χθες αναφέραμε, ξαφνικά και απρόσμενα ο Θεόφιλος φέρνει στην επικαιρότητα την αξιοποίηση της Καλλιθέας στη Λακήθρα!

Μετά από 15 χρόνια που ήταν «θαμμένη» – και με την δικιά του συνδρομή βεβαίως, βεβαίως, αφού η Καλλιθέα μπήκε στα αζήτητα και στην εγκατάλειψη από την δικιά του δημαρχιακή θητεία στη Λειβαθώ (2006 – 2010).

«Ξύπνησε» και θυμήθηκε την Καλλιθέα για να …την ξεπουλήσει!

Και μάλιστα προκρίνει την αξιοποίησή της …με ιδιωτικά κεφάλαια που θα την οδηγήσουν στην ιδιωτική εκμετάλλευση για 25 (και βάλε) χρόνια, λες και στέρεψε ο «Αντώνης Τρίτσης»!!!

«Θεόφιλος κερνάει,

Θεόφιλος πίνει»;

Προφανώς τον τσίγκλησε το επιχειρηματικό του δαιμόνιο για την αξιοποίηση της Καλλιθέας! «Λουκούμι» επένδυση!  «Ένα βάζεις, δέκα βγάζεις»! Σε 25 και βάλε χρόνια οι δημαρχέοι θα έρχονται και θα παρέρχονται, αλλά ο επενδυτής θα παραμένει εκεί! Κι αν είναι και σαν κάποιους άλλους που διαχειρίζονται δημόσια περιουσία και δεν πληρώνουν το νοίκι δεν βαριέσαι …σημασία έχει η επένδυση και όχι ο επενδυτής!

Όμως δεν μπορεί να βγει μπροστά ο ίδιος ως ενδιαφερόμενος επιχειρηματίας! Θα κατηγορηθεί ότι … «Θεόφιλος κερνάει, Θεόφιλος πίνει» (κατά το… «Γιάννης κερνάει , Γιάννης πίνει») κι αυτός …τέτοια πράγματα ούτε τα θέλει, ούτε τα κάνει! Άλλωστε υπάρχει και η τεχνική …«του πισινού»!

Οι κουμπάροι να ‘ναι καλά!

«Πρώτο τραπέζι πίστα»,

μπαλκόνι στο Ιόνιο!

Τώρα λοιπόν στον τρίτο χρόνο της θητείας του ο Θεόφιλος θυμήθηκε πως είχε βάλει στο ράφι ως δήμαρχος Λειβαθούς πριν …15 χρόνια (!) την αξιοποίηση της Καλλιθέας!

Και είπε με το που ξύπνησε ένα βροχερό χειμωνιάτικο πρωινό του Νοέμβρη στον τρίτο χρόνο της θητείας του: Μωρέ δεν βγάζω στο σφυρί την Καλλιθέα;

Στο δρόμο για το Δημαρχείο το σκέφτηκε καλά και κατεβαίνοντας προς το Αργοστόλι πέρασε από τη Λακήθρα να δει …αν η Καλλιθέα είναι στη θέση της!

1,5 εκ. λέει θα βάλει ο επενδυτής και για 25 χρόνια θα βγάλει τα μαλλιοκέφαλα του πληρώνοντας κάτι …τσάχαλα στο Δήμο!

750 τετ. μέτρα κτίριο για γάμους, βαφτίσια και λοιπές συνάξεις δεν τα λες και λίγα – τόσα τετραγωνικά μαγαζί εστίασης δεν υπάρχει πάντως σήμερα σε όλη την Κεφαλονιά!

Δεν θα αφήσει ανοιχτό κανένα μαγαζί γι’ αυτές τις δουλειές σε όλο το νησί!

Και σε θέση; «Πρώτο τραπέζι πίστα», μπαλκόνι στο Ιόνιο!

Αναπάντητα ερωτήματα

και από πίσω

…ιδιοτελή συμφέροντα!

Και καλά θα πείτε… είναι προτιμότερο να μείνει ξέφραγο αμπέλι το Αλσος της Καλλιθέας και αχρησιμοποίητο από τον Δήμο; Όχι βέβαια!

Όμως…

Όμως τόσα προγράμματα τρέχουν («Αντώνης Τρίτσης», ΕΣΠΑ, Πράσινο Ταμείο κ.λ.π.) που μπορούν να χρηματοδοτήσουν την αξιοποίηση της δημοτικής περιουσίας.

Το Μέγαρο πως αξιοποιείται δηλαδή με δημόσιο χρήμα για να γίνει το Μουσείο Σκλάβου;

Γιατί δηλαδή δεν μπορεί να βρει 1,5 εκατ. για την αξιοποίηση της Καλλιθέας όπως άλλωστε ήταν και ο αρχικός σχεδιασμός;

Το ερώτημα ο Θεόφιλος δεν μπαίνει στον κόπο να το απαντήσει για τον απλούστατο λόγο γιατί πρέπει ταυτόχρονα να απαντήσει και στο γιατί επιλέγει «το ξεπούλημα» της δημοτικής περιουσίας.

Ίσως εδώ να βρίσκεται και η απάντηση στο άλλο ερώτημα: Γιατί αφέθηκε ΜΕ ΚΥΡΙΑΡΧΗ ΤΗΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ του Μιχαλάτου η Καλλιθέα να απαξιωθεί;

ΓΙΑΤΙ Θεόφιλε;

Μήπως τελικά έχουν δίκιο αυτοί που λένε ότι έγινε σκόπιμα για να έλθει ως σωτήρια και μοναδική λύση… η ιδιωτική επένδυση – εκμετάλλευση;

Ερωτήματα που θα έπρεπε εξαρχής να απαντηθούν, αλλά παραδόξως παραμένουν και σήμερα ακόμη που έχει δρομολογηθεί η υπόθεση αναπάντητα. Ο κοινός νους λέει ότι κάτι θέλουν να κρύψουν… Κάτι …άλλο κρύβεται από πίσω που δεν μπορεί παρά να αφορά ιδιοτελή συμφέροντα, αφού μιλάμε για ΤΟ ΦΙΛΕΤΟ της δημοτικής περιουσίας. Αυτά προς ώρας…

ΚΟΣΜΟ-ΠΟΛΙΤΗΣ