Κολοτούμπα και μάλιστα μεγαλοπρεπής από τον δήμαρχο Μιχαλάτο διά χειρός Βαλλιανάτου στο θέμα του δρόμου στο Κορώνι!

    Μετά τον δημόσιο διασυρμό που υπέστη η Δημοτική Αρχή για τον προκλητικό χειρισμό του ολιγάρχη να βάλει τελευταίο (ως …τσόντα) το θέμα που πρότεινε σύσσωμη η αντιπολίτευση, για πρώτη φορά στην ιστορία (!!!) αναγκάστηκε να το βάλει στην αυριανή συνεδρίαση του Δ.Σ. ΠΡΩΤΟ!

    Η Δημοτική Αρχή για το θέμα αυτό δέχθηκε και σκληρή κρητική από τον «Η» («Για να μην συζητηθεί το Κορώνι. Νέο κόλπο γκρόσο από τον Μαλαγάνα!» στο πρωτοσέλιδο της Πέμπτης 27 του μήνα) και άλλα μέσα, αλλά και από την καταιγιστική ανακοίνωση της Παράταξης «Κεφαλονιά, Νησί για όλους» (Παντελειός). Έτσι ο Βαλλιανάτος, για δεύτερη φορά μέσα σε λίγες ημέρες, δια της «ορθής επανάληψης» της Πρόσκλησης (η πρώτη ήταν με την ορθή επανάληψη των Αποφάσεων εκλογής των μελών της Οικονομικής Επιτροπής μετά «το μαγείρεμα» που είχαν κάνει και τα αλλεπάλληλα δημοσιεύματα του «Η»), έβαλε το θέμα για το Κορώνι από τελευταίο …ΠΡΩΤΟ!   

    Θα θυμίσουμε βέβαια ότι ο Μιχαλάτος χρησιμοποιώντας τον Βαλλιανάτο προσπάθησε

Ο προχθεσινός «Η» με πρωτοσέλιδο το …κόλπο γκρόσο του ολιγάρχη δημάρχου Θεόφιλου Μιχαλάτου για το δρόμο στο Κορώνι…

να υποβαθμίσει το θέμα, αφού έχουν προηγηθεί σωρεία παραβάσεων στο χειρισμό του θέματος, με κορυφαία πρώτα την μη εφαρμογή της ομόφωνης Απόφασης 267/20 του Δημοτικού Συμβουλίου (με πρόταση μάλιστα του ίδιου του …Μιχαλάτου) για την άσκηση ασφαλιστικών μέτρων και μετά την μη συζήτηση του θέματος (μάλιστα με ισοψηφία 11-11 στο Δ.Σ.) στις 22/9/2021, απόφαση που επέφερε και την παραίτηση του Δ.Σ. Γιάννη Λυκούδη από την θέση του αντιπροέδρου του Δ.Σ.!

    Τραυματισμένη λοιπόν η εικόνα του ολιγάρχη δήμαρχου και από τον χειρισμό σημαντικών υποθέσεων λόγω της λουδοβίκειας νοοτροπίας του …«ο Δήμος είμαι εγώ»!

    Το θετικό στην υπόθεση είναι ότι ο Θεόφιλος έχει καταφέρει αυτό που δεν έχει ξανασυμβεί στην ιστορία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στην Κεφαλονιά:

    Να ενώσει σύσσωμη την αντιπολίτευση – εκτός βεβαίως των «αποστατών» συμβούλων που με το αζημίωτο συμπορεύονται μαζί του!

    Πρώτα με το θέμα του Συμπαραστάτη του Δημότη και τώρα με το Κορώνι!

    Γι’ αυτό και μόνο το λόγο, αξίζουν …συγχαρητήρια έστω και με σκωπτική διάθεση στον Θεόφιλο και την ανεκδιήγητη παρέα του!

Τελικά το Κορώνι

μπήκε πρώτο θέμα

στο Δημοτικό Συμβούλιο!

    Το Δημοτικό Συμβούλιο Αργοστολίου συνεδριάζει αύριο Κυριακή και ώρα 11 π.μ. στο Δημοτικό Θέατρο «Ο Κέφαλος» διά ζώσης και με τηλεδιάσκεψη, όπου από «ορθή επανάληψη» το περιβόητο θέμα του δρόμου στο Κορώνι Ελειού θα συζητηθεί πρώτο μετά τη γενική κατακραυγή, ενώ αρχικά είχε μπει τελευταίο, προκειμένου να μη συζητηθεί…

    Τα θέματα της Ημερήσιας Διάταξης είναι:

    Επερώτηση Δημοτικού Συμβούλου Παράταξης «Κεφαλονιά Νησί για όλους» κ. Αλέξανδρου Παντελειού σχετικά με κυκλοφοριακή μελέτη πόλεως Αργοστολίου.

1) Συζήτηση για διάνοιξη οδού προς παραλία «Κορώνι» σε συνέχεια των από 24/01/22 αιτημάτων 12 Δημοτικών Συμβούλων και της «Λαϊκής Συσπείρωσης». Εισήγηση: Δημοτικός Σύμβουλος Ιωάννης Λυκούδης.

2) Ορισμός εκπροσώπων στο Διοικητικό Συμβούλιο του Ν.Π.Δ.Δ «Δημοτικό Γηροκομείο Αργοστολίου». Εισήγηση: Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου Ανδρόνικος-Νικόλας Βαλλιανάτος.

3) Αντικατάσταση μελών Διοικητικού Συμβουλίου ΔΙΑΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ ΥΔΡΕΥΣΗΣ-ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ-ΔΗΜΩΝ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ (ΔΙΑ.Δ.Ε.Υ.Α.Κ)». Εισήγηση: Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου Ανδρόνικος-Νικόλας Βαλλιανάτος.

4) Ορισμός Μελών Τουριστικής Επιτροπής Δήμου Αργοστολίου. Εισήγηση: Πρόεδρος Τουριστικής Επιτροπής Αντιδήμαρχος Νικόλαος Κουρκουμέλης.

5) Ορισμός εκπροσώπου του Δήμου Αργοστολίου στο Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Κεφαλλονιάς & Ιθάκης «ΑΠΟΠΛΟΥΣ». Εισήγηση: Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου Ανδρόνικος-Νικόλας Βαλλιανάτος.

6) Ορισμός εκπροσώπου στην Επιτροπή για θέματα ανέλκυσης, απομάκρυνσης ή εξουδετέρωσης ναυαγίων στην θαλάσσια περιοχή δικαιοδοσίας του Λιμεναρχείου Κεφαλληνίας για το 2022. Εισήγηση: Δήμαρχος Αργοστολίου Θεόφιλος Μιχαλάτος.

7) Ορισμός εκπροσώπου Δήμου Αργοστολίου με τον αναπληρωτή του για την «Συγκρότηση Επιτροπής έγκρισης αιτημάτων σχετικών με την χορήγηση αδειών εκμίσθωσης θαλασσίων μέσων αναψυχής». Εισήγηση: Δήμαρχος Αργοστολίου Θεόφιλος Μιχαλάτος.

8) Συγκρότηση Επιτροπής Συμβιβαστικής Επίλυσης Φορολογικών Διαφορών. Εισήγηση: Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου Ανδρόνικος-Νικόλας Βαλλιανάτος.

9) Συγκρότηση της Επιτροπής Καταστροφής Άχρηστου Υλικού. Εισήγηση: Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου Ανδρόνικος-Νικόλας Βαλλιανάτος.

10) «Συγκρότηση Επιτροπής Εκτίμησης Αξίας Ακινήτων, καταλληλότητας και καταμέτρησης των προς αγορά ή μίσθωση ακινήτων: α) σύμφωνα με το νόμο 3463/2006 (άρθρο 186 παρ.4 και5) και β) τοπ/δ/ΓΜΑ 270/1981 (άρθρο 7 παρ.1)». Εισήγηση: Δ/νση Οικονομικών Υπηρεσιών.

11) Συγκρότηση Επιτροπής Διεξαγωγής δημοπρασιών για την εκποίηση ή εκμίσθωση πραγμάτων του Δήμου σύμφωνα με το άρθρο 1 παρ.1 του Π.Διατάγματος 270/1981. Εισήγηση: Δ/νση Οικονομικών Υπηρεσιών.

12) Εγκριση της αρ. 07/21 απόφαση της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας που αφορά την παραχώρηση χρήσης σχολικών χώρων- αιθουσών. Εισήγηση: Αντιδήμαρχος Γεώργιος Τσιλιμιδός.

13) Συγκρότηση Επιτροπής Φυσικού Εδάφους, κατ εφαρμογή του άρθρου 151-παρ.1 Ν.4412/ 2016, με τις μεταβατικές διατάξεις του Ν.4782/2021 του έργου: «Αξιοποίηση υφιστάμενης γεώτρησης στην θέση «Λάμπη» Δημοτικής Ενότητας Ομαλών Δήμου Αργοστολίου». Εισήγηση: Αντιδήμαρχος Διονύσιος Μινέτος.

14) Χορήγηση 1ης παράτασης περαίωσης του έργου: «Αποκατάσταση Δημοτικής Οδού Κοινότητας Αγκώνα Δ.Ε. Αργοστολίου προς παραλία Αγ. Κυριακής». Εισήγηση: Αντιδήμαρχος Διονύσιος Μινέτος.

Ο Πρόεδρος

ΑΝΔΡΟΝΙΚΟΣ-ΝΙΚΟΛΑΣ

ΒΑΛΛΙΑΝΑΤΟΣ