Είναι κάποιοι που θεωρούν τον Θεόφιλο ξύπνιο, πολύ ξύπνιο και μάγκα στη λαϊκή γλώσσα. Είναι έτσι όμως, ή ο Ολιγάρχης δήμαρχος είναι υπερεκτιμημένος;

Και μιλάμε πάντα για τον Θεόφιλο Μιχαλάτο, τον πολιτικό και δήμαρχο Αργοστολίου σήμερα, γιατί για τον επιχειρηματία Θεόφιλο Μιχαλάτο δεν μας πέφτει λόγος.

Λέμε λοιπόν ότι κάποιοι συγχέουν τους δύο ρόλους τους Θεόφιλου και πρώτος και καλύτερος …ο ίδιος ! Και ο μεν απλός πολίτης που συγχέει τον ένα με τον άλλο ρόλο του Θεόφιλου … δικό του το πρόβλημα.

Όμως, όταν η σύγχυση αφορά τον ίδιο, αυτός που «πληρώνει το μάρμαρο» είναι ο πολίτης, ο Κεφαλονίτης!

Όταν λοιπόν ο Θεόφιλος Μιχαλάτος μπερδεύει το δημαρχεύειν με το επιχειρείν, σίγουρα ο μόνος χαμένος είναι …ο Δήμος που δημαρχεύει ο Θεόφιλος!

Χαρακτηριστικό παράδειγμα ο τρόπος με τον οποίο έχει δει την κυβερνησιμότητα του Δήμου. Δεν προσφεύγει στη συνεργασία «πάνω από το τραπέζι» όπως ο Μονιάς στη Σάμη, αλλά στη συνεργασία «κάτω από το τραπέζι»! Χρησιμοποιεί δηλαδή για να κυβερνήσει τον Δήμο επιχειρηματικές πρακτικές, εξαγοράζοντας τον αντίπαλο με τους νόμους της αγοράς: «Τι θέλεις για να με στηρίξεις»!!!

Με αυτή λοιπόν τη νοοτροπία ο Θεόφιλος και δρώντας στο δημαρχεύειν με τη λογική του επιχειρείν …κυβερνά τον Δήμο! Όμως αυτό έχει ως αποτέλεσμα η παραγωγή έργου για το συμφέρον του κόσμου και της τοπικής κοινωνίας, που είναι το αποκλειστικό στοιχείο του δημαρχεύειν, να μένει …στα αζήτητα!

Κανένα έργο δύο χρόνια τώρα δεν έχει εκτελεστεί! Ας μας πει ΕΝΑ, όχι ΔΥΟ, …ΕΝΑ μόνο έργο που ξεκίνησε ο Θεόφιλος και το ολοκλήρωσε στα 2 ½ χρόνια που δημαρχεύει !!!

Όχι… «υπογράψαμε σύμβαση»!

Όχι… «καταθέσαμε αίτημα»!

Όχι… «αναμένουμε την έγκριση»!

Όχι… «σχεδιάζουμε την υλοποίηση»!

Όχι… «υπογράφουμε Προγραμματική Σύμβαση!

Η έννοια του απολογισμού είναι άγνωστη στην Θεοφιλική Δημοτική Αρχή, παρ’ ότι έχουν παρέλθει 2½ χρονιές!!! Γι’ αυτό και είναι ΑΦΑΝΤΟΣ από τα χωριά και το Αργοστόλι, χαρακτηρισμό που λανσάρει στενός του (ναι στενός του…) συνεργάτης τελευταία!!!

Οι δημόσιες εμφανίσεις του ταυτίζονται με την παρουσία του σε κάποιο …εστιατόριο!

Ακόμη και στο Λονδίνο που πήγε να εκπροσωπήσει τον Δήμο σε Παγκόσμια Τουριστική Εκθεση, ενημέρωσε πως …τρώει στο «Meraki»!!!

Αυτή λοιπόν η πρακτική στην πολιτική, δεν αποτελεί εξυπνάδα, αλλά …βλακεία και μόνο ζημιά επιφέρει στον Δήμο!

Πολύ δε περισσότερο, όταν συνοδεύεται από δηλώσεις όπως τελευταία σε ιδιόκτητο μέσο του (φυσικά) και με ερωτήσεις-ραβασάκια.

Χαρακτηριστικά φέρεται (από τη ναυαρχίδα βεβαίως) ότι «τόνισε» μεταξύ των άλλων «διαμαντιών»:

«Γίνεται μία άδικη κριτική στην Δημοτική Αρχή για τα έργα, καθώς δεν υπάρχει κανένα απολύτως ζήτημα με την χρηματοδότηση. Είναι μια κριτική που γίνεται μόνο στην Κεφαλονιά. Από όλη την Ελλάδα, μόνο στο νησί μας γίνεται αυτού του είδους η κρητική».

Θα ρωτήσουμε λοιπόν για πολλοστή φορά τον Θεόφιλο, όσο και να «κάνει τον Κινέζο»:

Υπέγραψε ΝΑΙ ή ΟΧΙ δανειακή σύμβαση με το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων για τα δύο (ΜΟΝΟ) ενταγμένα έργα του Δήμου Αργοστολίου στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης»: «Αγροτική οδοποιία» (1.012.762 Ε) και «Ανάπλαση και αναβάθμιση δικτύου πλατειών, πεζοδρόμων και κεντρικής αγοράς πόλεως Αργοστολίου» (6.052.101,08 Ε);

Βεβαίως και υπέγραψε!

ΟΜΩΣ υπέγραψε τον ΔΑΝΕΙΣΜΟ και ΟΧΙ ΤΗΝ ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΗ του Δήμου, με την ρήτρα ότι οι δόσεις θα πληρώνονται από το Υπουργείο Εσωτερικών, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΜΕ ΚΑΜΙΑ ΑΝΑΦΟΡΑ τι θα γίνει σε περίπτωση μη καταβολής των δόσεων από το ΥΠΕΣ!

ΟΠΩΣ επίσης στη σύμβαση που υπέγραψε δεν υπάρχει καμία αναφορά …για τους ΤΟΚΟΥΣ, οπότε και συνάγεται ότι θα πληρωθούν από τον Δήμο!

ΟΜΩΣ η αυτονόητη ερώτηση που έχουμε επίσης επανειλημμένα απευθύνει, τόσο στον δήμαρχο όσο και στον Διόσκουρό του βουλευτή Καππάτο, παραμένει ΕΝΟΧΙΚΑ ΑΝΑΠΑΝΤΗΤΗ.

Αν και το «Αντώνης Τρίτσης» προβλέπει σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης οι δανειακές συμβάσεις να υπογράφονται από το ίδιο το Υπουργείο Εσωτερικών, ΓΙΑΤΙ όταν η Κεφαλονιά (και η Ιθάκη) βρίσκονται από τον Σεπτέμβριο του 2020 σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης Καππάτος-Θεόφιλος δεν απαίτησαν (απαιτούν) ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ και αντί των Δήμων να υπογράψει το ΥΠΕΣ;

Και βέβαια είναι ΨΕΜΜΑΤΑ ο ισχυρισμός του Θεόφιλου να ισχυρίζεται προφανώς σε κοινή γραμμή με τον βουλευτή του, ότι η κριτική για τα έργα του «Αντώνη Τρίτση» …«Είναι μια κριτική που γίνεται μόνο στην Κεφαλονιά. Από όλη την Ελλάδα, μόνο στο νησί μας γίνεται αυτού του είδους η κρητική».

Όμως η αλήθεια είναι αμείλικτη:

Η φίλα προσκείμενη στην Κυβέρνηση Κεντρική Ένωση Δήμων (ΚΕΔΕ) αντέδρασε από την πρώτη στιγμή και επανειλημμένα, όπως και οι περισσότερες των Περιφερειακών Ενώσεων Δήμων ανά την Ελλάδα!

Το ΚΙΝΑΛ έχει καταθέσει δύο ερωτήσεις στην βουλή στις 11/4/2021 και 11/9/2021 και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ κατακεραύνωσε την Κυβέρνηση μιλώντας στη βουλή στις 17/9/2021 λέγοντας ότι «άνοιξε την «κερκόπορτα» υπερδανεισμού και χρεοκοπίας των Δήμων»!!!

Το τελικό συμπέρασμα:

Ο Θεόφιλος εξελίσσεται με το πέρασμα του χρόνου σε ένα …μοναδικό φαινόμενο!

Σε όλες τις δράσεις και σε όλες τις παρουσίες του Δήμου!

Στο μοναδικά …ανύπαρκτο έργο που το καλύπτει με ασύλληπτες υποσχέσεις σε όλους τους τομείς, με την σκόπιμη σύγχυση μεταξύ των επιχειρηματικών του δραστηριοτήτων με τα δημαρχιακά, με τις ασύλληπτες συνεργασίες «κάτω από το τραπέζι» και τις συναλλαγές για την κυβερνησιμότητα του Δήμου και βεβαίως τα επαναλαμβανόμενα ψεύδη για το « Αντ. Τρίτσης»!