Η αποκάλυψη από τον «Η» στις 24/6/2021 ότι το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» είναι μια απάτη της Κυβέρνησης αφού …δεν επιχορηγούνται οι Δήμοι όπως συμβαίνει με όλα τα προγράμματα αλλά υποχρεούνται σε 15ετή δανεισμό (!!!) με το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, έρχεται και ξαναέρχεται στην επικαιρότητα από τον Θεόφιλο και τα εξαπτέρυγά του (γνήσια και όψιμα) και πρόσφατα από τον βουλευτή Καππάτο, ο οποίος αμφιβάλλουμε …αν ξέρει τι λέει μη ενθυμούμενος (ή κάνει πως δεν θυμάται) ότι είναι ένας εκ των Κυβερνητικών βουλευτών που ψήφισαν την σχετική διάταξη περί δανεισμού των ήμων για τα έργα του «Αντώνης Τρίτσης» στο νόμο 4783/2021!

Και η απάτη γίνεται μεγαλύτερη όταν ναι μεν προβλέπεται ότι οι δόσεις θα πληρώνονται από πόρους του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ) μέσω του Υπουργείου Εσωτερικών, αλλά κρύβεται ότι η δανειακή σύμβαση που υπογράφουν οι Δήμοι δεν αναφέρει λέξη στην περίπτωση που η Κυβέρνηση δια του Υπουργείου Εσωτερικών σταματήσει για οποιοδήποτε λόγο (π.χ. δημοσιονομικά προβλήματα και νέα μνημόνια) να πληρώνει τις δόσεις!!! Άλλωστε επειδή το ΠΔΕ είναι καθαρά από εθνικούς πόρους είναι συχνό το φαινόμενο έργα, όπως π.χ. το έργο της Κρυτονούς που συχνά σταματάει γιατί δεν πληρώνεται ο εργολάβος, που πληρώνονται από αυτό να σταματάνε ή να μεταφέρονται σε άλλα προγράμματα.

Πρόσφατα λοιπόν ο κ. Καππάτος δήλωσε, σε μέσο φυσικά ιδιοκτησίας του Ολιγάρχη, επί λέξει όπως μεταφέρεται στη ναυαρχίδα: «Έχω διαβάσει “Δήμαρχε, μην παίρνεις άλλα χρήματα, μην παίρνεις 22 πάρε 10”. Δηλαδή να μην φέρουμε έργα στο νησί, με την αιτιολογία ότι οι δημότες θα πληρώσουν τα χρήματα αυτά; Αυτά είναι ψέματα και όποιος διαβάσει το νόμο θα δει ότι το Κράτος από το ΠΔΕ θα αναλάβει και θα εξοφλήσει τα έργα αυτά»!!!

Καταρχήν ο Καππάτος ψεύδεται ΑΣΥΣΤΟΛΑ!

Ποτέ ΚΑΝΕΙΣ δεν έχει πει αυτό που ισχυρίζεται προκειμένου «να ακουμπήσει επάνω του» και να πει τα υπόλοιπα ψέματα!

Να λοιπόν γιατί ο Θεόφιλος «κάνει την πάπια» και δεν βγάζει λέξη για τους κινδύνους που κρύβουν οι υπογραφές που έχει βάλει για τα έργα του «Α. Τρίτσης».

Από τη μια έχει τα εξαπτέρυγα και από την άλλη (και κυρίως) τον βουλευτή Καππάτο «να βγάζουν το φίδι από την τρύπα»!!!

Λοιπόν και δίχως πολλά λόγια ρωτάμε ευθέως και όποιος θέλει για μία ακόμη φορά και αφού διευκρινίσουμε επίσης για άλλη μία φορά:

Κατηγορηματικά ΝΑΙ στα έργα και ιδίως έργα ζωτικής σημασίας όπως η αντικατάσταση των αμιαντοσωλήνων!

Και οι ερωτήσεις:

Υπόγραψε 15ετή δανεισμό για τα έργα ο Θεόφιλος; ΝΑΙ ή ΟΧΙ;

Τι θα συμβεί αν -για οποιοδήποτε λόγο- το Υπουργείο Εσωτερικών σταματήσει να πληρώνει τις δόσεις; Υποχρεούται να πληρώσει «το μάρμαρο» ο Δήμος, δηλαδή οι πολίτες, ΝΑΙ ή ΟΧΙ;