ΑΛΛΗ μία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αργοστολίου εξελίχθηκε σε παρωδία το περασμένο Σάββατο.

Για τον ολιγάρχη δήμαρχο αρκεί ότι γι’ άλλη μια φορά με την ερμαφρόδιτη πλειοψηφία που διαθέτει από δικούς του και «αποστάτες», πέρασε το δικό του και όχι των Ανουσάκη-Παπαδάτου που προκάλεσαν τη συνεδρίαση, με θέμα την …μη υλοποίηση της προ τετραμήνου απόφασης για το Νοσοκομείο και την Υγεία.

Με ηχηρές απουσίες, τόσο από την αντιπολίτευση (Παρίσης, Δ. Λυκούδης κ.ά.) όσο και από την συμπολίτευση (Γαβριελάτου) ακόμη και με αποχωρήσεις (Γ. Λυκούδης, Δ. Πολλάτος) και απαξίωση του Συμβουλίου από Συλλόγους και Φορείς με απουσίες που λένε πολλά (Ιατρικός σύλλογος, Σωματείο Εργαζομένων στο Νοσοκομείο, Εργατικό Κέντρο και Κόμματα εκτός ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝΑΛ κ.ά.) ήταν φυσικό το Δ.Σ. να εξελιχθεί σε παρωδία, σε μια συνεδρίαση φιάσκο!

Επί της ουσίας …μηδέν στο πηλίκο!

Με τον βουλευτή Π. Καππάτο να μιλάει και …να φεύγει αφήνοντάς σύξυλους τους παρευρισκόμενους και πολύ περισσότερο όταν το Δ.Σ. έγινε Σαββατιάτικα γιατί το ζήτησε ο ίδιος! Και όταν μίλησε, το μόνο που έκανε ήταν να αραδιάζει τα ανύπαρκτα επιτεύγματά του για την Υγεία στο Νομό και το Νοσοκομείο και να δώσει, γι’ άλλη μια φορά, ανέξοδες αβέρτα υποσχέσεις!

Α, και να δώσει …συγχαρητήρια στον Διόσκουρό του Θεόφιλο για τα περιβόητα …500άρικα κίνητρο για να έλθουν γιατροί στο Νοσοκομείο, παραβλέποντας όμως ότι …ούτε ένα 500άρικο δεν έχει δοθεί, αφού το κίνητρο αποδείχθηκε τζούφιο!

Το μόνο που «ξέχασε» να πει ο βουλευτής, ήταν για την προεκλογική του υπόσχεση αν ..θα κατασκηνώσει έξω από το Υπουργείο μέχρι να λυθούν τα προβλήματα!

Α, και το άλλο… Ξέχασε να ευχαριστήσει δημόσια τον κολλητό του ολιγάρχη Θεόφιλο για την δυνατότητα δημόσιου λόγου που του παρέχει όποτε γουστάρει, του δημόσιου λόγου που του δίνει όποτε το επιθυμεί, από τα πολυάριθμα μέσα επικοινωνίας ιδιοκτησίας του, ακόμα και σε αυτά που εκπέμπουν χωρίς άδεια!

ΣΤΑ «ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ» ΤΗΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ

  1. Ο Μινέτος στο τέλος της συνεδρίασης έκανε χωρίς λόγο και αιτία …ευθεία επίθεση στον Παντελειό (και πιο ήπια στο Φόρτε) με αφορμή τη θέση του σχετικά με την Επιτροπή που είχε προτείνει «το αφεντικό του» τον Οχτώβρη και τώρα (προφανώς γιατί δεν την θέλει ο Διόσκουρός του βουλευτής …άλλη εξήγηση δεν υπάρχει) την κατάργησε!

Η στάση του Μινέτου (alter ego του Θεόφιλου χαρακτηρίζεται στην πιάτσα), προφανώς είναι υπό τις ευλογίες του «αφεντικού» για την γενικότερη τελευταία κριτική θέση του Παντελειού στην Δημοτική Αρχή.

  1. Ο Βαλλιανάτος εξελίσσεται στην μεγάλη έκπληξη της ομάδας Θεόφιλου! Κάθε συνεδρίαση και πιο εριστικός. Στην προηγούμενη συνεδρίαση «έγραψε» ο καυγάς του με τον Ανουσάκη που επικαλέστηκε το βιβλίο του …Καλαφάτη για να τον χαρακτηρίσει τραμπούκο!

Σε τούτη τη συνεδρίαση ήταν και πάλι ερειστικός συνεχώς προς όλους της αντιπολίτευσης, με αποκορύφωμα, όταν δίνοντας το λόγο στον Γραμματέα του ΚΙΝΑΛ Λευτέρη Κρητικό, ειρωνικά ακούστηκε να λέει …«ο λόγος στον Λευτέρη του ΠΑΣΟΚ …ή του ΚΙΝΑΛ;».Οπότε ακούγεται εκτός μικροφώνου ο Καππάτος να λέει γέρνοντας προς τον Βαλλιανάτο «του ΚΙΝΑΛ, γιατί το ΠΑΣΟΚ χρωστάει», οπότε χαμογελώντας ο πρόεδρος είπε «ναι, του ΚΙΝΑΛ»!Προφανώς ο Νικόλας ενήργησε ξεχνώντας την ιστορία του στο ΠΑΣΟΚ, πολύ περισσότερο που σήμερα είναι στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ… Η ουσία των δύο παραπάνω περιστατικών σε συνδυασμό με αυτό στην προηγούμενη συνεδρίαση της ανοιχτής προβοκάτσιας του Σαμούρη στο Φόρτε και ανεξάρτητα με την εύστοχη απάντηση του πρώην δημάρχου στον «αγνώμονα ευεργετηθέντα», είναι πως η κυβερνώσα παράταξη βρίσκεται σε εκνευρισμό που δεν μπορεί να κρυφτεί!

Και αυτό, γιατί …θέλεις το ανύπαρκτο έργο της Δημοτικής Αρχής, θέλειςη εγκατάλειψη των χωριών, θέλεις ότι ο ίδιος ο Θεόφιλος είναι …άφαντος, όπως τον χαρακτηρίζουν οι ίδιοι οι δικοί του, θέλεις η γκρίνια στον κόσμο που αρχίζει να μορφοποιείται, θέλεις το «φάντασμα» του Ανουσάκη που τους έχει γίνει φόβος και τρόμος…

Ό,τι και να ισχύει, η ουσία είναι πως έχουν αρχίσει οι τριγμοί στην Δημοτική Αρχή!