Μαύρη Κυριακή ήταν η προχθεσινή μέρα για τους «Διόσκουρους» της τοπικής πολιτικής σκηνής, βουλευτή Παναγή Καππάτο και δήμαρχο Θεόφιλο Μιχαλάτο!

Ο ΚΑΠΠΑΤΟΣ

Ο πρώτος βρέθηκε ξαφνικά και προς έκπληξη όλων όσων τον γνωρίζουν έστω και ελάχιστα, στο επίκεντρο της Πανελλήνιας επικαιρότητας με την δημοσιοποίηση από τον ίδιο τον υπόδικό παρουσιαστή Μένιο Φουρθιώτη sms που αντάλλαξαν λες και είναι φιλαράκια κολλητά! Μέχρι το προσωπικό του email έστειλε ο Καππάτος στον Φουρθιώτη, προφανώς για να ανταλλάξουν ηλεκτρονικά μηνύματα!

Ο τοπικός ΣΥΡΙΖΑ με ανακοίνωση της Νομαρχιακής Επιτροπής του κατακεραυνώνει τον Καππάτο και του θέτει 6 καυτά ερωτήματα που μέχρι την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές (απόγευμα Δευτέρας) παραμένουν αναπάντητα από τον βουλευτή! (Βλ. διπλανές στήλες)

Στο στόχαστρο της κριτικής μπήκε ο Καππάτος και με ανακοίνωση της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΚΙΝΑΛ, κάνοντας ευρύτερη κριτική στον βουλευτή για τα όσα απίθανα είπε στη Βουλή κατά την συζήτηση της πρότασης μομφής, για να καταλήξει στις σχέσεις του με τον Φουρθιώτη και μέσα σε λίγες λέξεις να τον ξετινάξει γράφοντας «ότι η “μαγική εικόνα” (Δικιά μας σημείωση: του Βουλευτή Καππάτου) έχει ήδη καταρρεύσει στη συνείδηση των πολιτών!».

Σίγουρα το επόμενο διάστημα αποκτά ενδιαφέρον για τις απαντήσεις που θα δώσει ο Καππάτος… Αν και θεωρείται σχεδόν βέβαιο ότι θα είναι στην γραμμή της Κυβέρνησης ότι …όλα είναι φυσιολογικά με τον Φουρθιώτη, ο Καππάτος ως αυτόχειρας έδωσε την χαριστική βολή ο ίδιος (!) στην πολιτική του καριέρα!

Και μόνο ότι έστειλε στον υπόδικο Φουρθιώτη το προσωπικό του email και όχι το βουλευτικό και ο προσωπικός χαρακτήρας των μηνυμάτων που αντάλλαξαν και δημοσιοποιήθηκαν από τον ίδιο τον παρουσιαστή για θέματα που σχετίζονται με το νομοθετικό έργο, εκθέτουν τον βουλευτή!

Ο ΘΕΟΦΙΛΟΣ

Ο δεύτερος από τους «Διόσκουρους» βρέθηκε, επίσης την Κυριακή στο επίκεντρο της τοπικής επικαιρότητας για πρώτη φορά (κι έχει σημασία για τα μελλούμενα) με τα πυρά σύσσωμης της αντιπολίτευσης σχετικά με τους χειρισμούς του στην υπόθεση του δρόμου στο Κορώνι!

Η είδηση λοιπόν είναι ότι μπροστά στην ΕΝΩΜΕΝΗ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ, ο Θεόφιλος ανέκρουσε πρύμνα και …«Κατάπιε το κόλπο γκρόσο» (ο εύστοχος τίτλος του Σαββατιάτικου «Η») για να μην συζητηθεί το Κορώνι!

Αποδεικνύοντας πως είναι …Μέγας Μαλαγάνας, όχι μόνο έβγαλε από τελευταίο το θέμα που σύσσωμη η αντιπολίτευση (και οι 14!!!) ζήτησε για πρώτη φορά, και το έθεσε …μπροστά δια της «ορθής επανάληψης» της πρόσκλησης (με την υπογραφή φυσικά του προέδρου Βαλλιανάτου που έκανε ΤΟ ατόπημα της πολιτικής του διαδρομής), αλλά και κατά τη συζήτηση το έβαλε πριν και από την επερώτηση για το Κυκλοφοριακό!!!

Προετοιμασμένος (για πρώτη επίσης φορά) με «χαρτούρα» ο Θεόφιλος, προσπάθησε να το παίξει …διαβασμένος (!), αλλά το μόνο που πέτυχε, ήταν θέλοντας και μη, να συρθεί πίσω από τις προτάσεις της ΕΝΩΜΕΝΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ!

Εκών άκων ο Θεόφιλος και κάνοντας την ανάγκη φιλοτιμία έσπευσε να αποδεχθεί τις προτάσεις των Γιάννη Λυκούδη, Νίκου Ανουσάκη, Μάκη Φόρτε και Αλέκου Παντελιού! Ενώ, ως συνήθως, η Λαϊκή Συσπείρωση …συμφώνησε διαφωνώντας!

Και μόνο το γεγονός ότι η τελική απόφαση ήταν τα τρία σημεία-πρόταση της κοινής εισήγησης των 12 μελών της αντιπολίτευσης διά του Γιάννη Λυκούδη που επέβαλλαν την συζήτηση του θέματος συν ένα ακόμη από τους ίδιους (!) αποτελεί την πιο …Μαύρη Κυριακή, αλλά και μέρα της θητείας των 29 μηνών της θητείας του!!!

Τώρα φυσικά μένει το σημαντικότερο …ο Θεόφιλος να υλοποιήσει την Απόφαση του Δ.Σ. γιατί όπως έχει δείξει με την περίπτωση του Νοσοκομείου

δρα με τη …Λουδοβίκεια νοοτροπία …«ο Δήμος είμαι εγώ» και υλοποιεί όποιες Αποφάσεις γουστάρει. Φυσικά με την ανοχή του Συντονιστή της Αποκεντρωμένης Νίκου Παπαθεοδώρου, ο οποίος κουκουλώνει συστηματικά τις αλλεπάλληλες παρανομίες του δημάρχου Αργοστολίου και όλα αυτά υπό την υψηλή προστασία του …κολλητού του υπόδικου Φουρθιώτη-ατζέντη της Τζούλιας Αλεξανδράτου, βουλευτή Κεφαλονιάς και Ιθάκης Παναγή Καππάτου!

Αξίζει ακόμη να αναφέρουμε μία ακόμα αποκάλυψη από τον Γιάννη Κουρούκλη, που ο Θεόφιλος την προσπέρασε …δια της σιωπής και αφορά το γεγονός ότι ο επίμαχος δρόμος στο Κορώνι αναφέρεται στα κτηματολογικά έγγραφα του Δήμου ως περιουσιακό στοιχείο του! Είναι μια «λεπτομέρεια», που δεν δίνει πλέον το δικαίωμα στον Θεόφιλο να ισχυρίζεται ότι …ο δρόμος είναι αμφιλεγόμενης ιδιοκτησιακής κυριότητας.

Η τελική Απόφαση αποτελείται από αυτούσια τα τρία προτεινόμενα σημεία από την εισήγηση της αντιπολίτευσης (Γ. Λυκούδης).

1. Να επαναβεβαιώσει την εκπεφρασμένη στο Συμβούλιο της 16ηςΣεπτεμβρίου 2020 θέση του ότι η οδός που οδηγεί προς την παραλία «Κορώνι» είναι κοινόχρηστη και για αυτό τον λόγο θα πρέπει ανοίξει προκειμένου να γίνεται ακώλυτη χρήση αυτής.

2. Να δηλώσει πως στέκεται αλληλέγγυο στον αγώνα των κατοίκων της περιοχής του Ελειού, για να ανοίξει η παραπάνω οδός και να αναγνωριστεί η κοινοχρησία της και

3. Να αποφασίσει την άσκηση ένδικου βοηθήματος από τον Δήμο Αργοστολίου, είτε αίτησης ασφαλιστικών μέτρων, μαζί με κατοίκους της περιοχής, με αίτημα να απαγορευθεί η παρεμπόδιση χρήσης της ως άνω οδού, είτε πρόσθετης παρέμβασης υπέρ της αίτησης ασφαλιστικών μέτρων που έχουν ασκήσει οι οκτώ (8) κάτοικοι της περιοχής, ανάλογα με την εισήγηση του νομικού που θα αναλάβει την υπόθεση, σε συνεργασία με τον δικηγόρο των συγκεκριμένων κατοίκων, προκειμένου να επιτευχθεί το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Και επί πλέον, προστέθηκε ένα τέταρτο σημείο, να γίνει συνάντηση («κλειστή» χαρακτηρίστηκε με την διαφωνία όμως του Κουρούκλη) των επικεφαλείς των πέντε Παρατάξεων του Δημοτικού Συμβουλίου στο γραφείο του δημάρχου, με σκοπό να χαρακτεί στις λεπτομέρειές της η παραπέρα πρακτική που θα ακολουθήσει ο Δήμος στο θέμα του Κορώνι. (Σ.Σ.: Σύμφωνα με χθεσινοβραδινές πληροφορίες, η σύσκεψη των «5» θα γίνει σήμερα και ώρα 10 π.μ. ).

 


 

Τόσο η Νομαρχιακή Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. όσο και η Νομαρχιακή Επιτροπή του ΚΙΝΑΛ με χθεσινές ανακοινώσεις τους εξαπολύουν κεραυνούς κατά του βουλευτή Παναγή Καππάτου για τη σχέση του με τον υπόδικο τηλεπαρουσιαστή Μένιο Φουρθιώτη.

Η Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ.- υπό τον τίτλο «Ερωτηματικά από την αλληλλογραφία βουλευτή-Φουρθιώτη», ανακοίνωσε τα ακόλουθα:

Κατάπληκτη παρακολουθεί η Ελληνική κοινωνία αλλά και η κοινωνία των νησιών μας τα νέα επεισόδια στις σχέσεις κυβερνητικών στελεχών με τον υπόδικό ατζέντη και παρουσιαστή Μ. Φουρθιώτη. Δυστυχώς στα όσα εξωφρενικά βλέπουν το φως της δημοσιότητας περιλαμβάνεται και αλληλογραφία του Βουλευτή Κεφαλληνίας & Ιθάκης κ. Παναγή Καππάτου με τον Φουρθιώτη. Σε αυτές, ο βουλευτής εμφανίζεται να ενημερώνει τον Φουρθιώτη για την πορεία νομοσχεδίων, την ψήφισή τους κλπ. Το ελάχιστο που οφείλει ο βουλευτής αυτή τη στιγμή είναι να απαντήσει στα εύλογα ερωτήματα της κοινωνίας που εκπροσωπεί για την εμπλοκή του ονόματός του στην «βρώμικη υπόθεση Φουρθιώτη»:

1. Με ποιά ιδιότητα ο βουλευτής αλληλογραφεί με τον υπόδικο για σωρεία ποινικών αδικημάτων ατζέντη και τηλεπαρουσιαστή;

2. Ποιό είναι το περιεχόμενο του email που έστειλε ο βουλευτής στον Φουρθιώτη και στο οποίο αναφέρεται ο τελευταίος στην δημοσιοποιηθείσα αλληλογραφία τους;

3. Η αλληλογραφία τους αφορά ενημέρωση επί νομοθετικού έργου (νομοσχεδίου κλπ.), και εάν ναι, ποιού συγκεκριμένα και για ποιό αντικείμενο;

4. Πώς συνδέεται με τα θέματα των νησιών μας;

5. Εάν αφορά νομοθετικό έργο, γιατί ο βουλευτής εμφανίζεται να υποδεικνύει στον Φουρθιώτη το προσωπικό του email (pkappato @otenet.gr) και όχι το βουλευτικό;

6. Η αλληλογραφία έγινε κατόπιν «άνωθεν εντολής» ή όχι; Σε μία περίοδο που τα σοβαρά προβλήματα των νησιών μας (νοσοκομείο, υποδομές, απορρίμματα, εγκατάλειψη φορέων και υπηρεσιών κ.α.) χρειάζονται λύσεις και διεκδίκηση, που η ακρίβεια γονατίζει νοικοκυριά και επιχειρήσεις, το τελευταίο που θα περίμενε κανείς είναι μία τέτοια εμπλοκή του ονόματός του βουλευτή κ. Καππάτου στην υπόθεση αυτή, στην οποία από ότι αντιλαμβανόμαστε φαίνεται μόνο η κορυφή του παγόβουνου.

ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ ΙΘΑΚΗΣ ΣΥΡΙΖΑ

-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ

Από την πλευρά της Ν.Ε. Κινήματος Αλλαγής με τίτλο «Η “μαγική εικόνα” της Κυβέρνησης Μητσοτάκη» ανακοίνωσε τα εξής:

Όσοι άκουσαν την ομιλία του Βουλευτή της Ν.Δ., κ. Παναγή Καππάτου στην Ολομέλεια της Βουλής κατά τη συζήτηση της πρότασης μομφής εναντίον της Κυβέρνησης, πιθανόν προς στιγμήν να ένιωσαν ότι ζουν σε άλλη χώρα …Ο τοπικός Βουλευτής, ανάλωσε μεγάλο μέρος της ομιλίας του στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης και προσπάθησε στη συνέχεια να παρουσιάσει μια «μαγική εικόνα» της Κυβέρνησης Μητσοτάκη.

► Αναφέρθηκε υπέρ του εργασιακού νόμου Χατζηδάκη, ο οποίος απελευθερώνει τις απολύσεις, θεσπίζει ακόμα και 12ωρη εργασία, περιορίζει τη συνδικαλιστική δράση.

► Προέβαλε τη ψηφιακή κάρτα εργασίας ως πρωτοβουλία της παρούσας Κυβέρνησης, όταν είχε ήδη ψηφιστεί το 2011 από το ΠΑ.ΣΟ.Κ.

► Μίλησε για μείωση της ανεργίας, όταν η χώρα μας «κατέκτησε» τη 1η θέση στην Ε.Ε. στην ανεργία των νέων για το μήνα Νοέμβριο με ποσοστό 39,1%.

► Ισχυρίστηκε ότι μειώθηκε ο ΕΝ.Φ.Ι.Α. όταν οι αυξήσεις των αντικειμενικών αξιών στην Κεφαλονιά ανέρχονται στο 79% και στην Ιθάκη στο 250%!!!

► Τέλος, έκανε αναφορά στις εργατικές κατοικίες στο Ληξούρι, η ανάπλαση των οποίων προβλέφθηκε με το Ν. 4305/2014, τροπολογία του οποίου η Ν.Δ. καταψήφισε το 2016 και ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. το 2021, αποδεικνύοντας ότι αμφότεροι βάζουν τα μικροκομματικά τους συμφέροντα πάνω από το καλό του τόπου μας…

Προφανώς, ο κ. Καππάτος δε βρήκε χρόνο να μιλήσει για τις υπέρογκες αυξήσεις στην ενέργεια και στα τιμολόγια της Δ.Ε.Η., για τη τιμή της βενζίνης που στα νησιά μας αγγίζει τα 2€/lt και τη τιμή του πετρελαίου θέρμανσης που αγγίζει το 1.30€/lt, για τις υπερβολικές τιμές των αγαθών α’ ανάγκης στα ράφια των supermarket, για την αισχροκέρδεια στα Rapid και τα PCR test, για την ανυπαρξία του κρατικού μηχανισμού σε κάθε έκτακτο καιρικό φαινόμενο. Δεν πρόλαβε βεβαίως, ούτε ν’ αναφερθεί στις καθυστερήσεις των αποζημιώσεων των πληγέντων του κυκλώνα «Ιανού» ή στην υποστελέχωση του Γ.Ν. Κεφαλληνίας, του Ε.Κ.Α.Β. και των δομών υγείας εν μέσω μάλιστα πανδημίας ή την κακή ακτοπλοϊκή σύνδεση των νησιών μας με ελλιπή δρομολόγια.

Σίγουρα όμως, ο Ελληνικός Λαός και η τοπική μας κοινωνία αντιλαμβάνεται ότι η περίοδος χάριτος στο «επιτελικό» κράτος και τη κυβέρνηση των «αρίστων» της Ν.Δ. έχει προ πολλού τελειώσει. Και σίγουρα, αντιλαμβάνεται πως αντίπαλος του κ. Μητσοτάκη δεν είναι ο επίσης ανεπαρκής κ. Τσίπρας αλλά το Κίνημα Αλλαγής, η δύναμη της ευθύνης και της σοβαρότητας, που με τη παρουσία του Νίκου Ανδρουλάκη αποτελεί πλέον τη φωνή της Αντιπολίτευσης εντός και εκτός της Βουλής. Άλλωστε, η πρόσφατη δημοσιοποίηση της επικοινωνίας των κυβερνητικών στελεχών αλλά και του τοπικού Βουλευτή με τον υπόδικο παρουσιαστή, Μένιο Φουρθιώτη αποδεικνύει ότι η «μαγική εικόνα» έχει ήδη καταρρεύσει στη συνείδηση των πολιτών!

 


 Παν. Καππάτος: Απάντηση στον ΣΥΡΙΖΑ για τον Φουρθιώτη

Απάντηση στην Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Κεφαλονιάς-Ιθάκης με τίτλο «Aνθρακες ο θησαυρός», εξέδωσε χθες αργά το απόγευμα ο βουλευτής Παναγής Καππάτος για την υπόθεση Φουρθιώτη.

Η ανακοίνωση αναφέρει:

Σχετικά με την ανακοίνωση της Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Κεφαλονιάς-Ιθάκης για το πρόσωπό μου.

Την περίοδο που επικοινώνησε μαζί μου ο κ. Φουρθιώτης (Φεβρουάριος 2021), ήμουν εισηγητής της πλειοψηφίας στο νομοσχέδιο του Υφυπουργού στον Πρωθυπουργό για τα Οπτικοακουστικά Μέσα και τα ΜΜΕ (ν. 4779/2021). Κατά τη διάρκεια της νομοθετικής διαδικασίας κάθε ενδιαφερόμενος πολίτης ή φορέας έχει δικαίωμα να επικοινωνήσει με τον εισηγητή ενός νομοσχεδίου, για να προτείνει βελτιώσεις στο νομοσχέδιο που βρίσκεται υπό επεξεργασία.

Ο κ. Φουρθιώτης μου απέστειλε προτάσεις για το νομοσχέδιο. Ως εισηγητής τρεις φορές σε νομοσχέδια, έχω δεχθεί εκατοντάδες σχετικά μηνύματα και τηλεφωνήματα.

Για την ιστορία, το σχετικό αίτημα του κ. Φουρθιώτη απορρίφθηκε, καθώς δεν πληρούσε τις προϋποθέσεις της ελληνικής νομοθεσίας.

Θα πρότεινα στην Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ αντί να φαντασιώνεται ανύπαρκτα σενάρια να ασχοληθεί με τηλεοπτικούς σταθμούς που συμμετείχαν σε διαβλητούς διαγωνισμούς συχνοτήτων με εγγύηση κάποια… βοσκοτόπια επί των ημερών της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.

Το τηλέφωνό μου, στο μέτρο του δυνατού, είναι ανοιχτό μέρα και νύχτα και αυτό το γνωρίζουν οι πολίτες της Κεφαλονιάς και της Ιθάκης. Τέλος, το περίφημο προσωπικό μου email είναι αναρτημένο στα στοιχεία επικοινωνίας μου στην ιστοσελίδα της Βουλής από την πρώτη μέρα της θητείας μου.

Το κόμμα σας προκάλεσε χθες συζήτηση σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών στη Βουλή και οι πολίτες μπόρεσαν να συγκρίνουν.

Ο κ. Τσίπρας ασχολήθηκε με τον κ. Φουρθιώτη. Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης παρουσίασε με στοιχεία και αριθμούς το έργο της Κυβέρνησης. Μίλησε για επενδύσεις, για νέες θέσεις εργασίας, για μείωση των ανισοτήτων στην πράξη, για μείωση φόρων. Για το μέλλον της χώρας μας.

Παναγής Καππάτος

Βουλευτής Κεφαλονιάς και Ιθάκης