Θύελλα ξεσήκωσε το σαββατιάτικο πρωτοσέλιδο του «Η», που ξεσκέπασε τις στενές σχέσεις των «Διόσκουρων», του βουλευτή Παναγή Καππάτου και του ολιγάρχη δήμαρχου Αργοστολίου Θεόφιλου Μιχαλάτου.

Την ώρα που κάποιοι επιτήδειοι προσπαθούν να παρουσιάσουν το δήμαρχο Αργοστολίου ως …«ΚΙΝΑΛίτη» και …«ΣΥΡΙΖαίο», η στήλη «Ω, τι κόσμος μπαμπά», αποδείκνυε με στοιχεία ότι ο Θ. Μιχαλάτος, δεν είναι τίποτε άλλο παρά ένας κομματάρχης του βουλευτή και της Κυβέρνησης!

  Στη συνέχεια, η Τοπική της Ν.Δ. Αργοστολίου επιβεβαιώνοντας, εμμέσως πλην σαφώς, το δημοσίευμά μας, ανέφερε σε ανακοίνωσή της τα ακόλουθα:

Ο κ Μιχαλάτος δεν έχει καμία σχέση με τη τοπική Αργοστολίου της Νέας Δημοκρατίας – Η φερόμενη πολιτική του ταύτιση με τον Παναγή Καππάτο αποτελεί προσωπική επιλογή του Βουλευτή και δεν εκφράζει την τοπική Ν. Δ. Αργοστολίου. Ως Προέδρου της τοπικής Ν.Δ. Αργοστολίου μου ασκούνται πιέσεις από τα μέλη και την βάση του κόμματος μας να ξεκαθαριστεί η σχέση του δημάρχου Αργοστολίου Θεόφιλου Μιχαλάτου με το κόμμα μας δεδομένης της φερόμενης πολιτικής ταύτισης του με τον βουλευτή του Νομού μας Παναγή Καππάτο.

  Ξεκαθαρίζω λοιπόν με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο ότι ο κ Μιχαλάτος δεν έχει καμιά σχέση με την τοπική Αργοστολίου της Ν.Δ., ούτε είναι μέλος του κόμματος, ούτε στους αιρετούς της παράταξης του υπάρχει οποιοδήποτε μέλος της Ν.Δ. Αντίθετα η Δημοτική αρχή του κ Μιχαλάτου στελεχώνεται από πασίγνωστα μέλη του τοπικού ΚΙΝ.ΑΛ. (Σπύρος Σαμούρης, Γιώργος Τσιλιμιδός) ενώ και ο ίδιος ο Πρόεδρος του (Νικόλας Βαλλιανάτος) αποτελεί μέλος της κεντρικής επιτροπής του ΣΥ.ΡΙΖ.Α!!! όπως άλλωστε μέλη του ΣΥ.ΡΙΖ.Α είναι και αποστάτες Δημοτικοί σύμβουλοι που τον στηρίζουν ( Σπύρος Πεφάνης).

  Η φερόμενη πολιτική ταύτιση του Βουλευτή της Ν.Δ. Παναγή Καππάτου με τον κ. Μιχαλάτο, που τουλάχιστον επικοινωνιακά ξεπερνάει τα όρια της θεσμικής συνεργασίας και αγγίζει τα όρια της πρόκλησης προς τα μέλη της τοπικής Ν.Δ. Αργοστολίου, αποτελεί προσωπικό του θέμα και προσωπική του επιλογή με την οποία ασφαλώς είμαστε κάθετα αντίθετοι.

ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΑΤΟΣ

Πρόεδρος τοπικής Ν.Δ. Αργοστολίου

Από την πλευρά της η Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση για το καυτό θέμα του Άλσους της Καλλιθέας:

Οι αρχές και οι πολιτικές μας διαφέρουν κ. Δήμαρχε Αργοστολίου

  Με δελτίο τύπου και με δηλώσεις του στο ραδιόφωνο σχετικά με το Άλσος Καλλιθέας, ο Δήμαρχος Αργοστολίου κατηγορεί την Ν.Ε ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για δόλια συμπεριφορά, για πλάνη, σύγχυση, έλλειψη ενημέρωσης, ακόμη και για υιοθέτηση των θέσεων του τ. Δημάρχου κ. Παρίση, αποφεύγοντας να απαντήσει στο ουσιαστικό μέρος της κριτικής που του άσκησε η Ν.Ε, ότι δηλαδή ενώ είχε ευκαιρία και δυνατότητα χρηματοδότησης του έργου από δημόσιους πόρους διασφαλίζοντας τον Δημόσιο και κοινόχρηστο χαρακτήρα του Άλσους Καλλιθέας, φαίνεται να επιλέγει την παράδοση του χώρου και τον έλεγχο μέρους της οικονομίας της περιοχής σε ιδιωτικά συμφέροντα.

  Δεν αρκείται όμως μόνο στους εύκολους χαρακτηρισμούς αλλά κάνει ένα ακόμη βήμα στον κατήφορο που ακολουθεί χρησιμοποιώντας τρία μεγάλα ψεύδη.

Είμαστε μία ανεξάρτητη παράταξη λέει ο Θεόφιλος!

1) Γράφει στο δελτίο τύπου ο κ. Δήμαρχος «Στην πρόσκληση αυτή (σ.σ ΙΟΝ 84 της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων) ο Δήμος Αργοστολίου υπέβαλλε πρόταση η οποία δεν εγκρίθηκε» προσπαθώντας να μεταβιβάσει αλλού τις ευθύνες.

  Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ:

  Στην πρόσκληση αυτή, που άνοιξε την 13/9/2019 και έληξε την 18/11/2019, καμία πρόταση δεν υπέβαλλε η Δημοτική Αρχή Αργοστολίου για το συγκεκριμένο έργο. Ενώ μπορούσε να αντλήσει δημόσιο χρήμα για το Άλσος Καλλιθέας δεν το έπραξε. Σας προκαλούμε κ. Δήμαρχε να καταθέσετε τον αριθμό της αίτησης σας στο Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα (ΟΠΣ) από όπου αντλεί τα στοιχεία η Διαχειριστική Αρχή, το σχετικό τεχνικό δελτίο καθώς και την αιτιολογία της απόρριψης της πρότασής σας μέσω του ίδιου συστήματος. Αν δεν παρουσιάσετε αυτά τα στοιχεία γίνεται φανερό ότι παραπλανείτε τους συμπολίτες μας για να κρύψετε τις πραγματικές σας προθέσεις για την μεθοδολογία και το είδος της αξιοποίησης του Άλσους.

2) Για την πρόσκληση του Χρηματοδοτικού Προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης» χρησιμοποιώντας την ίδια επιχειρηματολογία, ο κ. Μιχαλάτος ψεύδεται συνειδητά όταν αναφέρει ότι «αφορούσε αυστηρά τις Πρωτεύουσες των Νομών της χώρας και επί τη βάση αυτή ο Δήμος Αργοστολίου έχει ήδη εντάξει και άμεσα δημοπρατεί το έργο: «ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΚΑΙ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΔΙΚΤΥΟΥ ΠΛΑΤΕΙΩΝ, ΠΕΖΟΔΡΟΜΩΝ ΚΑΙ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΠΟΛΕΩΣ ΑΡΓΟΣΤΟΛΙΟΥ» προϋπολογισμού 6.000. 000,00E€».

  Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ:

  Σύμφωνα με την πρόσκληση του Υπ. Εσωτερικών (ΑΔΑ: ΨΤΤΡ46ΜΤΛ6- ΦΨΨ) δικαιούχοι της πρόσκλησης είναι «οι Δήμοι των περιφερειακών ενοτήτων Αττική (πλην της περιφερειακής ενότητας νήσων) και Θεσσαλονίκης, οι Δήμοι πρωτεύουσες Νομών και οι Περιφέρειες της Χώρας». Άλλο «οι Δήμοι πρωτεύουσες νομών» και άλλο «αυστηρά οι Πρωτεύουσες των Νομών της χώρας» όπως αναφέρει ο κ. Μιχαλάτος ή «ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ εντός πρωτεύουσας των δήμων». Απόδειξη περί του ορθού της ερμηνείας είναι η ένταξη στο πρόγραμμα «ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ» του έργου με τίτλο «Ανάπλαση κοινοχρήστων χώρων του Δήμου Βόλου» στο Πρόγραμμα «ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ» (ΑΔΑ: ΨΘΜΕ46ΜΤΛ6-Μ3Θ) του οποίου το φυσικό αντικείμενο της πρότασης περιλαμβάνει (μεταξύ των άλλων) «την εκπόνηση μελέτης ανάπλασης του Άλσους Ανδρέας Βαλαχής στη Νέα Ιωνία Βόλου», όπου η Νέα Ιωνία Βόλου είναι Δημοτική Ενότητα του Δήμου Βόλου και πρώην Δήμος (όπως καλή ώρα Δημοτική Ενότητα Λειβαθούς που ανήκει η Κοινότητα Λακύθρας) πρωτεύουσας του Νομού Μαγνησίας (όπως ο Δήμος Αργοστολίου).

3) Όσο για τους υπαινιγμούς που διατυπώνονται στο δελτίο και στα λόγια του κ. δημάρχου για τον ρόλο της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ στην υπόθεση της παραχώρησης των 14 αεροδρομίων στην Fraport

  Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ:

  Η παραχώρηση των αεροδρομίων ήταν απόφαση που έλαβαν και προώθησαν οι κυβερνήσεις της Ν.Δ. και επιβλήθηκε ως «εκ των ουκ άνευ» μνημονιακός όρος στην κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ από τους δανειστές, η οποία μέσα από σκληρή επαναδιαπραγμάτευση κατάφερε να βελτιώσει τις απίθανες και χαριστικές συμβάσεις που η κυβέρνησή της Ν.Δ είχε υπογράψει. Για την ιστορία να θυμίσουμε ότι αυτό ξεκίνησε από τον Κωστή Χατζηδάκη το 2008 (προ Μνημονίων), εν μέσω αντιδράσεων της τότε αντιπολίτευσης του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ. Επί κυβερνήσεως Σαμαρά, σε συνθήκες Μνημονίων πλέον, επανήλθε και παρουσίασε την Εθνική Στρατηγική για τα αεροδρόμια τον Οκτώβριο του 2012. Ολοκληρώθηκε με επιτυχία από το ΤΑΙΠΕΔ, με νόμο που εισηγήθηκε ο Κωστής Χατζηδάκης το 2013. Για την επιβεβαίωση τούτων προτρέπουμε τον κ. Δήμαρχο Αργοστολίου, μόνιμο συνεργάτη και υποστηρικτή του τοπικού βουλευτή της ΝΔ και πρόθυμο υμνητή των υπουργών της κυβέρνησης Μητσοτάκη να τους ρωτήσει. Αυτοί ξέρουν καλύτερα!!

  Η ΝΕ Κεφαλονιάς Ιθάκης ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ έχει σταθερή θέση αρχής την προστασία του κοινόχρηστου χαρακτήρα των δημόσιων χώρων και υποδομών και στο πλαίσιο αυτό αντιμετωπίζει και την περίπτωση του Άλσους Καλλιθέας στην Λακήθρα.

  Και στο ερώτημα γιατί τώρα αυτή η ανακοίνωση της Ν.Ε η απάντηση είναι μια: από την ανάγκη να κοινοποιηθεί στην Τοπική κοινωνία της Λειβαθούς η θέση μας για το συγκεκριμένο θέμα και να μη αιωρείται ότι ο τοπικός ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ συμφωνεί με πιθανές προθέσεις ιδιωτικοποίησης του Άλσους Καλλιθέας.

 Αργοστόλι, 18/12/2021
ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ-ΙΘΑΚΗΣ
ΣΥΡΙΖΑ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ