Το λιβανιστήρι του Νικόλα…

Σε λιγότερο από μήνα στις 2 Ιανουαρίου θα γίνει η εκλογή του προέδρου του ΔΣ για την επόμενη διετία. Προφανώς (αν δεν προκύψει κάτι συνταρακτικό…) στο Αργοστόλι θα ανανεωθεί η θητεία του εορτάζοντα Νικόλα (ένας ο Νικόλας).

Όμως ένα δημοσίευμα λιβανιστήρι στο Νικόλα από τη ναυαρχίδα μας έβαλε σε υποψίες. Ή ο Νικόλας έχει ανασφάλειες με τον Μαλαγάνα δήμαρχο και κάτι υποψιάζεται οπότε και με κάποιο (δικό του) τρόπο πέρασε το λιβανιστήρι στη ναυαρχίδα του ή κάτι έχει συμβεί στους κόλπους της αυλής του Θεόφιλου και ο τελευταίος διά της ναυαρχίδας του θέλει να διαβεβαιώσει το Νικόλα πως εκτιμά την αξία και την προσφορά του!

Ό,τι και να ισχύει το μόνο σίγουρο είναι …πως κάτι τρέχει!

«Κάλιο γαϊδουρόδενε,

παρά γαϊδουρογύρευε»

Εχουμε λοιπόν:

Για το πρώτο ενδεχόμενο ο Νικόλας για …καλού-κακού «έσπρωξε» το δημοσίευμα! Σου λέει …κάτσε από τώρα «να δέσουμε το γάιδαρο», γιατί που ξέρεις ο Θεόφιλος με τη μαλαγανιά που τον διακρίνει τι μπορεί να κάνει.

«Κάλιο γαϊδουρόδενε παρά γαϊδουρογύρευε», σκέφτηκε ο Νικόλας και έσπευσε πριν αρχίσουν οι συζητήσεις για την επανεκλογή ή όχι του Νικόλα, οπότε και έριξε …το (αυτό) λιβανιστήρι και μάλιστα στη ναυαρχίδα για νάχει εγκυρότητα!

«Νικόλας Βαλλιανάτος – Ο αποτελεσματικός Πρόεδρος» σου λέει, οπότε γιατί να ψάχνουμε για άλλον;

Μόνο που ο χαρακτηρισμός και η σπουδή για την εξασφάλιση από τώρα της επανεκλογής για κάποιον κακοπροαίρετο φωνάζει ανασφάλεια! Άλλωστε, είναι γνωστό σε όλους ότι τουλάχιστον δύο μέλη της παράταξης Μιχαλάτου βλέπουν το Νικόλα και «τους ανακατεύονται τα άντερα»…

Ο καλυτερότερος!

Επί της ουσίας πάντως, ακόμη και ο Θεόφιλος να έσπρωξε το λιβανιστήρι, η αναφορά πως ο Νικόλας«εξελίσσεται ως ένας από τους καλύτερους Προέδρους του Δημοτικού Συμβουλίου, συγκρινόμενος με αυτοδιοικητικούς που είχαν το τιμόνι του συντονισμού των συμβούλων, κατά το παρελθόν, στον πρώην Δήμο Κεφαλονιάς» μυρίζει …προβοκάτσια!

Είτε στο Θεόφιλου, είτε στο Νικόλα ανήκει η πατρότητα του δημοσιεύματος μυρίζει προβοκάτσια! Και αυτό γιατί στρέφεται τη συζήτηση όχι αν είναι όντως αποτελεσματικός και ο …καλύτερος όλων πρόεδρος, αλλά σε μια απάντηση στους …«αυτοδιοικητικούς που είχαν το τιμόνι για το συντονισμό των συμβούλων, κατά το παρελθόν, στον πρώην Δήμο Κεφαλονιάς»!!!

Το ζητούμενο λοιπόν είναι να «τσιμπήσουν» οι τρεις πρόεδροι του Παρίση και να αρχίσει ένας «πόλεμος» ανακοινώσεων με μόνο ωφελημένο το Νικόλα και την επανεκλογή του! Απλά και …κλασικά πράγματα!

Στόχος

…να απαντήσουν οι πρώην!

Ο στόχος λοιπόν είναι πρωτίστως να απαντήσουν …οι τρεις πρόεδροι στον πρώην Δήμο Κεφαλονιάς Ανουσάκης και Παπαναστασάτος και μετά ο Αλυσανδράτος!

Γνωστοί οι δύο πρώτοι για τον αυθορμητισμό τους όπως και για την εντιμότητα τους «δεν αφήνουν τίποτα να πέσει κάτω» και επί πλέον αυτό τον καιρό αποτελούν το ηγετικό δίδυμο στη νέα παράταξη «Δήμος Αργοστολίου παρόν και μέλλον» φόβο και τρόμο του Θεόφιλου!

Εκεί λοιπόν στοχεύει το δημοσίευμα:

Να εμπλακούν οι Ανουσάκης-Παπαναστασάτος σε μια αποπροσανατολιστική για την τρέχουσα επικαιρότητα διαδικασία, στην εκλογή του προέδρου και ειδικότερα στην επανεκλογή του Νικόλα και ταυτόχρονα να εξασφαλιστεί η αναγκαία ομόνοια στους κόλπους της Δημοτικής Αρχής!!!

Φαντάζεστε τι θα γίνει έτσι και υπάρξει απάντηση στο δημοσίευμα;

Κόλαση!

Μοναδικός ωφελημένος ο σημερινός πρόεδρος με την επαναβεβαίωση της εμπιστοσύνης του Θεόφιλου στην επανεκλογή του, αλλά κυρίως επιτυγχάνεται η ομόνοια στους κόλπους της Θεοφιλικής παράταξης!

Απλά πράγματα για τον τρόπο που έχει δείξει ο Θεόφιλος (αλλά και ο Νικόλας…) για το πώς σκέφτεται!

Περί της ανύπαρκτης

…αποτελεσματικότητας!

Αν τώρα είναι όντως «αποτελεσματικός Πρόεδρος» και τα άλλα βαρύγδουπα τι να πρωτοθυμηθούμε;

Μήπως ότι σίγουρα δεν αποτελεί αποτελεσματικότητα η ξεχασμένη απόφαση πάνω από χρόνο για τις ανεμογεννήτριες και τις κινητοποιήσεις των πολιτών στη Σάμη – αλλά και άλλες ακόμη όχι και λίγες;

Όπως και ότι δεν αποτελεί αποτελεσματικότητα να κάνεις κατεπείγουσα συνεδρίαση (μιλάμε για την Υγεία στις 24/10) και να δημοσιεύεται η απόφαση μετά από …17 ημέρες και 40 ημέρες μετά να μην έχει υλοποιηθεί;

Ενώ το πρωτοφανές γεγονός, ενοχλητικά για την Δημοτική Αρχή θέματα, όπως το Κορώνι, «να πνίγονται» με πρωτοφανή αυταρχισμό και παράνομα να μην συζητούνται στο ΔΣ ακόμη και όταν δημοτικοί σύμβουλοι το ζητάνε, σίγουρα δεν είναι στοιχείο αποτελεσματικότητας του προέδρου!

Δημοτικό Συμβούλιο διακοσμητικό όργανο!

Και βέβαια ας αφήσουμε το γεγονός ότι μιλάμε για μια περίοδο που το ΔΣ έχει γίνει από την κυβέρνηση …διακοσμητικό όργανο!!! Ένας λοιπόν αποτελεσματικός πρόεδρος στοιχειωδώς θα κατάγγελλε το γεγονός, πολύ περισσότερο αν ήταν στέλεχος άλλου κόμματος, ας πούμε του ΣΥΡΙΖΑ…

Μια ματιά στα θέματα που συζητήθηκαν στο τελευταίο ΔΣ επιβεβαιώνει το προηγούμενο. ΟΛΑ (σχεδόν) τα θέματα ήταν «της πλάκας»! Έγκριση ειλημμένων αποφάσεων της Οικονομικής Επιτροπής και της ΕΠΟΙΖΩ! Δεν είναι δικιά μας κουβέντα, ότι η Τοπική Αυτοδιοίκηση και τα Δημοτικά Συμβούλια ζούνε τις χειρότερες στιγμές. Οι αυτοδιοικητικές ιστοσελίδες καθημερινά είναι γεμάτες από τέτοιες καταγγελίες που αναδεικνύουν την πρωτοφανή υποβάθμιση της αυτοδιοίκησης. Σε αυτές τις συνθήκες ο πρόεδρος του Δ.Σ. (ο κάθε πρόεδρος σε όλη την Ελλάδα και όχι μόνο ο δικός μας) είναι …μαέστρος σε μια χορωδία που δεν τραγουδάει αλλά διαβάζει παιδικά παραμύθια!

Σαφές το μήνυμα…

Ο επίλογος πάντως του λιβανιστηριού είναι αποκαλυπτικός για το «που πάει η βαλίτσα» – όποιος και νάναι ο εγκέφαλος. Με την «συνδρομή» των προηγουμένων προέδρων να εξασφαλιστεί η συνοχή της «αυλής» και να μην ξεπηδήσει κάποιος άλλος για πρόεδρος την επομένη της Πρωτοχρονιάς! Αυτός ο άλλος όμως, σύμφωνα με το νόμο δεν μπορεί παρά να είναι …αποκλειστικά από την παράταξη του Θεόφιλου!

Άρα;

Άρα, η επόμενη αναφορά στο λιβανιστήρι της ναυαρχίδας προδίδει και τους στόχους του και την προέλευσή του: «Δεν θέλουμε να σκεφτούμε τι θα γίνονταν  αν στη θέση του Νικόλα βρίσκονταν κάποιος άλλος Δημοτικός Σύμβουλος που αντί να σβήνει, θα άναβε φωτιές, πυρπολώντας τη διαδικασία της συνεδρίασης»!!!

Και το συμπέρασμα

Το συμπέρασμα από το δημοσίευμα λιβανιστήρι στο Νικόλα στη ναυαρχίδα ένα και μοναδικό και με λίγα λόγια: Μια φτηνή προβοκάτσια, είτε ο Θεόφιλος συνεχίζει με τον Νικόλα πρόεδρο …είτε όχι!

ΚΟΣΜΟ-ΠΟΛΙΤΗΣ