ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΚΟΜΗ ΦΟΡΑ, ο μακροβιότερος όλων Δήμαρχος Αργοστολίου απέδειξε πως εξακολουθεί να είναι πολιτική προσωπικότητα.

Με μια φράση «ξεγύμνωσε» τον κ. Σαμούρη, τη στιγμή που εκείνος ωρυόταν, χειρονομούσε και μόρφαζε, κατά τη διάρκεια του Δημοτικού Συμβουλίου.

Δωρικός ο Φόρτες έδωσε το στίγμα του. Χωρίς υπαινιγμούς του είπε πως αν δεν τον είχε ευεργετήσει θα ήταν πολιτικά ανύπαρκτος. Και του το ανταπέδωσε «δαγκώνοντας το χέρι του».

Από την άλλη, ο αντιδήμαρχος με την αντίδραση του επιβεβαίωσε τον Φόρτε. Με θράσος και περίσσεια αλαζονεία συνέχιζε τις κραυγές, ώστε να καπελώσει τα λόγια του.

Παρόλες τις απεγνωσμένες προσπάθειες του, τα ήρεμα αλλά τσεκουράτα λόγια του Φόρτε ξύπνησαν αναμνήσεις στους πολίτες και στα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου.

Όσο κι αν προσπάθησε ο αντιδήμαρχος να υποτιμήσει την αντίδραση του Φόρτε, η αλήθεια ήταν τόσο βροντερή που δεν την άντεξε και του είπε πώς «δεν του χρωστά ούτε πενηνταράκι!».

Κι έτσι επιβεβαίωσε πως η δαγκωματιά στο χέρι του ευεργέτη είναι πάντα πιο βαθιά, πιο δυνατή από τον ευεργετηθέντα του.

Όταν ο ευεργετηθείς νιώσει δυνατός, μετατρέπεται σε ζηλόφθονο σαρκοφάγο, το οποίο προκειμένου να εδραιωθεί δεν θυμάται τίποτε. Νιώθει πως όλα τα κατόρθωσε μόνο του κι έτσι θα προχωρήσει. Φίλοι, σύντροφοι, συνεργάτες προδίδονται για να γίνει ο βασιλιάς της ζούγκλας.

Η φράση του αντιδημάρχου πως για όλα είναι αρμόδιος αυτός κι όλα μπορεί να τα καταφέρει ηχεί ακόμα στα αυτιά όσων τον έχουν συναντήσει.

Ο Φόρτες πρόσφερε ένα πολύτιμο μάθημα στον νυν Δήμαρχο: Ερχεται και η δική του ώρα από τον ευεργετηθέντα αντιδήμαρχό του!