Στο μικροσκόπιο της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας έχει μπει εδώ και καιρό ένας γιατρός, ο οποίος δραστηριοποιείται στη Σάμη, καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες, εμπλέκεται σε υπόθεση πλαστών συνταγογραφήσεων, που έχει επιφέρει μεγάλες οικονομικές ζημιές στον Οργανισμό Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ).

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας, μετά από συλλογή και αξιοποίηση πληροφοριών, απέστειλε Κλιμάκιο στη Σάμη και σε συντονισμένη επιχείρηση με τη συνδρομή Εισαγγελέα και ανδρών της Αστυνομίας, εισέβαλαν στην οικία του γιατρού και κατάσχεσαν τον υπολογιστή του, το κινητό του, αλλά και πλήθος αρχείων και εγγράφων που βρέθηκαν.

Αμέσως μετά μετέβησαν στο Ιατρείο του, στο χώρο εργασίας του, όπου συνεχίστηκαν οι έρευνες και οι κατασχέσεις υλικού που βρέθηκε.

Τα κατασχεθέντα θα ερευνηθούν και θα αξιολογηθούν από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων, έτσι ώστε να αποδειχθεί εάν υφίσταται εμπλοκή του γιατρού σε υπόθεση παράνομων συνταγογραφήσεων που ερευνά η Υπηρεσία.

Υπενθυμίζουμε, ότι πρόσφατα για ψευδείς συνταγογραφήσεις, συνελήφθησαν σε όλη τη Χώρα 13 άτομα και σχηματίστηκε δικογραφία για άλλα 173 για συμμετοχή τους στο κύκλωμα πλαστών συνταγογραφήσεων.