Συνεχίζεται η μεγάλη έξαρση του COVID-19 στην Κεφαλονιά, με την μετάλλαξη ΟΜΙΚΡΟΝ να έχει προσβάλλει μεγάλο αριθμό πολιτών, κυρίως νέων ανθρώπων, ευτυχώς με ήπια συμπτώματα.
Στην Κλινική COVID-19 του Νοσοκομείου μας νοσηλεύονται σχεδόν καθημερινά 8-9 ασθενείς, με την πνευμονολόγο κ. Διονυσία Καπετανάκου να δίνει καθημερινά μάχη για την διασφάλιση της ζωής των νοσηλευομένων.
Η κατάσταση στο Νοσοκομείο μας, λόγω έλλειψης βασικών ειδικοτήτων ιατρών, αλλά και νοσηλευτών, παραμένει οριακή, ενώ στην κυριολεξία παραμένει «όρθιο» λόγω των υπεράνθρωπων προσπαθειών του προσωπικού, ιατρικού και νοσηλευτικού.
Το Υπουργείο Υγείας δεν έχει ακόμα προκηρύξει θέσεις πρόσληψης προσωπικού, παρά τις εξαγγελίες μετά τυμπανοκρουσιών του βουλευτή Παναγή Καππάτου.
Το μόνο αισιόδοξο για το Νοσοκομείο μας είναι ότι έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον μία αναισθησιολόγος να μετατεθεί στην Κεφαλονιά, αναπληρώνοντας την κ. Ελπίδα Ζαχαράτου, η οποία έχει παραιτηθεί από τον περασμένο Σεπτέμβριο, με το Νοσοκομείο να λειτουργεί χωρίς μόνιμη αναισθησιολόγο, δημιουργώντας σοβαρή δυσλειτουργία στα χειρουργεία, καθώς σ’ αυτά καλύπτονται μόνο σοβαρά και επείγοντα περιστατικά με αναισθησιολόγους που στέλνει η 6η ΥΠΕΣ από άλλα Νοσοκομεία της Περιφέρειας με την μέθοδο του «bypass».
Σύμφωνα με πληροφορίες μας, τα προγραμματισμένα ραντεβού για χειρουργικές επεμβάσεις στο Νοσοκομείο μας έχουν ήδη καλύψει και το ερχόμενο καλοκαίρι.

   Δ.Δ.-