«Η αντιπολίτευση στρίμωξε το Θεόφιλο για το Κορώνι» εύστοχα δημοσιοποιείται στον υπέρτιτλο του χθεσινού «Η».

Για πρώτη φορά στους 29 μήνες της θητείας του ο Θεόφιλος υποχρεώνεται βάση του νόμου να συγκαλέσει έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο με θέμα την περιβόητη ιστορία του δρόμου στο Κορώνι.

12 σύμβουλοι από την αντιπολίτευση και συγκεκριμένα 6 σύμβουλο της παράταξης του Παρίση (Παρίσης, Διον. Λυκούδης, Γιάν. Λυκούδης, Πολλάτος, Κωνσταντάκης, Μενάγιας), οι τρεις της Κίνησης των μηχανικών (Παντελειός, Τρωϊάννος, Κεκκάτος), ο Φόρτες και οι Ανουσάκης, Παπαδάτος κατέθεσαν κοινό αίτημα ζητώντας έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο  με θέμα την «λήψη πρωτοβουλιών για την  διάνοιξη της οδού προς την παραλία «Κορώνι». Επί πλέον η Λαϊκή Συσπείρωση με τα δυο μέλη της (Κουρούκλης, Γρηγορόπουλος) κατέθεσαν το ίδιο αίτημα αλλά με διαφορετική αίτηση, οπότε και το σύνολο των συμβούλων που ζητάει την έκτακτη συνεδρίαση του ΔΣ είναι 14.

Σημειώνουμε ότισύμφωνα με το νόμο απαιτείται το 1/3 των δημοτικών συμβούλων, δηλαδή 9, για να συγκληθεί εκτάκτως το δημοτικό συμβούλιο, οπότε και στην προκειμένη περίπτωση έχουμε  …5 παραπάνω.

Τα γεγονότα είναι γνωστά οπότε και δεν χρειάζεται επανάληψή τους.

Θα επισημάνουμε μόνο ότι σύσσωμη η αντιπολίτευση για πρώτη φορά στη θητεία του Θεόφιλου και αν δεν κάνουμε λάθος και για την προηγηθείσα 9χρονη θητεία του Παρίση (ίσως και πιο πίσω…) – ουσιαστικά – ΕΠΙΒΑΛΕΙ στη Δημοτική Αρχή Μιχαλάτου την σύγκλιση του Δ.Σ.

Κι ενώ η σύγκλιση του Δ.Σ. με μοναδικό θέμα το Κορώνι είναι μονόδρομος για την Δημοτική Αρχή, γι’ άλλη μία φορά ο Θεόφιλος αυθαιρετεί δείχνοντας πως δεν αντέχει την αντίθετη άποψη και φοβάται τον αντίλογο.

Συγκεκριμένα κι ενώ ο κανονισμός του δημοτικού συμβουλίου επιβάλλει την άμεση σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου όταν το ζητήσουν 9 τουλάχιστον σύμβουλοι και οπότε και αποφασίζει για το θέμα που έχει ζητηθεί η σύγκλισή του, ο Θεόφιλος δια χειρός του προέδρου Βαλλιανάτου συγκαλεί την προσεχή Κυριακή (30/1) μεσημέρι (!) το Δημοτικό Συμβούλιου σε τακτική συνεδρίαση βάζοντας το θέμα που ζήτησαν οι 14 σύμβουλοι για το Κορώνι …τελευταίο στην ημερήσια διάταξη με 13 θέματα μπροστά.

Η κουτοπόνηρη ενέργεια του Θεόφιλου στοχεύει όχι μόνο στην υποβάθμιση του θέματος, αλλά και στην αποχώρηση συμβούλων από τη συνεδρίαση έχοντας ως δεδομένο ότι μιλάμε για συνεδρίαση Κυριακή μεσημέρι, οπότε και με τα 13 στρατευμένα μέλη που διαθέτει να πάρει όποια απόφαση θέλει.

Πρωτοφανή λοιπόν πράγματα συμβαίνουν και επί πλέον σύμφωνα με τον πρόεδρο Βαλλιανάτο και με πληροφορίες που κυκλοφορούν υπάρχει ο ισχυρισμός πως …ο Συντονιστής της Αποκεντρωμένης συμφωνεί με αυτή την καραμπινάτη παρανομία.

Η ουσία όμως είναι πως ο Θεόφιλος ΦΩΝΑΖΕΙ ΤΟΝ ΦΟΒΟ ΤΟΥ και γι’ αυτό προσπαθεί να ποδηγετήσει την απόφαση του Δ.Σ. με μηχανορραφίες.

Δυστυχώς, δεν είναι η πρώτη φορά που το επιχειρεί σχετικά με το θέμα για το Κορώνι.

Η πρώτη ήταν όταν αρνήθηκε (φυσικά και πάλι με την συνδρομή του προέδρου του ΔΣ Βαλλιανάτου) και πέτυχε τελικά να μην συζητηθεί το θέμα για το Κορώνι στο ΔΣ στις 16/9/2021.

Χαρακτηριστικός είναι ο πρωτοσέλιδος τίτλος του «Η» στις 18/9/2021 «Ο Θεόφιλος για τον δρόμο στο Κορώνι ΖΗΤΑΕΙ ΚΑΙ …ΡΕΣΤΑ!  Με καραμπινάτη παράβαση καθήκοντος»!

Το γεγονός πάντως και ανεξάρτητα από την ουσία της υπόθεσης για το Κορώνι και το ποια θα είναι η κατάληξη της, το θέμα έχει και άλλες πτυχές.

Πρώτον, ότι η αντιπολίτευση (εκτός των δημοτικών συμβούλων που «του βάζουν πλάτη» έναντι ανταλλαγμάτων) συμπορεύεται ΣΥΣΣΩΜΗ, ίσως και για πρώτη φορά στην τοπική δημοτική ιστορία, απαιτώντας από τον δήμαρχο το αυτονόητο: Το δικαίωμα που της δίνει ο νόμος να συζητούνται στο ΔΣ θέματα που θέτει!

Δεύτερον, ότι για δεύτερη φορά σε σύντομο χρονικό διάστημα η αντιπολίτευση επιβάλλει στον Θεόφιλο την βούλησή της. Η πρώτη ήταν με την άτακτη υποχώρηση του Θεόφιλου στο να καλύψει την θέση του συμπαραστάτη του δημότη με συνεργάτη του όταν προσπάθησε να τον περάσει …στα μουλωχτά με αμφιλεγόμενες διαδικασίες.

Τρίτον, αναδεικνύεται με ένα ακόμη θέμα η τακτική του Θεόφιλου να μην εφαρμόζει αποφάσεις του δημοτικού συμβουλίου που δεν γουστάρει, στη Λουδοβίκεια λογική «ο Δήμος είμαι εγώ» όπως π.χ. η πρόσφατη απόφαση για το Νοσοκομείο!

Ως υστερόγραφομία ερώτηση στον Βουλευτή και τον Συντονιστή της Αποκεντρωμένης:

Κύριε Καππάτε και κύριε Παπαθεοδώρου, συμφωνείτε με τις ενέργειες της Δημοτικής Αρχής του Δήμου Αργοστολίου …να κάνει ό,τι γουστάρει και λογαριασμό να μην δίνει;