11 Δεκεμβρίου σήμερα και αύριο 12 του μήνα, κλείνουν δύο χρόνια από την πρώτη συνέντευξη Tύπου του δημάρχου Θεόφιλου Μιχαλάτου!

Παρών ο «Η» με τον διευθυντή του Χρήστο Παπαδάτο και δημοσιογραφικό τίτλο στο πρωτοσέλιδο την επομένη: «ΘΕΟΦΙΛΟΣ ΜΙΧΑΛΑΤΟΣ. 100 ΗΜΕΡΕΣ ΣΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ. Πρώτη συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης».

Πού να ξέραμε ότι ήταν η πρώτη συνέντευξη, αλλά …και η τελευταία! Ο Θεόφιλος το πρώτο πράγμα που είπε τότε, ήταν η ρητή διαβεβαίωση ότι θα επαναλαμβάνεται κάθε μήνα η συνέντευξη τύπου! Έκτοτε, ακολούθησαν 24 μήνες, συν ο τρέχων και ο Θεόφιλος φρόντισε να αυτοχαρακτηριστεί (και μάλιστα δίχως καμία εξήγηση) αντίστοιχα …24 ΦΟΡΕΣ ΨΕΥΤΗΣ!

«Ο Δήμαρχος Αργοστολίου

(ΔΕΝ) ενημερώνει»!

  Και φυσικά ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΑ! Αντίθετα μάλιστα, η εμφάνιση το επόμενο διάστημα της πανδημίας και του covid 19, επέβαλαν, ακόμη και να μην είχε δεσμευτεί, για τακτική ενημέρωση! Αντ’ αυτού και αποδεικνύοντας την δολιότητα με την οποία σκέφτεται και πράττει, όχι μόνο δεν τήρησε την υπόσχεσή του, αλλά έκοψε και την μέχρι τότε έκδοση κάθε Παρασκευή δελτίο Tύπου με τον χαρακτηριστικό τίτλο «Ο Δήμαρχος Αργοστολίου ενημερώνει»!

Αντ’ αυτών καθιέρωσε κάθε εβδομάδα την …αυτοσυνέντευξη στο ασφαλές περιβάλλον των μέσων επικοινωνίας ιδιοκτησίας του και «να ενημερώνει» δίχως ενοχλητικές ερωτήσεις και κατά το δοκούν απαντήσεις!

Συνειδητός ψεύτης

και με την ανοχή

των συνεργατών του!

  Ψεύτης λοιπόν, κατ’ εξακολούθηση! Με βούλα και αυτοεπιβεβαίωση του χαρακτηρισμού! Με δυό λέξεις ανήκει στην σπάνια συνομοταξία του …συνειδητού ψεύτη!

Κλασική περίπτωση ο Θεόφιλος ανθρώπου που έχει τσακωθεί με την αλήθεια! Κι’ ας μας είχε πει κάποτε με «έμφαση» ότι …«η αλήθεια είναι ανίκητη»!

  Η μυστικιστική στάση του 2 χρόνια τώρα, αποκαλύπτει ότι σταμάτησε την τακτική ενημέρωση που υποσχέθηκε, επειδή θα ήταν υποχρεωμένος να απολογείται συνεχώς! Και δείχνει να μην αποδέχεται πως τα δημόσια αιρετά πρόσωπα ΕΧΟΥΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ να απολογούνται καθημερινά στους πολίτες που τους εκλέγουν!

Και καλά αυτός περί άλλων τυρβάζει. Οι συνεργάτες του, παλιοί και νέοι, φυσικοί και εξ αγχιστεία, και ιδιαίτερα αυτοί που έχουν προϋπηρεσία στην Τοπική Aυτοδιοίκηση (Βαλλιανάτος, Τσιλιμιδός, Σαμούρης, Γαβριελάτου, Πεφάνης, Ματιάτος, Βανδώρος κ.λπ.) συμφωνούν με την τακτική του επικεφαλής τους;

  Δυστυχώς όπως δείχνουν τα γεγονότα αρκούνται ΜΟΝΟ στη δόξα της κοινωνικής προβολής και της έμμισθης θέσης που τους έχει παρασχεθεί και ΤΙΠΟΤΕ ΑΛΛΟ δεν τους νοιάζει!

Κρυμμένος πίσω

από τις υποσχέσεις του!

  Δύο χρόνια λοιπόν απέχουμε από τη ΜΕΓΑΛΗ ΥΠΟΣΧΕΣΗ!

Από εκείνη τη μία και μοναδική πραγματική συνέντευξη θα σταχυολογήσουμε από το ρεπορτάζ του Χρήστου Παπαδάτου στον «Η» την επομένη 13/12/2019, εκείνα τα σημεία τα οποία δύο χρόνια μετά έχουν …εξαφανιστεί από την ατζέντα του Θεόφιλου, αποκαλύπτοντας γιατί κρύβεται στην ασφάλεια των «στημένων» συνεντεύξεων:

«Είχαμε συναντήσεις με τον υφυπουργό για να λειτουργήσει η Μαρίνα».

• «Είχαμε συναντήσεις στην ΕΤΑΔ για το Ξενία, το Κτίριο της Αστυνομίας».

• «Ζητήσαμε να μας δοθεί για πάρκινγκ ο χώρος του Παλιού Νοσοκομείου».

«Οριστικοποιούμε την ιδιοκτησία του Δήμου στο Κτίριο του Θαλασσόμυλου και το παίρνουμε για χρήση». • «Είχαμε συνάντηση με το Δ.Σ. της Βιβλιοθήκης για να μην κλείσει ένας μεγάλος χώρος Πολιτισμού. Και πρέπει να στηρίξουμε και το Χαροκόπειο».

«Καλούμεθα να λύσουμε το πρόβλημα της Σχολικής στέγης. Στο 2ο Γυμνάσιο δεν πάνε καθηγητές και μαθητές και είναι ενταγμένο με 1,650 εκατ. Ε. Πρέπει να το φτιάξουμε για άλλη χρήση».

«Όπου υπάρχει πρόβλημα νομιμότητας (από τη θητεία Παρίση) παίρνει το δρόμο του».

• «Θα πραγματοποιηθεί ολοκληρωμένη κυκλοφοριακή μελέτη».

Μην είδατε έστω και για ένα από τα παραπάνω σημαντικά ζητήματα (και σχεδόν για όλα όσα αναφέρθηκε) να έχει ξανακουστεί έστω μία λέξη 24 μήνες τώρα; Οπότε και γιατί να κάνει συνεντεύξεις Τύπου με ενοχλητικές ερωτήσεις;

Γι’ αυτό και η υποκατάσταση των συνεντεύξεων Τύπου από …αυτό-συνεντεύξεις σε ασφαλές περιβάλλον!

Προτίμησε

…ψεύτης και αναξιόπιστος!

  Ύστερα σε εκείνη τη μία και μοναδική συνέντευξη έμειναν πολλά αναπάντητα ζητήματα που σίγουρα θα ετίθετο πιεστικά στις επόμενες.

Όπως;

• Η επιλογή του να συνεργαστεί μεμονωμένα με δημοτικούς συμβούλους δίνοντας τίτλους και έμμισθες θέσεις και όχι όπως ΕΙΧΕ ΔΙΑΚΗΡΥΞΕΙ να προχωρήσει σε προγραμματικές συμφωνίες με τις Παρατάξεις!

• Να εξηγήσει πως και γιατί στήριξε τον Παρίση στην προεδρεία της ΠΕΔΙΝ (με την υποψηφιότητα Βαλλιανάτου) όταν ακόμα και τώρα διακηρύσσει την άβυσσο που τους χωρίζει!

• Να απολογηθεί στους Ποριώτες γιατί όχι μόνο δεν έβαλε Ποριώτη Πρόεδρο στο Λιμενικό Ταμείο όπως τους είχε υποσχεθεί προεκλογικά, αλλά ούτε καν …μέλος στο Δ.Σ. δεν έβαλε!

• Να εξηγήσει πως γίνεται με το που εκλέχθηκε να διαβεβαιώνει πως «ΟΛΑ ΡΟΛΟΪ θα πηγαίνουν από 1ης /9ου» (πρωτοσέλιδο «Η» 12 Ιουλίου 2019 με βάση δηλώσεις του) και σε εκείνη την πρώτη και μοναδική συνέντευξή του «να μασάει τα λόγια του» και να μιλάει για προχειρότητα της διάσπασης του ενιαίου Δήμου!

Αναπάντητα καυτά ζητήματα, που σίγουρα θα ετίθεντο μαζί με τα πάμπολλα άλλα που προέκυψαν εν τω μεταξύ και καθημερινά προκύπτουν. Να λοιπόν γιατί προτίμησε να χαρακτηρίζεται …αναξιόπιστος και ψεύτης, από το να μπει στο βάσανο των συνεντεύξεων Τύπου!

Με τα μυαλά που κουβαλά

οδηγεί το Δήμο στα βράχια!

  Και αφήσαμε για το τέλος το κορυφαίο όλων και για το οποίο δύο χρόνια μετά ΔΕΝ ΛΕΕΙ ΟΥΤΕ ΛΕΞΗ. Την υπερσυγκέντρωση εξουσιών στο πρόσωπό του, που όμοια της δεν έχει υπάρξει και ούτε σήμερα υπάρχει σε όλη την Ελλάδα!

Δήμαρχος, πρόεδρος Οικονομικής Επιτροπής, πρόεδρος Επιτροπής Ποιότητας Ζωής, πρόεδρος Λιμενικού Ταμείου, αντιδήμαρχος Αργοστολίου! Α και …γραμματέας στο ΦΟΔΣΑ της Κράτσα! Ευθέως του τέθηκε το θέμα στη μία και μοναδική συνέντευξή του τότε 12/12/2019. Και η απάντησή του ξένισε μεν, αλλά έμεινε ασχολίαστη, περιμένοντας όλοι να τηρήσει αυτό που υποσχέθηκε: «Πρόκειται για κάτι προσωρινό. Θέλω να αποκτήσω ο ίδιος μια καθαρή εικόνα της κατάστασης στο Δήμο και τους επιτηρούμενους Φορείς του και στη συνέχεια θα παραχωρήσω τις παραπάνω θέσεις»!..

  Η προσωρινότητα όμως καλά κρατεί …δύο χρόνια μετά! «Η καθαρή εικόνα» που θέλει να έχει, δεν αποκτήθηκε …24 μήνες μετά (!), δίχως να έχει δώσει ποτέ αφορμή πως …είναι ανεπίδεκτος μαθήσεως!

Το μόνο συμπέρασμα:

Έλλειψη εμπιστοσύνης στους συνεργάτες του, όταν ανάμεσα σε αυτούς βρίσκονται πρώην δήμαρχοι, αντιδήμαρχοι, πρόεδροι Φορέων και πιστοί συνεργάτες του!!!

  «Όλοι τους είναι ανίκανοι» και …δεν χαίρουν της εμπιστοσύνης του και μόνο για να του μαζεύουν ψηφουλάκια τους θέλει!

Στους 24 μήνες που ακολούθησαν, επανειλημμένα έχει τεθεί το θέμα στις στήλες του «Η» και άλλων μέσων, αλλά συστηματικά μένει αναπάντητο!

Αν όμως έκανε αυτό που είχε υποσχεθεί και έδινε κάθε μήνα συνέντευξη θα ήταν υποχρεωμένος να απαντήσει. Τώρα όμως με την επιλογή των αυτοσυνεντεύξεων έχει θάψει (ΚΑΙ ΑΥΤΟ) το θέμα!

Επίλογος

  Θεόφιλε και του χρόνου και τον παρ’ άλλο, εμείς εδώ θα είμαστε, μέχρι να πας καλιά σου και μετά από σένα!

Κι εσύ την ίδια ώρα με τα μυαλά που πορεύεσαι φωνάζοντας την αγοραφοβία σου, την έλλειψη εμπιστοσύνης στους συνεργάτες σου και την ανικανότητα παραγωγής έργου, να ‘σαι σίγουρος ότι οδηγείς το Δήμο στα βράχια και τον εαυτό σου …πίσω στις επιχειρήσεις σου!

ΚΟΣΜΟ-ΠΟΛΙΤΗΣ