Δύο συμβάντα με πρωταγωνιστή τον Ολιγάρχη δήμαρχο Μιχαλάτο ήταν αρκετά για να επιβεβαιώσουν πως πρόκειται για μια Δημοτική Aρχή …απείρου κάλλους!

  Συμβάν πρώτο:

Δημοτική Aρχή …για τα μπάζα

  Εχει να κάνει με ένα κατευθυνόμενο δημοσίευμα της ναυαρχίδας του Ολιγαρχικού συστήματος με τον εύγλωττο τίτλο «Μπάζα τέλος από το λιμάνι του Αργοστολίου!»

Το ιδιοκτησίας μέσο του επιχειρηματία Μιχαλάτου ρίχνει ένα γλείψιμο στο δήμαρχο Μιχαλάτο που θα το ζήλευαν όλοι Ολιγάρχες στον κόσμο σε ανάλογα «λιβανιστήρια»! Και με δύο λέξεις …Θεόφιλος λιβανίζει τον Μιχαλάτο!

Η απάντηση λοιπόν επιβάλλεται όχι μόνο για δημοσιογραφικούς λόγους, αλλά κυρίως για λόγους που έχουν να κάνουν με την αλήθεια των γεγονότων. Μια γενική παρατήρηση Αυτά που βιώνουμε οι Κεφαλονίτες δεν έχουν ξανασυμβεί στο νησί μας! Ο πρώτος πολίτης του μητροπολιτικού Δήμου και μαζί της πρωτεύουσας το Νομού είναι οτιδήποτε άλλο πρωτίστως και μετά και από απόσταση …δήμαρχος Αργοστολίου!

Και η ουσία:

  Μετά από δύο χρόνια στο τιμόνι του Δήμου ο Θεόφιλος και κρατώντας πεισματικά το ίδιο διάστημα το προεδριλίκι στο Λιμενικό Ταμείο καταφέρνει να απομακρυνθούν τα μπάζα από το λιμάνι.

Και απομακρύνονται όχι με νόμιμο τρόπο, αλλά με …σκανδαλώδη!

Στις 2 του περασμένου Οχτώβρη το πρωτοσέλιδο άρθρο του «Η» με τίτλο «ΙΑΝΟΠΛΗΚΤΑ» ΣΚΑΝΔΑΛΑ ΤΟΥ ΘΕΟΦΙΛΟΥ» αποκαλύπτει πως το έργο της απομάκρυνσης των μπάζων από το λιμάνι (μαζί και το έργο της γεώτρησης των Ομαλών) σχετίστηκε σκανδαλωδώς με τις εξαιρετικές διαδικασίες που προβλέπονται λόγω της καταιγίδας «Ιανός» που εκδηλώθηκε τον Σεπτέμβρη του 2020 όταν τα μπάζα έχουν εναποτεθεί από το 2018!!!

  Κανένας βουλευτής, υπηρεσιακός ή εισαγγελικός αρμόδιος, δεν αντέδρασε!

Η εικόνα της σημερινής Κεφαλονιάς

μέσα από τα μπάζα

  Μέσα από ένα κείμενο 172 (μόλις) λέξεων προβάλλεται η εικόνα της σημερινής Κεφαλονιάς μέσα από …τα μπάζα!

Μιας Κεφαλονιάς της ασυδοσίας, όπου ο πρώτος πολίτης δήμαρχος Αργοστολίου αυτό υπερηφανεύεται μέσα από ένα μέσο ιδιοκτησίας του για κάποιο έργο του (τη μεταφορά των μπάζων) αποκρύπτοντας τον σκανδαλώδη τρόπο που εκτελέστηκε!

Μιας Κεφαλονιάς της μαύρης προπαγάνδας, όπου ο δήμαρχος Θεόφιλος Μιχαλάτος ξεπλένει την αποδεδειγμένη αναποτελεσματικότητα του …στην γραφειοκρατία «και στα εμπόδια που επιχείρησαν κάποιοι να υψώσουν»!

Μιας Κεφαλονιάς πολιτικά νοσηρής, αφού ο πρώτος πολίτης του Δήμου της πρωτεύουσας πολώνει αναίτια το πολιτικό κλίμα μέσα από τα κείμενα των ιδιοκτησιακών του μέσων!

Τρία ερωτήματα ΑΠΑΙΤΟΥΝ απάντηση Αντ’ αυτών καλούμε και σήμερα τον Θεόφιλο Μιχαλάτο δήμαρχο και πρόεδρο του Λιμενικού Ταμείου και ΚΑΘΕ ΑΡΜΟΔΙΟ να απαντήσουν δίχως περιστροφές:

Τι σχέση έχει το έργο της απομάκρυνσης των μπάζων στο λιμάνι του Αργοστολίου που εναποτέθηκαν από το 2018, με τα προβλεπόμενα στην απόφαση του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής σημασίας (Α.Π. 6895/18-9-2020 ΑΔΑ: ΨΠΓΠ46ΜΤΛΒ-ΙΔΝ για την κήρυξη σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης της Κεφαλονιάς που αναφέρεται στη σύμβαση με τον ανάδοχο (ΑΔΑ: 2472/24-9-2021 ΑΔΑ: 60Ρ6ΟΡΗ0-ΤΕΧ) ώστε να τύχει των ειδικά προβλεπόμενων διαδικασιών δημοπράτησης;

• Η σύμβαση με τον ανάδοχο υπεγράφη στη λήξη της τουριστικής περιόδου στις 24/9/2021 οπότε οφείλει ο Θεόφιλος και όποιος ενέκρινε τη σύμβαση να εξηγήσουν πως συμβαδίζει με» το «αντικείμενο της εργολαβικής σύμβασης» (άρθρο 2) που ρητά ορίζει πως το έργο γίνεται «για την απρόσκοπτη και ασφαλή λειτουργία του λιμένα λόγω της θερινής περιόδου» (!!!).

Και μια ακόμη ερώτηση:

Τα μπάζα πού μεταφέρθηκαν; Το μέρος πληροί τις προβλεπόμενες από το νόμο περιβαλλοντικές προϋποθέσεις;

Συμβάν δεύτερο:

Διεκδικούμε από την Κυβέρνηση με …γλείψιμο!

  Τις τελευταίες ημέρες η Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη προέκρινε την διεκδίκηση μειωμένου ΦΠΑ μόνο για τα νησιά …του Αιγαίου. Χωρίς ΚΑΜΙΑ αιτιολόγηση τα Ιόνια Νησιά γι’ άλλη μία φορά είναι τα παρακατιανά στη νησιωτική Ελλάδα.

Η κατάντια

της τοπικής πολιτικής ηγεσίας:

Η απόλυτη σιωπή!

  Η αντίδραση της πολιτικής ηγεσίας της Κεφαλονιάς (δήμαρχοι, βουλευτής) σε αυτή την πρωτοφανή διάκριση των Ελληνικών νησιών από την …Ελληνική Κυβέρνηση εκδηλώθηκε μόνο με μια ανακοίνωση του δημάρχου Αργοστολίου Μιχαλάτου και αυτή …νερόβραστη!

Ο λαλίστατος, κατά τα άλλα, και αγωνιστικά διεκδικητής των συμφερόντων της Κεφαλονιάς βουλευτής Καππάτος …«μούγγα στη στρούγκα» και οι άλλοι δήμαρχοι «σιωπή ασυρμάτου»! Η απόλυτη κατάντια της τοπικής πολιτικής ηγεσίας!

Και η νερόβραστη ανακοίνωση!

  Αν η ανακοίνωση του Θεόφιλου γινόταν με την επαγγελματική του ιδιότητα του λογιστή θα ήταν μακράν πιο τεκμηριωμένη και πιο διεκδικητική!

Η ανακοίνωση όμως του Θεόφιλου με την υπογραφή του δημάρχου Αργοστολίου είναι απλά μια …νερόβραστη σούπα!

Και μόνος ο τίτλος είναι δεικτικός «Η Διαφορετικότητα της Νησιωτικότητας»!!! Σε ένα διεκδικητικό κείμενο 270 λέξεων για μια εγκληματική για τα Ιόνια Νησιά ενέργεια, η λέξη «Κυβέρνηση» …δεν υπάρχει και φυσικά σε κανένα σημείο δεν καταγγέλλεται ο υπεύθυνος της πράξης η Κυβέρνηση ούτε και καλείται να πάρει θέση ο βουλευτής! Αντίθετα ξεχειλίζει από …ευγένεια!

  Με το «σεις» και με το «σας» ολόκληρη η ανακοίνωση.

  Μην θιχτεί η Κυβέρνησή ΜΑΣ! Μην παρεξηγηθεί ο βουλευτής ΜΑΣ!

Καμία έκπληξη!

Ο Θεόφιλος πιστός στην φιλοκυβερνητική γραμμή που εδώ και καιρό έχει χαράξει! Το έχουμε ξαναπεί …«θέλει η πουτ@ν@ να κρυφτεί και η χαρά δεν την αφήνει»!

Θεόφιλε…

Καλύτερα να μασάς παρά να μιλάς

  Σταχυολογούμε μόνο κάποιες ενδεικτικές φράσεις (που σίγουρα θα μείνουν στην ιστορία) από την επιστολή Θεόφιλου προς επιβεβαίωση των παραπάνω:

«Βρισκόμαστε στη δυσάρεστη θέση να διαπιστώσουμε τη «διαφορετικότητα» με την οποία αντιμετωπίζεται η νησιωτικότητα της χώρας μας» …Πρόσεχε Θεόφιλε μην …δυσαρεστήσεις την Κυβέρνηση και τον βουλευτή σου!

«Θέλουμε να εκφράσουμε δημόσια το παράπονο μας για την άνιση μεταχείριση των νησιών μας και να καταστήσουμε γνωστό προς κάθε κατεύθυνση» …Και παραπονιάρης μας προέκυψε ο Θεόφιλος και δεν του το είχαμε!

• «Η φωνή μας θα πρέπει να εισακουστεί και να σταματήσει αυτή η αδικία σε βάρος» …Θεόφιλε μια φιλική συμβουλή: Καλύτερα να μασάς παρά να μιλάς!

ΚΟΣΜΟ-ΠΟΛΙΤΗΣ