Το κυκλοφοριακό στο Αργοστόλι αποτελεί μακράν το κορυφαίο πρόβλημα.

Και είναι αυτό που αποτελεί το μνημείο της αναποτελεσματικότητας και της ανικανότητας της Δημοτικής Αρχής και προσωπικά του δημάρχου Μιχαλάτου να διαχειριστεί τα στοιχειώδη! Σήμερα (και αύριο) φέρνουμε στο φως και μια άλλη πτυχή του θέματος: Την οσμή ΣΚΑΝΔΑΛΟΥ που υπάρχει με τις αναθέσεις των μελετών!

  Υ.Γ.: Το θέμα που ακολουθεί το κυκλοφοριακό και έχει αναχθεί σε πρωτεύον, είναι τα λιμνάζοντα νερά σε κάθε βροχή στην Παραλιακή και τις καθέτους και κυρίως στην περιοχή γύρω από τον Οίκο Ευγηρίας! Φυσικά και θα ασχοληθούμε.

Απλά τώρα το ερευνούμε.

Προς το παρόν ένα ερώτημα: Οι γραδέλες στη Λεωφόρο Βεργωτή, στη Λάσσης και σε όλη την πάνω πόλη έχουν καθαριστεί;

Μνημείο ανικανότητας:

Χάσανε την προθεσμία!

  Από τις πρώτες ημέρες της θητείας της η Δημοτική Αρχή του Ολιγάρχη έδωσε απτά δείγματα των ικανοτήτων και της αποτελεσματικότητάς της με αφορμή το κυκλοφοριακό.

  16 Νοεμβρίου 2019 (Σάββατο κιόλας) συνεδριάζει κατεπειγόντως το Δ.Σ. για να υποβληθεί πρόταση για ένταξη στο ΕΣΠΑ του έργου με τον βαρύγδουπο τίτλο «υποβολής αίτησης χρηματοδότησης για το έργο «Σύστημα αποσυμφόρησης κυκλοφοριακού φόρτου με «έξυπνα» και συνδυασμένα συστήματα διαχείρισης της κυκλοφορίας, καθώς και διευκόλυνση της κινητικότητας των πεζών στην πόλη του Αργοστολίου» π/υ 694.400,00ευρώ»!

Δηλώσεις επί δηλώσεων και εξαγγελίες επί εξαγγελιών!

Το αποτέλεσμα; Τζίφος!

  «Οι άξιοι και αποτελεσματικοί» της Δημοτικής Αρχής δεν κατάφεραν ούτε να καταθέσουν μέσα στην προθεσμία την αίτηση!!! Τόσο …ικανοί! Ο Θεόφιλος ανακοίνωσε με σιγουριά (όπως πάντα…) ότι το έργο σε δύο μήνες θα ενταχθεί σε νέα Πρόσκληση, όπως τον διαβεβαίωσε η περιφερειάρχης (άλλη από κει …(αν)αποτελεσματική και «συνεπής» με τα όσα υπόσχεται).

Από τότε πέρασαν, όχι 2, όχι 12, όχι 22, αλλά …24 μήνες και …ούτε φωνή ούτε ακρόαση για το θέμα!

Λόγια, λόγια

και …κόντρα λόγια

και το κυκλοφοριακό …άλυτο!

  Πριν ένα (κοντά χρόνο) 11/1/2021 το alter ego του Θεόφιλου ο ΑΔ Μινέτος σε μία από τις συχνές και φλύαρες ανακοινώσεις του ενημέρωνε πως «Ολοκληρώσαμε και παραδώσαμε, στην κα Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων σε επίπεδο Τευχών Δημοπράτησης τη μελέτη για το Σύστημα Έξυπνης Στάθμευσης της Πόλης του Αργοστολίου για 2.000 θέσεις στάθμευσης (1,7 εκατομμύρια ευρώ)»!

10 Μαρτίου σε Ρ/Σ ιδιοκτησίας (βέβαια) του Μιχαλάτου, ο Μινέτος δηλώνει με έπαρση πως «εγώ ο ίδιος έστειλα την μελέτη από τα τέλη του προηγούμενου Νοέμβρη, βρίσκεται στο γραφείο της Περιφερειάρχη κ. Κράτσα και περιμένουμε την χρηματοδότηση. Δεν γνωρίζουμε γιατί δεν έχουμε πάρει την χρηματοδότηση καθώς πρόκειται για μία ολοκληρωμένη μελέτη με όλες τις αδειοδοτήσεις».

  Κι ένα μήνα μετά, στις 16/4/2021, ο Μινέτος (ξανά) δηλώνει «έχουμε καταθέσει πρόταση ύψους 1,5 εκατομμυρίου ευρώ για την έξυπνη στάθμευση για την οποία δέχομαι συνεχώς βολές απο την αντιπολίτευση και ιδιαίτερα από τον κ. Ανουσάκη, η μελέτη περιλαμβάνει 2225 θέσεις στάθμευσης στον κεντρικό τομέα της πόλης, αισθητήρες στις ράμπες των ΑΜΕΑ και μια σειρά καινοτομίες που θα διευκολύνουν την κυκλοφορία των οχημάτων»!!!

Λόγια, λόγια και …κόντρα λόγια και το κυκλοφοριακό …συνεχίζει ως πρόβλημα και επιδεινώνεται ως μαρτύριο για δημότες και επισκέπτες!

Μινέτος: Ο Μινχάουζεν

της Δημοτικής Αρχής Μιχαλάτου

  Και οκτώ μήνες μετά τις μεγαλόστομες ανακοινώσεις του Απρίλη, πριν λίγες ημέρες, την 1η Δεκεμβρίου ο Μινέτος δηλώνει δίχως συναίσθηση πως έχει καταντήσει ο Μινχάουζεν της Δημοτικής Αρχής Μιχαλάτου, ότι «στις 30 Απριλίου 2022 θα παραδοθεί στον Δήμο η κυκλοφοριακή μελέτη και θα αρχίσει να εφαρμόζεται σταδιακά. Θα μπει ξανά και η ελεγχόμενη στάθμευση και αρκετές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις»!!!

  Αν ήξερε τι λέει και τι κάνει, ίσως ήταν κάπως καλύτερα τα πράγματα…

Και …5 μέρες μετά

αποφασίζεται

η ανάθεση νέας μελέτης

  Και παρά τις βαρύγδουπες εξαγγελίες …δύο ημέρες μετά, την περασμένη Παρασκευή 3 Δεκεμβρίου, στέλνεται Πρόσκληση για την 51η συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής που έγινε την περασμένη Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου και μεταξύ των θεμάτων περιλαμβανόταν και το επιστέγασμα της κοροϊδίας και της ασυνέπειας: «Εγκριση Φακέλου Δημόσιας Σύμβασης για την Ανάθεση της Μελέτης: Κυκλοφοριακή Μελέτη Πόλεως Αργοστολίου»!!!

Με την …«εξουσιοδότηση προς τον Δήμαρχο για την αποστολή Πρόσκλησης σε έναν οικονομικό φορέα για υποβολή προσφοράς για την εκτέλεση της μελέτης και την υπογραφή της σύμβασης», που σημαίνει ότι ο δήμαρχος θα κάνει -στα πλαίσια της βιομηχανίας των αναθέσεων που έχει στήσε- άλλη μία …απευθείας ανάθεση για το κυκλοφοριακό σε κάποιο, όπως διαφαίνεται, «γκόλντεν μπόι» της Δημοτικής Αρχής!

Τι σχέση έχει

η νέα προς ανάθεση μελέτη

με όλα όσα έχουν προηγηθεί;

  Τι είναι αυτή η νέα μελέτη, αμφιβάλλουμε αν γνωρίζουν οι Θεόφιλος και Μινέτος – και δεν μιλάμε για …τους άλλους συναρμόδιους με το κυκλοφοριακό και την λειτουργία της πόλης Σαμούρη και Πεφάνη.

  Και αμφιβάλλουμε βάσιμα, γιατί παρότι λαλίστατοι Θεόφιλος, Μινέτος ΠΟΤΕ δεν μπήκαν στον κόπο να απαντήσουν τι σχέση έχει η νέα προς ανάθεση μελέτη:

•Με τη μελέτη που …θα παραδοθεί στις 30 Απριλίου που εξήγγειλε (1/12/2021) ο Μινέτος;

•Με την εξαγγελία επίσης του Μινέτου (11/1/2021 και 16/4/2021) ότι αναμένεται η έγκριση από την Κράτσα της «έξυπνης στάθμευσης» των 2225 θέσεων στάθμευσης;

•Με την πρόταση που πάρθηκε από το Δ.Σ. πριν δύο χρόνια στις 16/11/2019 για υποβολή πρότασης στο ΕΣΠΑ σχετικά με «Σύστημα αποσυμφόρησης κυκλοφοριακού φόρτου» και αφού χάθηκε η προθεσμία υπήρξε η διαβεβαίωση από την Κράτσα (σύμφωνα με τον Θεόφιλο) ότι σε δύο μήνες θα επανυποβληθεί και θα εγκριθεί;

•Και φυσικά με την ΑΟΡΑΤΗ και ακριβοπληρωμένη μελέτη Κωνσταντινίδη από το Λιμενικό Ταμείο για το Αργοστόλι;

Αύριο η συνέχεια

Θα σταματήσουμε εδώ …για σήμερα, αφού λόγω της σπουδαιότητας του θέματος θα υπάρξει συνέχεια και αύριο.

ΚΟΣΜΟ-ΠΟΛΙΤΗΣ