ΤΕΛΙΚΑ είναι άπαιχτος! Με τίποτα δεν βάζει μυαλό! Τι κι αν σύσσωμη η αντιπολίτευση «του δίνει χείρα βοηθείας» και του φωνάζει, όπως αποδείχθηκε περίτρανα με την υπόθεση του δρόμου στο Κορώνι, πως ο μόνος δρόμος για να προχωρήσει είναι ο διάλογος και η συναίνεση, αυτός το χαβά του!

Η μία μαλαγανιά πίσω από την άλλη, έτσι …για να περνάει το δικό το δικό του και …«να κάνει τον άντρα» πρώτα στους δικούς του και μετά στην αντιπολίτευση δείχνοντας πως αυτός είναι …που κάνει κουμάντο στον Δήμο!

Το νέο κατόρθωμα του Θεόφιλου, του Μέγα Μαλαγάνα, να καθιερώσει σαν μέρα συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου …την Κυριακή! Μια μέρα που ΟΛΟΙ, μα ΟΛΟΙ οι άνθρωποι και ιδιαίτερα τις δύσκολες ώρες που περνάμε με τον Govid, περιμένουν για να χαλαρώσουν και να περάσουν με την οικογένειά τους!

Με την συνδρομή, λοιπόν, του προέδρου Βαλλιανάτου, ο Θεόφιλος πάει να  καθιερώσει τις Κυριακάτικες συνεδριάσεις!

Οι τρεις στις τέσσερεις συνεδριάσεις μέσα στο 2022 Κυριακή μεσημέρι!

Και καλά οι πρώτη συνεδρίαση που είχε να κάνει με την εκλογή του Προεδρείου, η τελευταία όμως συνεδρίαση για το Κορώνι και οι δύο προγραμματισμένες για την ερχόμενη Κυριακή για ποιο λόγο Κυριακάτικα ουδείς εκτός Θεόφιλου και Νικόλα γνωρίζουν! Και μιλάμε για σημαντικές συνεδριάσεις που γίνονται Κυριακάτικα και μάλιστα …μεσημεριάτικα. Η πρώτη στις 10 το πρωί και περιλαμβάνει το Τεχνικό Πρόγραμμα και η δεύτερη μεσημεριάτικα στις 12 (!) για …τον Προϋπολογισμό του Δήμου!!!

Και καλά ο Θεόφιλος κάνει ό,τι μπορεί για να επιβληθεί με παραπολιτικές και παρασκηνιακές ενέργειες και «κάτω από το τραπέζι» να δηλώσει την πολιτική του παρουσία…

Ο Βαλλιανάτος όμως με την ιστορία που έχει, γιατί πέφτει «τόσο χαμηλά» και θολώνει στα στερνά της πολιτικής του διαδρομής ό,τι έχει δημιουργήσει;

Ξέρουμε κι εδώ είμαστε ότι …θ’ αρχίσουν τις ψευτοδικαιολογίες, τα κλαψουρίσματα και τις μαλαγανιές πως «δεν είναι έτσι τα πράγματα», πως αυτοί …«έχουν καλές προθέσεις» (!!!) με τις Κυριακάτικες συνεδριάσεις! Και βέβαια για όλα τους φταίει …ο Ανουσάκης!!!

Αλλά πλέον δεν πείθουν κανέναν!

Προσπαθούν να επιβληθούν μόνο με μαλαγανιές και αυτό τους σημαδεύει και τους καθιερώνει ΠΛΕΟΝ στη συνείδηση του κόσμου!

Μέσα σε ένα μήνα προσπάθησαν με το ξεκίνημα της νέας χρονιάς …να αλλοιώσουν το αποτέλεσμα της εκλογής των μελών των Επιτροπών και μόνο μετά τα αλλεπάλληλα δημοσιεύματα του «Η» ανάκρουσαν πρύμνα και δια της «Ορθής Επανάληψης» (ούτε κατά διάνοια να ζητήσουν …μία συγνώμη) μπήκαν τα πράγματα στη θέση τους!

Ακολούθησε το πνίξιμο του θέματος του δρόμου για το Κορώνιπου η πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου (14 σύμβουλοι) ζήτησαν να γίνει έκτακτο Συμβούλιοκαι αυτοί (Θεόφιλος δια χειρός Βαλλιανάτου) όχι μόνο δεν το έπραξαν παραβιάζοντας το νόμο (το κόλπο Γκρόσο όπως το χαρακτήρισε ο «Η»), αλλά μετά τη γενική κατακραυγή και τα πρωτοσέλιδα του «Η» το έβαλαν πρώτο-πρώτο και το συζήτησαν! Και μάλιστα με μια μεγαλοπρεπή κολοτούμπα του Μέγα Μαλαγάνα Θεόφιλου που ξαφνικά μετά από …1½ χρόνο που είχε θάψει την προηγούμενη απόφαση του Δ.Σ. …«είδε το φως του και την αλήθεια» και συστρατεύτηκε με την αντιπολίτευση και τους κατοίκους στην διεκδίκηση του ανοίγματος του δρόμου προς το Κορώνι!!!

Στη συνέχεια ήλθε η πρόσφατη μαλαγανιά να θάψουν το αίτημα των Ανουσάκη-Παπαδάτου να συζητηθεί μετά από 4 μήνες αδράνεια η μη υλοποίηση της ΟΜΟΦΩΝΗΣ απόφασης του ΔΣ για το Νοσοκομείο!

Και τώρα έρχεται η προσπάθεια επιβολής των …Κυριακάτικων συνεδριάσεων!

Ο στόχος του να επιβληθεί και να σπάσει την διαφαινόμενη πλειοψηφία από την συνεργασία σύσσωμης της αντιπολίτευσης!

Η σκέψη του ως συνήθως υστερόβουλη: Σου λέει …με τους 9 δικούς μου συμβούλους και τους και την ενσωμάτωση των 4 πρόθυμων συμβούλωναπό διάφορες παρατάξεις στην Δημοτική του Αρχή και με τις έμμισθες θεσούλες που τους έχω δώσει τους έχω όλους στο …«σήκω, σήκω και στο κάτσε, κάτσε»!!!

Οπότε ουδείς εξ αυτών θα τολμήσει να μιλήσει για την καθιέρωση των Κυριακάτικων συνεδριάσεων,οπότε και με αυτό το νέο κόλπο γκρόσο εξανεμίζεται η αντιπολίτευση και ξεπετάω τις συνεδριάσεις του Δ.Σ. δίχως πονοκεφάλους!!!

Όμως οι αντιδράσεις άρχισαν!

Πρώτος ο Δημήτρης Κεκάτος σύμβουλος της Παράταξης «Κεφαλονιά νησί για όλους» (επικεφαλής ο Παντελειός)με μια περιεκτική και στοχευμένη επιστολή προς τον Πρόεδρο (α, ρε Νικόλα τι αμαρτίες πλερώνεις),αφού σημειώνει πως «θα ήθελα να εκφράσω τη δυσαρέσκειά μου για την επιλογή της ώρας και ημέρας για αυτά τα πολύ σημαντικά Δημοτικά Συμβούλια»σκωπτικά και με πολύ νόημα αναφέρει «Συνοψίζοντας, δε θεωρώ εσκεμμένη τη πολιτική των Κυριακάτικων συνεδριάσεων χωρίς να μπορώ να κατανοήσω και το όφελος»!!!

Εν αναμονή σίγουρα εξελίξεων…

Ολόκληρη η επιστολή του Δημήτρη Κεκάτου έχει ως εξής:

«Αγαπητέ Πρόεδρε

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Θα ήθελα να εκφράσω τη δυσαρέσκειά μου για την επιλογή της ώρας και ημέρας για αυτά τα πολύ σημαντικά Δημοτικά Συμβούλια. 

Δεν θα ήθελα να μακρυγορήσω σεβόμενος το χρόνος σας όμως για εμένα προσωπικά αλλά φαντάζομαι και για αρκετούς άλλους συμβούλους η Κυριακή είναι η μοναδική μέρα αργίας, αφιερωμένη στην οικογένεια. Είναι αυτές οι υποχρεώσεις που μέσα στην εβδομάδα δεν υπάρχει ο απαραίτητος χρόνος.

Δε πρέπει να ξεχνάμε επίσης ότι το Δημοτικό Συμβούλιο έχει ως ακροατήριο τους συμπολίτες μας που φαντάζομαι ότι Κυριακή μεσημέρι δεν είναι ο ιδανικός χρόνος να παρακολουθήσουν τα θέματα που απασχολούν τον τόπο. 

Συνοψίζοντας, δε θεωρώ εσκεμμένη τη πολιτική των Κυριακάτικων συνεδριάσεων χωρίς να μπορώ να κατανοήσω και το όφελος, όμως θα θα ήθελα να λάβετε σοβαρά υπόψη τα κολλήματα που δημιουργούν αυτές οι αποφάσεις. 

Για τους άνω λόγους δε σας κρύβω ότι είναι αμφίβολη η συμμετοχή μου τη Κυριακή.

Με εκτίμηση

Δημήτρης Κεκάτος»