Διακομματικής υποδοχής πρόταση

για τις δομές υγείας στα νησιά

Η είδηση έρχεται από τη Βουλή μέσω …Ρόδου και λέει ότι ο βουλευτής Δωδεκανήσων της Νέας Δημοκρατίας Μάνος Κόνσολας κατέθεσε πρόταση που περιλαμβάνει έξι βαθμολογικά, φορολογικά και μισθολογικά κίνητρα για να έρθουν γιατροί στις δομές υγείας των νησιωτικών περιοχών και έτυχε μάλιστα διακομματικής αποδοχής!

Τα έξι κίνητρα που περιλαμβάνονται στην πρόταση του κ. Κόνσολα είναι:

1ον: Βαθμολογικά κίνητρα για την εξέλιξη των γιατρών στο ΕΣΥ, με την προϋπηρεσία δομή δημόσιας υγείας σε νησιωτική περιοχή να προσμετράται διπλή.

2ον: Χορήγηση επιδόματος στέγης, που θα είναι αφορολόγητο, στους γιατρούς που θα επιλέξουν να υπηρετήσουν σε νησιωτικές περιοχές.

3ον: Επιπλέον μοριοδότηση για τις προσλήψεις μέσω ΑΣΕΠ.

4ον: Παροχή δυνατότητας στους γιατρούς που θα υπηρετήσουν 18 μήνες σε νησιωτικές και δυσπρόσιτες περιοχές να ξεκινήσουν την ειδικότητά τους σε νοσοκομείο, εκτός επετηρίδας.

5ον: Δωρεάν εισιτήρια στους γιατρούς που υπηρετούν σε νησιωτικές και δυσπρόσιτες περιοχές.

6ον: Να λαμβάνουν και οι ειδικευμένοι γιατροί που υπηρετούν στα νησιά το ειδικό επίδομα που λαμβάνουν οι αγροτικοί γιατροί.

Οι τρεις λόγοι

που κάνουμε θέμα

την πρόταση Κόνσολα

Γιατί κάνουμε θέμα στη στήλη που ασχολείται αποκλειστικά με τοπικά θέματα;

Πρώτον, γιατί είναι σημαντικό θέμα από μόνο του!

Δεύτερον, γιατί είναι εξόχως σημαντικό ότι η πρόταση έτυχε διακομματική αποδοχής!

Και τρίτον, γιατί… ζηλέψαμε! Ζηλέψαμε, γιατί το μείζον ζήτημα της εύρυθμης λειτουργίας του υγειονομικού συστήματος παρ’ ότι είναι στα δικά μας νησιά μακράν το πρώτο σε σημαντικότητα θέμα αντιμετωπίζεται από την τοπική πολιτική ηγεσία ως έσχατο και με κίνητρα που …μόνο ντροπή προκαλούν!

Ναι, ζηλεύουμε την πρόταση Κόνσολα!

Και σε σχέση με το τελευταίο …την ζήλια μας για την πρόταση Κόνσολα είναι γιατί την ίδια ώρα στην Κεφαλονιά το ενδιαφέρον για την προσέλκυση γιατρών εξαντλείται σε …κίνητρα ντροπής που γίνονται αποκλειστικά και μόνο για εντυπωσιασμό! Να τα παρουσιάζουν στην Κυβέρνηση οι προσκυνημένοι σε αυτήν δήμαρχοι Μιχαλάτος, Κατσιβέλης ως μέγα γεγονός και να απολαμβάνουν τα συγχαρητήρια και τα εύγε του βουλευτή Καππάτου!

Ναι, ζηλεύουμε την πρόταση Κόνσολα και την διακομματική αποδοχή της, γιατί εμείς αρκούμαστε στα κίνητρα των ..500 ευρώ/μήνα που αντιστοιχούν σε …3,5 σουβλάκια ανά ημέρα!

Συνένοχος ο βουλευτής

μιλώντας για

«αξιέπαινη πρωτοβουλία» των Δημάρχων

Και για του λόγου το αληθές να θυμίσουμε, το δελτίο Τύπου της ντροπής του βουλευτή στις 4/10 με το οποίο δημόσια συγχαίρει (!) τους δύο δημάρχους για τα 500 ευρώ/μήνα ως κίνητρο στους γιατρούς για να έλθουν στην Κεφαλονιά και άλλο ένα ακόμη στις 27/8 αποκλειστικά στον κομματάρχη του δήμαρχο Αργοστολίου και επί πλέον ένα ακόμη που ενημερώνει πως συζήτησε με τον Υπουργό (!) Υγείας κ. Πλεύρη «για την αξιέπαινη πρωτοβουλία των Δήμων Αργοστολίου και Ληξουρίου να θεσμοθετήσουν κίνητρα για την προσέλκυση Ιατρών στα Nοσοκομεία της Κεφαλονιάς»!

Από την πρώτη στιγμή αποκαλέσαμε το κίνητρο των δημάρχων …κίνητρο της ντροπής και την «αξιέπαινη πρωτοβουλία» τους (κατά τον βουλευτή) …κινήσεις εντυπωσιασμού με τα 500ρικα της ντροπής!

Το μεγάλο ρεζιλίκι

της τοπικής εξουσίας!

Ο Μιχαλάτος μάλιστα το πήγε πιο πέρα, «εκβιάζοντας» την πλειοψηφία των δημοτικών συμβούλων (εκτός της Λαϊκής Συσπείρωσης), που θέλοντας και μη υπερψήφισαν τα 500άρικα της ντροπής (απόφαση 222/22-9-2021 με ΑΔΑ: 6ΩΠΗ46ΜΓΤΤ-Β6Θ).

Την ίδια ώρα, το αντίστοιχο κίνητρο του Κατσιβέλη προέκυψε με …απόφαση μαϊμού του Δημοτικού Συμβουλίου Ληξουρίου!

Το πρωτοσέλιδο του «Η» στις 30/9 αποκαλυπτικό (όπως πάντα): «ΡΟΜΠΕΣ! Το μεγάλο …ρεζιλίκι της εξουσίας μέσα από «κίνητρα της ντροπής» για τους γιατρούς και από ψεύτικες αποφάσεις του Δ.Σ. Ληξουρίου»!!!

«Ξέχασαν» να ενημερώσουν τους πολίτες

τι ανταπόκριση βρήκε

«η αξιέπαινη πρωτοβουλία τους»!

Το δίδυμο, πάντως, του Κυβερνητικού κομματικού κατεστημένου Καππάτος-Μιχαλάτος και μαζί ο Κατσιβέλης, «ξέχασαν» να ενημερώσουν τους πολίτες τι ανταπόκριση βρήκε «η αξιέπαινη πρωτοβουλία τους» για την πλήρωση των τριών επί θητεία θέσεων ειδικευμένων ιατρών του κλάδου Ε.Σ.Υ. για το Γενικό Νοσοκομείο Κεφαλληνίας (Αργοστολίου) (1 Θέση Επιμελητής Α’ Αναισθησιολογίας, 1 Θέση Επιμελητής Β’ Αναισθησιολογίας και 2 Θέσεις Επιμελητής Α’ Εσωτερικής Παθολογίας) που η υποβολή των αιτήσεων έληξε στις 7/10 και των 2 επί θητεία θέσεων ειδικευμένων ιατρών (Επιμελητή Β’) Εσωτερικής Παθολογίας του κλάδου Ε.Σ.Υ. για το Γενικό Νοσοκομείο Ληξουρίου «Μαντζαβινάτειο» που έληξε στις 5/10!!! Να υποθέσουμε μήπως ότι «το ξέχασαν» γιατί δεν υπήρξε κανένα ενδιαφέρον; Ότι δεν βρέθηκαν γιατροί που να «τσιμπήσουν» με τα …500άρικα της ντροπής των Μιχαλάτου, Κατσιβέλη, Καππάτου;

Καταλήγοντας

Την ώρα που βουλευτές, όπ00ως ο Κόνσολας από τα Δωδεκάνησα, καταθέτουν σοβαρές και στοχευμένες προτάσεις για την στελέχωση των νοσοκομείων στα νησιά και γίνονται αποδεκτές απ’ όλα τα κόμματα, ο δικός μας με τη συνδρομή των προσκυνημένων δημάρχων προωθούν κίνητρα της ντροπής που η τύχη τους αγνοείται και πολύ φοβόμαστε πως αυτό συμβαίνει επειδή η προκήρυξη για τις πέντε νέες θέσεις (3 στο νοσοκομείο Αργοστολίου και 2 στου Ληξουρίου) έμεινε άγονη και …δεν έπεισε τους ενδιαφερόμενους!

Βέβαια οι λαλίστατοι στα επικοινωνιακά βουλευτής-δήμαρχοι δεν νοιάζονται για το τι φταίει και το σύστημα Υγείας στην Κεφαλονιά καταρρέει, αντίθετα με τα γειτονικά νησιά (Κέρκυρα, Ζάκυνθο, Λευκάδα).

ΚΟΣΜΟ-ΠΟΛΙΤΗΣ