Μιχαλάτος η προσωποποίηση της ασυνέπειας πολιτικού

Τo ‘χούμε πει πολλές φορές ότι ο δήμαρχος Μιχαλάτος είναι η προσωποποίηση της ασυνέπειας πολιτικού!

Δρα και πορεύεται με το τι τον βολεύει …σήμερα!

Δεν υπάρχει χθες για τον Θεόφιλο και το αύριο προσδιορίζεται από το ποιο είναι το συμφέρον του σήμερα!

Τα λόγια και οι υποσχέσεις δεν έχουν καμία αξία γι’ αυτόν!

ΣΗΜΕΡΑ τι τον συμφέρει; Αυτό θα γίνει και αυτό προσδιορίζει και το ΑΥΡΙΟ!

Και βέβαια στις προσωπικές του επιχειρηματικές δραστηριότητες δεν μας πέφτει λόγο, με την προϋπόθεση βέβαια ότι κινείται εντός της νομιμότητας και κυρίως της μη εμπλοκή τους στις πολιτικές δραστηριότητές του, κάτι που δεν είναι σπάνιο…

Κάπως έτσι όλα τα προηγούμενα έχουν δώσει την αφορμή αρκετές φορές εδώ στον «Η» (και όχι μόνο) να επισημάνουμε στο Θεόφιλο Μιχαλάτο πως …«ΑΛΛΟ ΤΟ ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ ΚΑΙ ΑΛΛΟ ΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΥΕΙΝ»!

Ο Θεόφιλος φυσικά έχει αποδείξει πως πορεύεται με τη λογική πως …τα ξέρει όλα!

Χαρακτηριστική περίπτωση ξερόλα ή αλλιώς αλαζόνα!!!

Αγοράζει και πουλάει και όχι μόνο στο επιχειρείν, αλλά και στο δημαρχεύειν, όποιον συνδράμει στην κυριαρχία του!

Και επειδή το χρήμα και η δόξα στις μέρες μας είναι αλληλένδετες έννοιες ο Θεόφιλος 2 ½ χρόνια δήμαρχος έχει κάνει έμβλημα της δημαρχίας του την «εξαγορά» πολιτικών αντιπάλων για μια θεσούλα κι ένα μισθουλάκο!

Οι εκλογές την περασμένη Κυριακή

Οι εκλογές στο Δ.Σ. την περασμένη Κυριακή επιβεβαίωσαν στον πόντο τα παραπάνω!

Μέχρι ο Γνήσιος «έκαμε παιχνίδι» για να τον υποστηρίξει ο Θεόφιλος, βάζοντας υποψήφιο στο συνδυασμό του τον Βαλλιανάτο στις εκλογές για την ΠΕΔΙΝ το Νοέμβρη του 2019 και σήμερα 2 χρόνια και 2 μήνες μετά (!) ξεπληρώθηκε (από τον Παρίση) η υποχρέωση, ψηφίζοντας τον πρόεδρο του Θεόφιλου! Έτσι κάνουν οι σωστοί επιχειρηματίες μετατρέποντας την πολιτική σε …επιχείρηση!!!

Κάπως έτσι ο Θεόφιλος φαντάζει ανίκητος και άτρωτος ως άλλος Λουδοβίκος, έχοντας πλέον στην αυλή του να τον υπηρετούν άτομα που στο παρελθόν (ακόμα και τώρα κάποιοι…) ήταν διαπρύσιοι κήρυκες της πολιτικής εντιμότητας.

Το δεύτερο στοιχείο-έκπληξη ήταν η στάση της παράταξης που ηγείται ο Αλέξανδρος Παντελειός.

Πέρα από κάθε πρόβλεψη ξετίναξε τον δήμαρχο, αποκαλύπτοντας με λεπτομέρειες και δημόσια τα παιγνίδια του Θεόφιλου, με την συνδρομή βεβαίως του θλιβερού συρφετού του, που αυτοξεφτυλίζονται (κάποιοι μετά από μια πολιτική πορεία εντελώς διαφορετική…), για μια θεσούλα κι ένα μισθουλάκο!

Η ουσία των καταγγελλομένων από τον Παντελειό βρίσκεται σε ούτε τρεις γραμμές της τοποθέτησής του:

«Καταγγέλλουμε δημόσια το δήμαρχο και τη Δημοτική Αρχή για εκλογική μηχανορραφία με σκοπό την απομάκρυνση της αντιπολίτευσης από κάθε έλεγχο της Δημοτικής Διοίκησης»!!!

Αυτός ακριβώς είναι ο Θεόφιλος σήμερα και …να τον χαίρονται όλοι όσοι τον συνδράμουν!

Να γιατί στηρίζουν

τον Θεόφιλο:

Έμμισθοι οι «4» της ΕΔΑΚΙ

Εκτός όμως της ομάδας (των τριών) του Παρίση υπάρχει και η ομάδα των «4» της ΕΔΑΚΙ!

Γαβριελάτος (πρόεδρος), Πεφάνης (αντιπρόεδρος), Βανδώρος (διευθύνων σύμβουλος) και Ματιάτος (αντιδήμαρχος και μέλος στο Δ.Σ.).

Οι δύο πρώτοι εκλεγμένοι με τον Φόρτε και οι άλλοι δύο με τον Παρίση, οι οποίοι τουλάχιστον είχαν την διακριτική ευαισθησία να ανεξαρτητοποιηθούν!!!

Και οι τέσσερεις έμμισθοι στην ΕΔΑΚΙ.

Ο Γαβριελάτος εισπράττει 1080 ευρώ από τη θέση του και 130 ευρώ για …το τηλέφωνό του (!), σύνολο 1210 ευρουλάκια το μήνα και συνολικά στους 52 μέχρι τις 31/12/2023 που λήγει η θητεία του θα εισπράξει 62.920 ευρώ!!!

Ο Πεφάνης εισπράττει 540 ευρώ από τη θέση του και 70 ευρώ για …το τηλέφωνό του (!), σύνολο 610 ευρουλάκια το μήνα και συνολικά στους 52 μέχρι τις 31/12/2023 που λήγει η θητεία του θα εισπράξει 31.720 ευρώ!!!

Ο Βανδώρος εισπράττει 1.255,15 ευρώ από τη θέση του και 100 ευρώ για …το τηλέφωνό του (!), σύνολο 1.355,15 ευρουλάκια το μήνα και συνολικά στους 52 μέχρι τις 31/12/2023 που λήγει η θητεία του θα εισπράξει 70.467,80 ευρώ!!!

Και ο τέταρτος της παρέας Ματιάτος «αμάρτησε για το χωριό του» παίρνοντας το αντιδημαρχιλίκι που είναι άμισθο (λόγω συνταξιοδότησης), αλλά βολεύεται από την ΕΔΑΚΙ με 42 ευρώ ανά συνεδρίαση και μέχρι 4 το μήνα, επειδή λέει η έδρα του είναι πάνω από 10 χλμ, έστω και αν μένει στο Αργοστόλι, οπότε και εισπράττει 168 ευρουλάκια το μήνα τουτέστιν 8.736 στη θητεία του!

Και για να μην ψάχνεστε, η παρέα των «4» θα στοιχίσει στους Κεφαλονίτες στην διάρκεια της θητείας του Θεόφιλου …173.843,80 ευρώ για να είναι μόνιμα με σηκωμένο το χέρι στις επιταγές του Λουδοβίκου της Κεφαλονιάς!

Η ΕΔΑΚΙ διατηρείται μόνο

για να είναι …αμαρτωλή!

Κάπως έτσι η θρυλική Διαδημοτική και στη συνέχεια ΕΔΑΚΙ, σήμερα υφίσταται μόνο ως αμαρτωλή ΕΔΑΚΙ, αφού ο μοναδικός λόγος της ύπαρξής της είναι να στηρίζει τον Θεόφιλο. Το Ληξούρι δεν συμμετέχει στο 11μελές Συμβούλιο της ΕΔΑΚΙ, Σάμη και Ιθάκη έχουν από έναν εκπρόσωπο και ένας εκπρόσωπος των εργαζομένων, τα υπόλοιπα 8 μέλη είναι από τον Δήμο Αργοστολίου και φυσικά όλοι άνθρωποι του Θεόφιλου, ανάμεσα στους οποίους, οι «4» που είπαμε έμμισθοι εκ μεταγγραφής!!!

Είναι λοιπόν ή δεν είναι αμαρτωλή η ΕΔΑΚΙ, αφού ο μόνος λόγο ύπαρξής της είναι να πληρώνει (με λεφτά των δημοτών εννοείται) τα «δεκανίκια» του Θεόφιλου;

Το μάζεμα των σκουπιδιών άλλωστε που έχει απομείνει ως μοναδική υπηρεσία στην ΕΔΑΚΙ, θα μπορούσε να γίνει (και καλύτερα) από τους Δήμους, όπως κάνει ο Δήμος της Ιθάκης!!!

Για το τέλος το καλύτερο

30 Μαρτίου 2017 με αφορμή τη συζήτηση του προϋπολογισμού στο Δ.Σ. του πρώην Δήμου Κεφαλονιάς ανάβουν τα αίματα για την ΕΔΑΚΙ. Πρωταγωνιστές ο Θεόφιλος επικεφαλής της αντιπολίτευσης τότε και ο ισχυρός άνδρας της Δημοτικής Αρχής Παρίση Διονύσης Λυκούδης.

Από το βαρβάτο αρχείο του «Η» της επομένης 31/3/2017 μεταφέρουμε:

Θ. Μιχαλάτος: «Η λειτουργία της Διαδημοτικής αποτελεί μελανό σημείο για το Δήμο, αφού δεν συμμετέχει στην Διοίκησή της η αντιπολίτευση. Ελπίζω, το ρόλο της αντιπολίτευσης να έχει τώρα ο κ. Τζωρζάτος, να παραμείνει σ’ αυτό το ρόλο και να αντλεί στοιχεία να μας τα δίνει, γιατί δεν θεωρώ ότι πρέπει να ανατρέξουμε στην Διαύγεια για ότι σας ζητάμε, όπως μας λέτε. Εδώ είναι Δημοτικό Συμβούλιο και πρέπει να έρχονται όλα τα στοιχεία. Και αν θέλατε, και τώρα μπορείτε να βάλετε κάποιον από την αντιπολίτευση στην Διαδημοτική. Και δεν λέω από εμάς, βάλτε από την ελάσσονα».

Δ. Λυκούδης: «Για να λέμε τα πράγματα όπως είναι, ο κ. Μιχαλάτος στην πρώτη θητεία της Δημοτικής Αρχής συμμετείχε στο Διοικητικό Συμβούλιο της Διαδημοτικής και παραιτήθηκε».

Θ. Μιχαλάτος: «Παραιτήθηκα από το Δ.Σ., γιατί όταν ήμουν εκεί διεπίστωσα ότι όπως λειτουργούσε η Διαδημοτική είναι ένα πλυντήριο ξεπλύματος χρημάτων που έδινε ο Δήμος στην «Καθαριότητα ΕΠΕ» με τις απ’ ευθείας αναθέσεις και η παραμονή μου εκεί έκρινα ότι ήταν επικίνδυνη».

Δ. Λυκούδης (απευθυνόμενος στον κ. Μιχαλάτο, με ειρωνικό ύφος): «Δεν μας είπατε κ. Μιχαλάτε τι μάρκα πλυντήριο είναι ESKIMO; Δύο χρόνια που τον είχε ο Παρίσης πρόεδρο της ΔΕΥΑΚ ο κ. Μιχαλάτος δεν έβλεπε το πλυντήριο. Παραιτήθηκε για να είναι υποψήφιος στις Δημοτικές εκλογές».

Και το συμπέρασμα

Πέντε χρόνια μετά ο Θεόφιλος είναι δήμαρχος. Και η ΕΔΑΚΙ διατηρείται όχι μόνο με τον χαρακτηρισμό που της είχε προσδώσει ως «πλυντήριο ξεπλύματος χρημάτων», αλλά και κάτι παραπάνω ως «πλυντήριο συνειδήσεων και πολιτικής κυριαρχίας» του Θεόφιλου!

Η μόνη διαφορά τότε και τώρα, είναι πως τότε ήταν …πλυντήριο ESKIMO, ενώ σήμερα είναι …υπερσύχρονο πλυντήριο SIEMENS που πουλιέται και στον …Κωτσόβολο στα Κοκκύλια!

Μετά από όλα αυτά, μήπως έχετε αμφιβολία ότι η προσωποποίηση της ασυνέπειας πολιτικού, είναι ο δήμαρχος Αργοστολίου Θεόφιλος Μιχαλάτος;

ΚΟΣΜΟ-ΠΟΛΙΤΗΣ