Νέες ρουκέτες κατά της Δημοτικής Αρχής Μιχαλάτου εκτόξευσε χθες ο Νίκος Ανουσάκης, επικεφαλής της Παράταξης «Δήμος Αργοστολίου: Παρόν και Μέλλον», σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στο ξενοδοχείο «MIRABEL».

Ο Νίκος Ανουσάκης επέκρινε έντονα τη Δημοτική Αρχή Μιχαλάτου για σχέδιο οικονομικής υπερχρέωσης του Δήμου Αργοστολίου μέσω της έμμεσης δανειοδότητης ύψους 22 εκατομμυρίων Ευρώ από το πρόγραμμα «ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ», κάτι που παραπέμπει σε «συνταγές πρώην Δήμου Λειβαθούς», όπως δηλώθηκε χαρακτηριστικά. Ωτόσο ο κ. Ανουσάκης ξεκαθάρισε πως το πρόγραμμα «ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ» είναι ένα χρήσιμο εργαλείο για τους Δήμους, όταν γίνεται ορθολογική χρήση του, κι ότι θα ήταν σύμφωνος εάν οι εξαγγελίες της Δημοτικής Αρχής Μιχαλάτου αφορούσαν ένα «σφιχτό» σχέδιο περί των 10 εκατομμυρίων Ευρώ κι όχι 22 εκατομμύρια Ευρώ που οδηγούν με βεβαιότητα σε οικονομικό εκτροχιασμό του Δήμου Αργοστολίου.

Παράλληλα ο κ. Ανουσάκης επέκρινε τον δήμαρχο Αργοστολίου πως προβαίνει σε αλχημείες για να αποφεύγει τους διαγωνισμούς, ενώ αίσθηση προκάλεσε η αναφορά του για απ’ ευθείας ανάθεση εκ μέρους της Δημοτικής Αρχής Μιχαλάτου ύψους εξακοσίων και βάλε χιλιάδων Ευρώ στην περίπτωση της γεώτρησης στα Ομαλά, με επίκληση της εξαιρετικής διαδικασίας του «ΙΑΝΟΥ», ώστε να μην γίνει διαγωνισμός ενώ το συγκεκριμένο έργο ουδεμία σχέση με τις αποκαταστάσεις από εκείνη τη θεομηνία.

Επίσης, ο κ. Ανουσάκης ανακοίνωσε δύο νέα στελέχη της Παράταξης «Δήμος Αργοστολίου: Παρόν και Μέλλον» και ειδικότερα τη δικηγόρο Γερασιμούλα Θεοδωρακάτου (που είχε κατέλθει στο παρελθόν στις περιφερειακές εκλογές με την Παράταξη του Θόδωρου Γαλιατσάτου) και την θεολόγο Κατερίνα Αλεξανδρή (που είχε στο παρελθόν κατέλθει στις δημοτικές εκλογές με την Παράταξη Παρίση). Ιδιαίτερα πολιτικοποιημένες ήταν και οι παρεμβάσεις των στελεχών της παράταξης Γιώργου Τζωρτζάτου, Νίκου Παπαδάτου και Μιχάλη Μαρκάτου, που ξεκαθάρισαν πως η στήριξη της παράταξης του Νίκου Ανουσάκη είναι μονόδρομος για όσους επιθυμούν μια τοπική κοινωνία απαλλαγμένη από το οικονομικοπολιτικό μόρφωμα του «συστήματος Μιχαλάτου».         

Εν συνεχεία, ο κ. Ανουσάκης στηλίτευσε το γεγονός πως εκατό και πλέον υποψήφιοι τρόφιμοι είναι στην αναμονή για το Δημοτικό Γηροκομείο Αργοστολίου, διότι η πρόεδρός του Αννα Ζαπάντη αδυνατεί να δώσει λύση στα γραφειοκρατικά του προβλήματα, την ώρα μάλιστα που έχει στην διάθεσή της τρισίμιση ολόκληρα εκατομμύρια Ευρώ, που όμως τα διαχειρίζεται με παράνομο -όπως είπε- τρόπο, ενώ επίσης κατηγόρησε τον Θέοφιλο Μιχαλάτο πως σχεδιάζει να ακυρώσει επί της ουσίας τον κοινόχρηστο χαρακτήρα του κορυφαίου Δημοτικού Ακινήτου στην «Καλιθέα» της Λακήθρας με την παραχώρησή του σε κάποιον μεγαλοεπιχειρηματία για 25 ολόκληρα χρόνια.

  Τέλος, ο κ. Ανουσάκης δήλωσε πως η μοναδική παράταξη που «ακουμπάει» και μιλάει δημόσια για τα καυτά θέματα του Δήμου Αργοστολίου, όπως όλα τα παραπάνω, είναι η δική του, ενώ οι υπόλοιπες ασχολούνται με αστειότητες του τύπου «ποιός θα είναι Συμπαραστατης του Δημότη», ή αν είναι σύννομο το πάρκινγκ ενός ιδιώτη, επειδή ακριβώς δεν θέλουν να συγκρουστούν ευθέως και ανοιχτά με τον ολιγάρχη Μιχαλάτο και το σύμπλεγμα που αυτός διαφεντεύει.

Το παρόν στη συνέντευξη Τύπου, πέρα από τους Νίκο Παπαδάτο, Γιώργο Τζωρτζάτο και Μιχάλη Μαρκάτο και των νέων μεταγραφών (Γερασιμούλας Θοεδωρακάτου και Κατερίνας Αλεξανδρή), έδωσαν και πολλά άλλα στελέχη της Παράταξης, όπως ο πρώην πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Κεφαλονιάς και δικηγόρος Μάκης Παπαναστασάτος, ο τοπογράφος πρώην πρόεδρος της ΝΟΔΕ Αντώνης Κατσιγιάννης, ο πρώην δημοτικός σύμβουλος Κεφαλονιάς Αντώνης Γεωργόπουλος, ο πρώην Λιμενάρχης Γιώργος Καλιτσουνάκης, η δικηγόρος Πέρη Ξυδιά, ο πρώην πρόεδρος Βαλεριάνου Αθως Χιόνης, ο επαγγελματίας Γιάννης Βασιλόπουλος, ενώ διαβάστηκαν και δηλώσεις στελεχών της Παράταξης, όπως της «Σιδηράς Κυρίας» της Νέας Δημοκρατίας Αθηνάς Αυγουστάτου, του πρώην πρόεδρου της τοπικής Αργοστολίου της Νέας Δημοκρατίας Σπύρου Μελισσαράτου, του πρώην αντιδημάρχου Λειβαθούς Ματθαίου Κακούρη, του ασφαλιστή Ανδρέα Κρεμμύδα, του κεφαλονίτη Δικηγόρου Αθηνών Σπύρου Ράνου και του πολίστα Γιώργου Κατσιγιάννη.

Μεταξύ άλλων, τη συνέντευξη Τύπου του κ. Ανουσάκη παρακολούθησαν ο κεφαλονίτης δημοσιογράφος Ανδρέας Κωνσταντάτος και το μέλος του Δ.Σ. του Επιμελητηρίου Παναγής Ερτσος.