Μοιάζει με πρωταπριλιάτικο ψέμα, αλλά το ημερολόγιο έδειχνε …Παραμονή Πρωτοχρονιάς 2022 / 31 Δεκεμβρίου 2021!

Κι όμως…

Οι πρωτοχρονιάτικες ευχές του δημάρχου Αργοστολίου Θεόφιλου Μιχαλάτου δεν υπήρξαν παρά …«από σπόντα» σε μία αδιανόητη ανακοίνωση! (Σ.Σ.:Βλ. σελίδα 14)

Σε μια ανακοίνωση, με αφορμή …το πέσιμο μιας μπασκέτας στο ανοιχτό γήπεδο Αργοστολίου και για το οποίο και για δεύτερη φορά η Δημοτική Αρχή (η πρώτη ήταν τον Οκτώβρη 2020 όταν έπεσε πορτόνι επάνω σε ένα νεαρό αθλητή) είχε …Άγιο και δεν υπήρξαν χειρότερα!!! Το ξαναλέμε: Δεν είναι πρωτοχρονιάτικο αστείο!!! Είναι γεγονός! Ένα γεγονός που δείχνει την ΦΑΙΔΡΟΤΗΤΑ με την οποία ο ολιγάρχης Θεόφιλος αντιμετωπίζει ακόμα και τα σοβαρότερα των προβλημάτων! Μα πάνω απ’ όλα δείχνει την ΑΠΟΛΥΤΗ ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑ της Δημοτικής Αρχής να διαχειριστεί την αυτονόητη υποχρέωση και ευθύνη της, που δεν είναι άλλη από την ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ!!!

28 μήνες στα πράγματα η Δημοτική Αρχή Μιχαλάτου έχει σταθεί ΑΝΙΚΑΝΗ να συντηρήσει τις αθλητικές εγκαταστάσεις που καθημερινά φιλοξενούν δεκάδες αθλούμενους με αποτέλεσμα να είναι επικίνδυνες!

Και όταν το γεγονός συμβαίνει για …δεύτερη φορά (!!!) στους 28 μήνες της θητείας Μιχαλάτου, η ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑ προσδιορίζεται μόνο ως ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ!!!

Την πρώτη φορά στο Δημοτικό Συμβούλιο στις 7/10/2020 ο δήμαρχος Μιχαλάτος και ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Τσιλιμιδός αντιμετώπισαν τον τραυματισμό 10χρονου αθλητή από την πτώση μεταλλικής πόρτας του γηπέδου 5×5 στο Αργοστόλι πριν δυό ημέρες, με πρωτοφανή ΕΛΛΕΙΨΗ ΕΥΘΥΝΗΣ!!!

«Όνειδος η απάντηση του δημάρχου Θεόφιλου Μιχαλάτου και του αντιδημάρχου Γιώργου Τσιλιμιδού» ήταν ο τίτλος του «Η» την επομένη απεικονίζοντας την ουσία των πραγμάτων!

Και πέρασαν έκτοτε 15 μήνες και η Δημοτική Αρχή Μιχαλάτου αποδεικνύεται ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΑΝΕΥΘΥΝΗ αφού δεν έπραξε το ελάχιστο για την ασφάλεια των αθλητικών εγκαταστάσεων και όχι μόνο για το ανοιχτό γήπεδο Αργοστολίου!!! Και σήμερα που επαναλαμβάνεται η απόδειξη της εγκατάλειψης των αθλητικών εγκαταστάσεων, μπερδεύουν σε ΑΙΣΧΙΣΤΟ ΒΑΘΜΟ τα πράγματα!!!

Αντί να παραιτηθεί ΠΑΡΑΥΤΑ ο αρμόδιος για την ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑ της Δημοτικής Αρχής αντιδήμαρχος Τσιλιμιδός να συντηρηθούν οι αθλητικές εγκαταστάσεις …ξεπετάει η Δημοτική Αρχή δια του ιδίου του δημάρχου την παρ’ ολίγο ΤΡΑΓΩΔΙΑ με μία …συγγνώμη «από τους χρήστες των αθλητικών εγκαταστάσεων του Δήμου μας για το δυσάρεστο γεγονός που έλαβε χώρα στο Ανοιχτό Γήπεδο Μπάσκετ»!!!

Ναιαιαιαιαι!!! «Δυσάρεστο γεγονός» ονομάζεται η ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΗ των εγκαταστάσεων, με προσωπική ανακοίνωση του δημάρχου Μιχαλάτου, μετά από 28 μήνες θητείας και αρκείται «παράλληλα» (!!!) να «δεσμευτεί προσωπικά ότι όλες οι αθλητικές εγκαταστάσεις θα ελεγχθούν άμεσα προκειμένου να αποφευχθούν παρόμοια συμβάντα στο μέλλον»!!!

Εν ολίγοις …μετά από 28 μήνες θητείας και δύο καταρρεύσεις μεταλλικών κατασκευών στις αθλητικές εγκαταστάσεις και τον Άγιο «να βάζει το χέρι Του» για τα χειρότερα, ο δήμαρχος Μιχαλάτος …υπόσχεται (!!!) ότι …«ΘΑ ελεγχθούν» οι αθλητικές εγκαταστάσεις και μάλιστα …«άμεσα» (!!!).

Είναι αδιανόητα όλα αυτά και πολύ περισσότερο όταν βρίσκει αφορμή ο δήμαρχος …Παραμονή Πρωτοχρονιάς (παρακαλώ!!!) να κάνει απολογισμό (!!!) στον τομέα του Αθλητισμού και μάλιστα με υποκριτική ευγένεια ζητώντας …«να του επιτραπεί» αυτό -επί λέξει γράφει αθεόφοβος δίχως ίχνος συναίσθησης του τι συμβαίνει-

«…θα ήθελα να μου επιτρέψετε να προβώ σε ένα μικρό απολογισμό για όσα έχουμε πράξει ως Δημοτική Αρχή στον τομέα του αθλητισμού»!!! Και θα λέγαμε «στα κομμάτια» αν ο απολογισμός Θεόφιλου περιλάμβανε …τι έχει γίνει, αλλά κωμικοτραγικά ανακοινώνεται …ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ, αφού «οι 9 δράσεις μας για τον Αθλητισμό» αφορούν ότι …«καταθέσαμε», «υπογράψαμε», «αναμένουμε», «σχεδιάζουμε», «υπογράφουμε»!!!

1.. «Καταθέσαμε αίτημα…»!!!

2. «Υπογράψαμε σύμβαση…»!!!

3. «Υπογράψαμε σύμβαση….»!!!

4. «Υπογράψαμε σύμβαση…»!!!

5. «Υπογράψαμε σύμβαση…»!!!

6. «Υπογράψαμε σύμβαση…»!!!

7. «Αναμένουμε την έγκριση…»!!!

8. «Σχεδιάζουμε την υλοποίηση»!!!

9. «Υπογράφουμε Προγραμματική Σύμβαση…»!!!

Το συμπέρασμα:

Με αφορμή την αποκάλυψη της ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑΣ της Δημοτικής Αρχής για τα στοιχειώδη και την ασφάλεια των αθλητικών εγκαταστάσεων σε διάστημα μόλις (14 μηνών), ο Θεόφιλος δείχνει πως περνάει για ΗΛΙΘΙΟΥΣ τους δημότες, ξεπετώντας με μία «συγνώμη» και 9 υποσχέσεις ένα ακόμα παρ’ ολίγο τραγικό γεγονός!!!

ΑΝ ΗΤΑΝ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ και είχε συναίσθηση του τι είχε συμβεί θα ΑΠΑΙΤΟΥΣΕ την παραίτηση του αρμόδιου για τις αθλητικές εγκαταστάσεις αντιδημάρχου και σεμνά όπως άρμοζε στην ημέρα θα την ανακοίνωνε ο ίδιος ζητώντας μια ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΓΓΝΩΜΗ και Δευτέρα πρωί- πρωί θα έβαζε τα συνεργεία να ξεκινήσουν τον έλεγχο και την επισκευή όλων των αθλητικών εγκαταστάσεων!!!

Αντίθετα επέλεξε να ΕΚΜΕΤΑΛΕΥΤΕΙ επικοινωνιακά το γεγονός και με αφορμή αυτό έπραξε το πρωτοφανές …να στείλει τις πρωτοχρονιάτικες ευχές του!!!

Το υστερόγραφο

Ακόμη κι έτσι είναι αξιοσημείωτο ότι από τις «9 δράσεις για τον αθλητισμό» που ανακοίνωσε ο Θεόφιλος οι πέντε αφορούν υπογεγραμμένες συμβάσεις οι 5 εκ των οποίων …προ πολλού (οι δύο από τον Μάρτιο, η μία από τον Ιούνιο, η άλλη από τον Οκτώβρη και μόνο η μία πρόσφατα)!!! Μνημείο αναποτελεσματικότητας σίγουρα να υπογράφεις τη σύμβαση ενός έργου και να το εξαγγέλλεις μετά από …9 μήνες και μάλιστα όταν όλα αφορούν συντηρήσεις αθλητικών εγκαταστάσεων!!!

Και το σημαντικότερο; ΚΑΜΙΑ Από τις 9 υπογεγραμμένες συμβάσεις ΔΕΝ ΑΦΟΡΑ την συντήρηση των ανοιχτών αθλητικών εγκαταστάσεων Αργοστολίου, στις οποίες έχουν συμβεί τα δύο παρ’ ολίγον τραγικά γεγονότα!!!

KOΣΜΟ-ΠΟΛΙΤΗΣ