Μία 67χρονη γυναίκα, η οδηγός, βρέθηκε, μέσα στο ΙΧ που έπεσε προχθές το βράδι στη θάλασσα, από το σημείο του παλιού Μώλου στο Λιμάνι του Πόρου.

Το ΙΧ εντοπίσθηκε και ανασύρθηκε χθες το πρωϊ, μετά από πολύωρη προσπάθεια ερευνών του Λιμενικού, δύο ιδιωτών δυτών και ιδιωτικών σκαφών της περιοχής, 40 μέτρα περίπου μακριά από το Μώλο και σε βάθος περίπου 8 μέτρων. Αμέσως μετά τον εντοπισμό, το Λιμεναρχείο, με τη συνδρομή των ιδιωτικών σκαφών και γερανού, ανέσυραν το ΙΧ.

Πρόκειται για ένα χρυσαφί Renault με ελληνικές πινακίδες, ιδιοκτησίας της 67χρονης, Αμερικανικής υπηκοότητας, σύμφωνα με έγγραφα που βρέθηκαν στο ΙΧ.

      Σύμφωνα με πληροφορίες μας, η 67χρονη είχε μόλις έρθει στον Πόρο, με το δρομολόγιο των 5 μ.μ. από Κυλλήνη με το πλοίο της γραμμής, ενώ φέρεται να έχει δηλώσει μόνιμη κατοικία το Νησί της Λέρου.

      Η πτώση του ΙΧ στη θάλασσα έγινε αμέσως μετά την αποβίβασή της από το πλοίο, και ενώ κατευθυνόταν προς τη έξοδο του Πόρου, με κατεύθυνση το Αργοστόλι.

      Αλλες πληροφορίες αναφέρουν ότι η άτυχη 67χρονη είχε έρθει στην Κεφαλονιά για διακοπές και είχε ενοικιάσει διαμέρισμα στο Αργοστόλι.

Χθες το πρωϊ η σορός της γυναίκας μεταφέρθηκε με το ασθενοφόρο στο Νοσοκομείο Αργοστολίου, ενώ στη συνέχεια θα διακομισθεί στην Πάτρα για ιατροδικαστική και τοξολογική εξέταση. Παράλληλα έχει ενημερωθεί η Αμερικανική Πρεσβεία για το συμβάν.

Η Αμερικανική Πρεσβεία στη συνέχεια θα προβεί στην αναζήτηση της οικογένειάς της, προκειμένου να παραλάβουν τη σορό της, η οποία θα παραμείνει έως τότε στην εποπτεία της Ιατροδικαστικής Υηρεσίας στην Πάτρα.

Στο μεταξύ, από το Λιμενικό Τμήμα Πόρου που έχει αναλάβει την υπόθεση, θα πραγματοποιηθεί έρευνα και πραγματογνωμοσύνη του ΙΧ, ενώ οι έρευνες θα συνεχισθούν και σε άλλα πλαίσια, προκειμένου οι Λιμενικές Αρχές να οδηγηθούν στις συνθήκες και τα αίτια του συμβάντος και να σχηματισθεί η σχετική δικογραφία.

Δ.Δ.-

Τι αναφέρει το Λιμενικό Σώμα

για το τραγικό συμβάν

 

Ενημερώθηκε απογευματινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Πόρου Κεφαλληνίας για περιστατικό πτώσης οχήματος, στον παλαιό λιμενοβραχίονα (Πράσινο Φανάρι) του λιμένα Πόρου Κεφαλληνίας.

            Άμεσα στην περιοχή μετέβησαν στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής και τέθηκε σε εφαρμογή το τοπικό σχέδιο έκτακτης ανάγκης, ενώ πρωινές ώρες σήμερα, με τη συνδρομή στελεχών της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και ιδιωτών δυτών, διαπιστώθηκε η ύπαρξη Ι.Χ.Ε. οχήματος εντός του ανωτέρω λιμένα, σε βάθος περίπου πέντε έως επτά μέτρα (5-7μ.) και σε απόσταση περίπου σαράντα μέτρων (40μ.) από τον παλαιό λιμενοβραχίονα. Εντός του εν λόγω οχήματος εντοπίστηκε χωρίς τις αισθήσεις της μια 67χρονη αλλοδαπή, η οποία μεταφέρθηκε με όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Κεφαλληνίας, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός της, ενώ η σορός πρόκειται να μεταφερθεί στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Πατρών για τη διενέργεια νεκροψίας-νεκροτομής.

            Ανωτέρω Ι.Χ.Ε. όχημα ανελκύστηκε με τη συνδρομή ιδιωτικού γερανοφόρου οχήματος, ιδιωτών δυτών και ιδιωτικού σκάφους, ενώ από το περιστατικό δεν προκλήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

            Προανάκριση διενεργείται από το Α’ Λιμενικό Τμήμα Πόρου του Λιμεναρχείου Κεφαλληνίας.

Το Renault μόλις ανασύρθηκε από τη θάλασσα

 

Οι δύο δύτες στην επιχείρηση ανέλκυσης του ΙΧ

 

Ο Μώλος στον Πόρο που έμελλε να είναι η τελευταία διαδρομή της 67χρονης