ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ των αερολογιών μπορεί να χαρακτηριστεί άνετα η Δημοτική Αρχή Μιχαλάτου! Χθες δώσαμε αναλυτικά τα αδιάψευστα στοιχεία που κατάθεσαν οι Γ. Λυκούδης, Ν. Ανουσάκης, Αλ. Παντελιός, Γ. Κουρούκλης και ο Μ. Φόρτες, στο Δ.Σ. της Κυριακής για το ναυάγιο του Τεχνικού Προγράμματος και του Προϋπολογισμού το 2021!

Σήμερα λοιπόν φέρνουμε στη δημοσιότητα ένα ντοκουμέντο που εκθέτει ανεπανόρθωτα και προσωπικά τον ολιγάρχη δήμαρχο Μιχαλάτο και το οποίο επιβεβαιώνει την απόλυτη ανικανότητα της Δημοτικής Αρχής του για να παράξει το στοιχειώδες έργο και κυρίως αυτό που προκύπτει είναι ότι ο Θεόφιλος δημαρχεύει ΜΟΝΟ με …ΑΕΡΟΛΟΓΙΕΣ!!!

Τρίτη 29 Ιανουαρίου 2021 ψηφίζεται από την ετερόκλητη μειοψηφία των 13 συμβούλων του Δημοτικού Συμβουλίου ο Προϋπολογισμός του Δήμου Αργοστολίου για το 2021.

Την επομένη ημέρα, η ναυαρχίδα του Ολιγαρχικού συστήματος του Μιχαλάτου δημοσιεύει ρεπορτάζ από το Δ.Σ. με τίτλο:

«Το μήνυμα του Δημάρχου Θεόφιλου Μιχαλάτου: “Καλύτερη χρονιά των τελευταίων 10 χρόνων το 2021”»!!!

Στο κείμενο που ακολουθεί φέρεται ο δήμαρχος να δηλώνει μεταξύ των άλλων:

«Τα προηγούμενα εννέα χρόνια είχαμε ζητήσει να μοιράζεται η ΣΑΤΑ σε κάθε χωριό. Αυτό δεν έγινε και έγινε τώρα. Τώρα αυτό το εφαρμόζουμε στην πράξη. Είχαμε ζητήσει να αποδοθούν τα χρήματα των ΑΠΕ στα χωριά. Και αυτό έγινε την τελευταία χρονιά πριν την διάσπαση των Δήμων.Ηταν κάποιοι λόγοι σπουδαίοι και σημαντικοί για εμάς και υπήρχε η πολυτέλεια να έχει δημοτικούς συμβούλους να ψηφίσουν και να μην έχει προβλήματα ο τότε Δήμος στην λειτουργία του. Είμαστε εδώ για να προασπίσουμε τα συμφέροντα του Δήμου. Έχουμε καλύψει όλες τις ανάγκες που εκτιμούμε και στον αθλητισμό και τον πολιτισμό με στόχο να φτιάξουμε τις αθλητικές εγκαταστάσεις του Δήμου. Το 2021 θα είναι η καλύτερη χρονιά τα τελευταία 10 χρόνια»!!!

Όλα τα παραπάνω αναφέρονται στο ιδιοκτησιακό του μέσο στον «πόντο», δίχως το ελάχιστο «πείραγμα»!

Κι ενώ τα στοιχεία είναι αδιάψευστα,ο Θεόφιλος δεν αισθάνεται την ανάγκη :

  • Να ζητήσει μία συγνώμηαπό τους πολίτες που τους καλλιέργησε φρούδες ελπίδες, όταν το 2021 δεν ήταν, όχι η καλύτερη, αλλά …η χειρότερη χρονιά της τελευταίας 10ετίας!

Κι αυτό, για τον απλό λόγο ότι, όπως γράφαμε χθες, σύμφωνα με τα στοιχεία που ακούστηκαν και τον Προϋπολογισμό που κατέθεσε η Δημοτική Αρχή (στο Δ.Σ. της Κυριακής) τα βεβαιωμένα έσοδα του Δήμου το 2021 έφθασαν μόλις στο 72%, οι εισπράξεις το 52% και οι δαπάνες στο αποκαλυπτικό της αδράνειας …40%!!!

  • Να απευθυνθεί στους δημότες που τον ψήφισαν και να ζητήσει την κατανόησή τους που τους εξαπάτησε υποσχόμενος «λαγούς με πετραχήλια»γιατί έπεσε έξω στους σχεδιασμούς του!!!

Και αυτό, γιατί τα έργα που είχαν προγραμματιστεί για το 2021 είχαν πίστωση 17.983.204,70 ευρώ αλλά η απορρόφηση έφθασε μόλις στα 1.192.043,82 ευρώ, ή στο …6,63!!!

  • Να σκύψει το κεφάλι σεμνά και ταπεινά και να ομολογήσει την αποτυχία του!

Και αυτό, γιατί ΟΥΤΕ ΕΝΑ μεγάλο ή έστω μικρό έργο δεν ξεκίνησε και δεν ολοκληρώθηκε μέσα στο 2021όταν οι πιστώσεις ήταν εξασφαλισμένες (όπως το 1 εκατ. για έργα αποκατάστασης από τις ζημιές που προκλήθηκαν από τον Ιανό τον Σεπτέμβρη του 2020 και ακόμα βρίσκονται …στο συρτάρι)!

  • Να ζητήσει με ταπεινότητα συγνώμη από τα χωριά που τους υποσχέθηκε «η ΣΑΤΑ να μοιράζεται σε κάθε χωριό»!

Και αυτό, γιατί από τις 34 Κοινότητες μόνο 5 (!!!)(αυτές του Αργοστολίου, Φαρακλάτων, Πόρου, Ζόλων και Ομαλών πήραν κάτι «ψίχουλα» έστω!

29 Κοινότητες,μεταξύ των οποίων ΟΛΕΣ της Λειβαθούς, δεν πήραν ούτε ένα ευρώ!

Η απόλυτη ΕΞΑΠΑΤΗΣΗ των πολιτών φαίνεται μόνο από αυτή την (αρνητική) επίδοση της Δημοτικής Αρχής του …Μαλαγάνα!

Η απόλυτη ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΗ των χωριών μέσα από την αλήθεια των αριθμών!

  • Να ζητήσει την κατανόηση (έστω βρε αδελφέ) των 6 χωριών που δικαιούται τα χρήματα από τις ΑΠΕ(Διλινάτα, Αγκώνας, Νύφι, Θηνιά, Κουρουκλάτα και Φάρσα), που δεν πήραν ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΕΥΡΩ μέσα στο 2021!
  • Να ζητήσει συγνώμη από τους αθλούμενους στις αθλητικές εγκαταστάσεις του Δήμου για την εγκατάλειψή τουςκαι για «τα ψεύτικα λόγια τα μεγάλα»που είχε εκστομίσει στο ξεκίνημα του 2021 υποσχόμενος… …«να φτιάξουμε τις αθλητικές εγκαταστάσεις του Δήμου» και την ίδια ώρα ο Άγιος βοήθησε ΔΥΟ μάλιστα φορές να μην θρηνήσουμε θύματα στις εγκαταλειμμένες αθλητικές εγκαταστάσεις!

Κλείνοντας:

Δεν ξέρουμε αν μπορεί να χαρακτηριστεί ο Θεόφιλος Μιχαλάτος ως ο μέγιστος «πολιτικός απατεώνας»στη σύγχρονη ιστορία της Κεφαλονιάς, αλλά σίγουρα είναι προτιμότερο για το νησί μας για όσο διάστημα «θα τον έχουμε στο σβέρκο»,  …να μασάει αντί να μιλάει!