Τις οφειλές της ΔΕΥΑΚ τις βρήκα «κληρονομιά» από τον Θεόφιλο κύριε Σαμούρη και τις εξόφλησα και τις ρύθμισα. Μην μου φορτώνεις τις «πολιτικές αμαρτίες» του «αφεντικού» σου, τις οποίες αντιμετωπίσαμε με επιτυχία, όπως αντιμετωπίσαμε και τα χρέη του πρώην Δήμου Αργοστολίου που άφησες εσύ και ο Τσιλιμιδός των «ατρύπητων τιμολογίων».

Αυτά τονίζει σε ανακοίνωσή του ο επικεφαλής της Παράταξης «Δήμος Αργοστολίου, παρόν και μέλλον» Νίκος Ανουσάκης και συνεχίζει:

«Στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σκοινί». Πραγματικά θέλει πολύ θράσος αλλά και πολιτική ευήθεια ένα πρόσωπο της δημοτικής αρχής των «ατρύπητων τιμολογίων» του πρώην Δήμου Αργοστολίου που παράλληλα άφησε εκατομμύρια Ευρώ χρέη όπως ο γνωστός Σπύρος Σαμούρης να θέλει να κάνει το «άσπρο μαύρο» και να  επιχειρεί να «φορτώσει» τα χρέη που δημιούργησαν τα παλιά (Τσιλιμιδός) ή τα νέα (Μιχαλάτος) «αφεντικά»  του σ’ αυτούς που τα βρήκαν από αυτούς και τα αντιμετώπισαν και τα εξόφλησαν ή τα ρύθμισαν. Επί της ουσίας:

1) Στην ΔΕΥΑΚδεν υπήρξαν ποτέ χρέη αλλά απλά οφειλές  προς τον ίδιο τον ιδιοκτήτη της πρώην Δήμο Κεφαλονιάς που πλήρωνε επί χρόνια την ΔΕΗ αντλιοστασίων, γεωτρήσεων κ.λπ. που όμως γραφειοκρατικά κανονικά βάρυναν το «παιδί του», δηλαδή την ΔΕΥΑΚ. Το τυπικό αυτό πρόβλημα και τις σχετικές οφειλές τα κληρονόμησα ως γραφειοκρατική εκκρεμότητα από τον Θέοφιλο Μιχαλάτο κ.λπ. όταν ανέλαβα την Προεδρία της ΔΕΥΑΚ και επί της δικής μου ακριβώς θητείας διευθετήθηκε πλήρως με εν μέρει εξόφληση των παλαιών οφειλών που βρήκα από Θεόφιλο Μιχαλάτο κ.λπ. και ρύθμιση του συνολικού ποσού. Δηλαδή ο κύριος Σαμούρης αντί να με επαινεί που αντιμετώπισα με επιτυχία μία τεράστια γραφειοκρατική εμπλοκή που ξεκίνησε από τον σημερινό  αρχηγό του Θεόφιλο Μιχαλάτο, πήρε το «πηλοφόρι» και μου «πετάει» δόλια και αισχρά «λάσπη» μήπως και «τσιμπήσει» κανένας αφελής.

2) Ο Βιολογικός Αργοστολίουυπέστη επί των ημερών μου απρόοπτη και ξαφνική βλάβη, όπως είναι σύνηθες σε τέτοιους σύνθετους και περίπλοκους οργανισμούς, η οποία αντιμετωπίσθηκε όσο πιο άμεσα γινόταν τόσο από εμένα όσο κι από τον επόμενο Πρόεδρο Σταύρο Σπαθή. Η συντήρησή του ήταν πάντοτε ορθή και διαρκής και γι’ αυτό μπορεί να ρωτήσει τον πρώην διευθυντή Μάκη Γασπαρινάτο ή την νυν διευθύντρια Μαριάνθη Βιτωράτου που τότε ήταν και η καθ’ ύλην αρμόδια για τον Βιολογικό Αργοστολίου. Αλλωστε ό,τι κονδύλια και εργασίες ζητούνταν από τα υπηρεσιακά και τα τεχνικά κλιμάκια πάντα εγκρίνονταν άμεσα οπότε κύριε Σαμούρη τράβα παραπέρα «να ρίξεις την λασπίτσα σου» όπως έχεις μάθει κι όπως σου ταιριάζει πολιτιστικά και αισθητικά.

3) Κύριε Σαμούρηείσαι ο άνθρωπος που «ντουμάνιασε» και γέμισε το Αργοστόλι και τα χωριά του με τοξικό νέφος δύο φορές,  μία με την φωτιά στο οικόπεδο του Δήμου στην Κρανιά και μία με την φωτιά στην χωματερή στην «Παλοστή». Θεωρείς αλήθεια ότι μπορείς να «κουνάς το δάχτυλο» στον οποιονδήποτε; Για να μην θυμηθούμε τα «έργα και τις ημέρες» του πρώην Δήμου Αργοστολίου επί Τσιλιμιδού κι εσένα ως «πρωτοπαλήκαρού του» με τα περίφημα «ατρύπητα τιμολόγια», τις σχετικές δικαστικές εμπλοκές και τα χρέη που αφήσατε στον διάδοχό σας πρώην Δήμο Κεφαλονιάς. Μήπως θέλεις να τα θυμηθούμε κύριε Σαμούρη ;

Συνοψίζοντας, ασφαλώς κι αντιλαμβανόμαστε πως η δημιουργία της νέας παράταξης «Δήμος Αργοστολίου: Παρόν και Μέλλον» έχει αγχώσει τόσο εσάς όσο και τον ολιγάρχη Δήμαρχο Θ. Μιχαλάτο, εξού κι ότι όλη μέρα μας επιτίθεσθε υστερικά, είτε από τα τοπικά δημοσιογραφικά μέσα ιδιοκτησίας ή επιρροής του «big boss», είτε με φαιδρές και συκοφαντικές δηλώσεις. Χαιρόμαστε ειλικρινά που «χαλάσαμε τις συμφωνίες» που είχατε κάνει με άλλους και την «συνωμοσία της σιωπής» και η συνέχεια αναμένεται ακόμα πιο συναρπαστική.

Είμαστε ακόμα στην αρχή κύριε Σαμούρη και θα σας «πάμε μέχρι τέλους»…

Χαλαρώστε λοιπόν κι απολαύστε το…

ΝΙΚΟΣ ΑΝΟΥΣΑΚΗΣ

Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Αργοστολίου

Επικεφαλής της Παράταξης «Δήμος Αργοστολίου: Παρόν και Μέλλον»