ΟΚΤΩ χρόνια μετά τους δίδυμους σεισμούς του 2014, ο «σμπαραλιασμένος» από τον Εγκέλαδο δρόμος των Κουρουκλάτων, οδεύει προς την αποκατάσταση, μέσα από ένα έργο που θα εκτελέσει ο Δήμος Αργοστολίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες μας, οι εργασίες αποκατάστασης θα αρχίσουν την επόμενη εβδομάδα και υπολογίζεται ότι θα διαρκέσουν περίπου έξι μήνες.

Ο δρόμος, που είναι ο κεντρικός του Χωριού, έχει υποστεί ζημιές και καθιζήσεις από τους σεισμούς σε επτά σημεία, ενώ έχει δεχτεί και πρόσφατα ένα πλήγμα από τη θεομηνία «Ιανός».

Προβλήματα

Για την αποκατάσταση, ο Δήμος έχει αποφασίσει να κλείσει εντελώς ο δρόμος,  πράγμα που θα δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα στην πρόσβαση των κατοίκων με τα οχήματά τους, καθώς το 6μηνο αποκατάστασης θεωρείται πολύ μεγάλο διάστημα.

Επίσης, η κυκλοφορία των οχημάτων οδηγείται στον επικίνδυνο χωματόδρομο που βρίσκεται στο πίσω μέρος του Χωριού.

Την αποκατάσταση του δρόμου αυτού έχει εξαγγείλει η Περιφερειάρχης Ρόδη Κράτσα, πλην όμως, τίποτε δεν έχει γίνει, πέρα τριών επιστρώσεων με αμμοχάλικο, που το καταστρέφουν οι βροχές. Επίσης, ο δρόμος αυτός δεν έχει ούτε φώτα, ούτε προστατευτικές μπάρες, κάτι που τον καθιστά ακόμα πιο επικίνδυνο, ιδιαίτερα τα βράδια, αλλά και κάθε φορά που θα έχει κακοκαιρία.

Επάνω: Η καταστροφή του δρόμου των Κουρουκλάτων από τους σεισμούς του 2014 ήταν πολύ μεγάλη. Στον κύκλο: Ο επικίνδυνος πίσω δρόμος του Χωριού, που θα χρησιμοποιηθεί για την διέλευση των οχημάτων από και προς τα Κουρουκλάτα, μέχρι την αποκατάσταση του κεντρικού δρόμου