Η Κεφαλονιά

με ρεκόρ κρουσμάτων!

  Τα πράγματα με τον κορονοϊό δεν πάνε καθόλου μα καθόλου καλά, όσο και αν προσπαθούν κάποιοι κύκλοι να υποβαθμίσουν την κατάσταση, όσο και αν βουλευτής και δήμαρχος έχουν εξαφανιστεί από προσώπου γης…

Ο Νοέμβριος έκλεισε με 287 κρούσματα, που αποτελεί και ρεκόρ πανδημίας με το προηγούμενο τον Αύγουστο και 254 κρούσματα!

  Και ο Δεκέμβριος μπήκε επίσης με ρεκόρ 18 ημερήσιων κρουσμάτων τις 2 του μήνα, ενώ το πρώτο δεκαήμερο είχαμε 111 κρούσματα, δύο παραπάνω από το αντίστοιχο 10ήμερο του Νοεμβρίου που είχαν φθάσει τα 109!

Την ώρα που στην Ελλάδα και στις άλλες περιοχές του Ιονίου τα στοιχεία αν δεν δείχνουν υποχώρηση, κινούνται τουλάχιστον σταθεροποιητικά, στην Κεφαλονιά έχουμε …το ένα (αρνητικό) ρεκόρ πίσω από το άλλο!

Η πραγματικότητα πάντως είναι χειρότερη αφού τα κρούσματα που ανακοινώνονται έχουν εντοπιστεί (στην Κεφαλονιά και σε όλη την Ελλάδα) μετά από σχετικά χαμηλό αριθμό τεστ.

Ρεσιτάλ αναλγησίας!

  Το ανήθικο στην μεγάλη ιστορία της πανδημίας που βαδίζει «αισίως» για τα δύο χρόνια, είναι ότι η τοπική πολιτική ηγεσία την αντιμετωπίζει στην Κεφαλονιά …επικοινωνιακά και μόνο επικοινωνιακά!

Βουλευτής και δήμαρχος έχουν δώσει ρεσιτάλ αναλγησίας!

Το σύστημα υγείας εγκαταλειμμένο και αυτοί εξαντλούν το ενδιαφέρον τους με επισκέψεις στο Υπουργείο Υγείας για να βγάλουν φωτογραφίες!

Μέχρις εκεί!

Το ενδιαφέρον τους αρχίζει και τελειώνει στην …αναλγησία τους και στις φωτογραφίες με τον υπουργό!

Α …και στα 500αρικα κίνητρα – της ντροπής του Θεόφιλου (και του Κατσιβέλη) για την προσέλκυση νέων γιατρών, που στην πράξη αποδείχθηκαν …φούσκα!

  Παν. Καππάτος:

Λέξη για το …αντίσκηνο

Ο βουλευτής Καππάτος ταυτισμένος με την προεκλογική του υπόσχεση να τον στοιχειώνει …«θα κατασκηνώσω έξω από το Υπουργείο Υγείας μέχρι να λυθούν τα προβλήματα» συνεχίζει παίζοντας με τον πόνο του κοσμάκη πολύ περισσότερο όταν εν τω μεταξύ «έσκασε» η πανδημία.

Σουλατσάρει κάθε λίγο και λιγάκι στην πολιτική ηγεσία του Υπουργείου, πίνει τον καφέ του, τα λένε και …βγάζει μια δακρύβρεκτη ανακοίνωση με φωτό και ευχαριστίες και εκεί τελειώνει το ενδιαφέρον του.

Λέξη για το …αντίσκηνο που υποσχέθηκε! Μόνο μέσα στο 2021 καταγράψαμε …πέντε (5) (!!!) συναντήσεις με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας.

• Στις 12/3 με τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας Κοντοζαμάνη.

• Στις 29/9 με τον υπουργό Υγείας Πλεύρη

• Στις 5/11 με την αναπληρώτρια υπουργό Υγείας Μίνα Γκάγκα

• Στις 11/11 με τον υπουργό Υγείας Πλεύρη και

• Στις 16/11 μαζί με τον δήμαρχο Αργοστολίου Μιχαλάτο και πάλι με τον υπουργό Υγείας Πλεύρη.

Σε όλες τις συναντήσεις θέτει το θέμα της ΜΕΘ! Εξέλιξη όμως …ΚΑΜΙΑ!

Ή δεν πείθει την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου ή …τον κοροϊδεύουν!

Τρίτη εκδοχή δεν υπάρχει!

Η επίσκεψη της ντροπής!

  Αξίζει ειδικής αναφοράς η επίσκεψη στις 16/11 στον υπουργό Υγείας που συνοδεύτηκε από τον δήμαρχο Μιχαλάτο.

Θέμα της συνάντησης η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 24 Οκτωβρίου.

  Το μνημείο του υποκριτικού ενδιαφέροντος και του ενός και του άλλου.

Πρώτα η συνάντηση γίνεται μετά από …24 ημέρες (!!!) από την κατεπείγουσα κατά τα άλλα συνεδρίαση και αφού προηγούμενα ο Θεόφιλος δημοσίευσε στη Διαύγεια την απόφαση …17 ημέρες (!!!) μετά τη συνεδρίαση στις 10/11.

Ύστερα πήγαν στον υπουργό μόνο οι δύο τους καταστρατηγώντας την απόφαση του ΔΣ που μίλαγε για επιτροπή αποτελούμενη από τους δημάρχους του νησιού, τον βουλευτή, τον αντιπεριφερειάρχη, τους διοικητές των δύο νοσοκομείων, την πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Κεφαλονιάς, εκπρόσωπο του Σωματείου Εργαζομένων στο Νοσοκομείο και διακεκριμένους Κεφαλλονίτες Καθηγητές-Ιατρούς.

  Η αιτιολόγηση απροκάλυπτη, δίχως αιδώ, ούτε καν κρατούνται τα προσχήματα, η καταστρατήγηση αιτιολογείται πως έγινε λόγω …πανδημίας και «με περιορισμένο αριθμό προσώπων»!

  Υ.Γ. Κάπως έστι εύστοχα ο Blogger έγραψε: «Καλά έλεγε ο Αντρέας άμα θέλεις στην Ελλάδα να μην γίνει τίποτα φτιάξε μια επιτροπή. Που είναι η επιτροπή για την υγεία που θα πήγαινε να πει τα προβλήματα μας στον Πλεύρη;»!!! Για να σχολιάσει: «Όπως το είπε ο Αντρέας είναι «Φτιάξανε» μια επιτροπή για …να μην γίνει τίποτα!»!!!

Καταστρατήγησαν την απόφαση

για να μην ειπωθούν «ενοχλητικά» ζητήματα

στον υπουργό!

  Ο λόγος πάντως της προκλητικής και πρωτοφανούς παραβίασης της απόφασης του ΔΣ είναι προφανής. Βουλευτής και δήμαρχος προτίμησαν να καταστρατηγήσουν την απόφαση, από το να πάνε στον υπουργό, όπως ρητά όριζε η απόφαση, με ανθρώπους που βιώνουν καθημερινά και γνωρίζουν από πρώτο χέρι τα προβλήματα του Νοσοκομείου, οπότε και θα ετίθεντο «ενοχλητικά» ζητήματα στον Υπουργό!

Για φαντάσου τη θέση του βουλευτή και του Μιχαλάτου να ετίθετο το ζήτημα της «κλοπής» της ΜΕΘ και της επιστροφής της όχι για να λειτουργήσει αλλά για …να την αποθηκεύσουν, της υποστελέχωση βασικών κλινικών και της έλλειψης ειδικοτήτων, τους πραγματικούς λόγους που κάνουν γιατρούς συγκεκριμένων ειδικοτήτων να μην έρχονται και φυσικά της εγκατάλειψης οκτώ χρόνια του κτιρίου (!) από τους σεισμούς του 2014 και όχι μόνο!

  «Χέρι-χέρι» λοιπόν Καππάτος-Μιχαλάτος!

Άλλωστε έχουν δώσει δημόσια αμοιβαία όρκους κοινής εμπιστοσύνης, όπως η μνημειώδης δήλωση υποστήριξης του δημάρχου στον βουλευτή στις 13/5/2021 υπό την απόλυτη συμφωνία δια της σιωπής των συνεργατών του που ανήκουν στο ΚΙΝΑΛ και το ΣΥΡΙΖΑ.

Επίλογος

  ΟΧΙ!

Τα προβλήματα στο κτίριο και οι ελλείψεις στο προσωπικό του Νοσοκομείου και συνολικά στο Υγειονομικό σύστημα της Κεφαλονιάς…

  Δεν λύνονται

• Με εθιμοτυπικές επισκέψεις στο Υπουργείο για το θεαθήναι!

• Με εκτονωτικές και κατεπείγουσες συνεδριάσεις του Δ.Σ. των οποίων μάλιστα οι αποφάσεις καταστρατηγούνται για να μην στενοχωρηθεί ο Υπουργός!

• Με κίνητρα της ντροπής των 500 ευρώ κι αυτά σε είδος!

• Με την δωρεά δύο μισθών του Δημάρχου (Μάρτιο και Απρίλιο 2020)!

• Με υποτέλεια του δημάρχου στο βουλευτή και του βουλευτή στην Κυβέρνηση!

  Την ίδια ώρα

• Τα κρούσματα του κορονοϊού δείχνουν αυξητική τάση!

• Η ΜΕΘ έχει γίνει άπιαστο όνειρο!

• Οι γιατροί και το νοσηλευτικό προσωπικό βιώνουν ασύλληπτες συνθήκες εργασίας! Το κτίριο του Νοσοκομείου στο Αργοστόλι καταρρέει και η εργολαβία στο Μαντζαβινάτειο σκανδαλωδώς έχει σταματήσει!

Και για να μην ξεχνιόμαστε

…το αντίσκηνο έξω από το Υπουργείο Υγείας του κ. Καππάτου έλιωσε και …ακούγεται το απέσυρε!

KOΣΜΟ-ΠΟΛΙΤΗΣ