Πρώτο θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο ζητάει να τεθεί το θέμα τη Υγείας ο επικεφαλής της νέας παράταξης του Δήμου Αρογστολίου Νίκος Ανουσάκης, καθώς όπως αναφέρει σε αίτησή του οι αποφάσεις του Σώματος δεν εφαρμόστηκαν στην πράξη και δεν έχουμε σοβαρές εξελίξεις επί του προβλήματος.

Την αίτηση υπογράφει και ο δ.σ. Νίκος Παπαδάτος, μέλος της Παράταξης Ανουσάκη.

Η αίτηση αναφέρει:

ΟΙ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΙΩΝ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ «ΔΙΑΚΟΣΜΗΤΙΚΕΣ». ΖΗΤΑΜΕ ΕΚ ΝΕΟΥ ΣΥΓΚΛΗΣΗ, ΩΣΤΕ ΝΑ ΔΟΘΟΥΝ ΕΞΗΓΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΗ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΕΝΩΠΙΟΝ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΑΡΓΟΣΤΟΛΙΟΥ.

ΑΙΤΗΣΗ

1) Ανουσάκη Νικολάουτου Κωνσταντίνου, δημοτικού συμβούλου Αργοστολίου 

2) Παπαδάτου Νικολάου του Γάσπαρη, δημοτικού συμβούλου Αργοστολίου

Δεδομένου ότι έχουμε την αίσθηση ότι οι αποφάσεις του προηγούμενου δημοτικού συμβουλίου για την Υγεία στον

Νομό μας και το Γενικό Νοσοκομείο Κεφαλληνίας δεν εφαρμόσθηκαν στην πράξη και ουδεμία σοβαρή θετική εξέλιξη έχουμε πλην της δρομολόγησης της έλευσης μίας αναισθησιολόγου και δεδομένου ότι σκοπός της σύγκλησης του προηγούμενου Δημοτικού Συμβουλίου δεν ήταν η συλλογική εκτόνωση ούτε η προβολή του οποιουδήποτε ζητάμε να τεθεί ως πρώτο θέμα στην επόμενη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Αργοστολίου το ζήτημα:

1) Της μη τήρησης των αποφάσεων του προηγούμενου δημοτικού συμβουλίου π.χ. μετάβαση κλιμακίου στο Υπουργείο με την συμμετοχή των φορέων (εκπροσώπων εργαζομένων Νοσοκομείου, Ιατρικού Συλλόγου Κεφαλονιάς κ.λ.π.

2) Την πορεία της συγκρότησης της Επιτροπής Προσωπικοτήτων για το θέμα της Υγείας στο Νομό όπως την είχε προαναγγείλει ο Δήμαρχος Αργοστολίου

3)  Της απόλυτης αναποτελεσματικότητας ως προς την επί του πρακτέου επίλυση των προβλημάτων λειτουργίας του Γενικού Νοσοκομείου Κεφαλονιάς καθώς ουσιαστικά ουδέν σοβαρό ζήτημα έχει διευθετηθεί

Τα δημοτικά συμβούλια γίνονται ώστε να δίνουν λύσεις και οι αποφάσεις τους να εφαρμόζονται και δεν είναι «διακοσμητικά» οπότε η εκ νέου σύγκληση του συμβουλίου ώστε να διασταυρωθεί η υλοποίηση των αποφάσεων του προηγουμένου είναι επιτακτική ενώ παράλληλα θεωρούμε αυτονόητη την εκ νέου κλήτευση όλων των εμπλεκόμενων φορέων.