Στο λίκνο του Ριζοσπαστισμού στην Κεφαλονιά, θα γίνει φέτος ο κεντρικός Εορτασμός για την 152η Επέτειο της Ένωσης της Επτανήσων με την Ελλάδα και τις εκδηλώσεις του Αργοστολίου θα τιμήσει με την παρουσία του ο πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος, ο οποίος καταφθάνει σήμερα στο νησί μας.

Είναι ο δεύτερος πρόεδρος της Δημοκρατίας και που θα τιμήσει την Ένωση με απ’ ευθείας ερχομό στο επίκεντρο του Ριζοσπασμού, μετά τον κ. Κωστή Στεφανόπουλο (Βλ. σελίδα 2).

Την κυβέρνηση στις εκδηλώσεις του Αργοστολίου θα εκπροσωπήσει ο Κεφαλονίτης υφυπουργός Εσωτερικών κ. Γιάννης Μπαλάφας και την αξιωματική αντιπολίτευση ο Κεφαλονίτης βουλευτής της Β’ Αθηνών κ. Γεράσιμος Γιακουμάτος.

Το σημερινό πρόγραμμα της Επετείου στο Αργοστόλι έχει ως εξής:
«ΣΑΒΒΑΤO 21 ΜΑΙOΥ 2016»
Χαιρετισμός με κωδωνοκρουσίες και ανάκρουση Εθνικών Εμβατηρίων, στους δρόμους της πόλης.

RIZOSPASTES2Ώρα 08:00 π.μ.
Έπαρση της Σημαίας.

Ώρα 10:20 π.μ.
Επίσημη Δοξολογία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελιστρίας, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κεφαλληνίας κ.κ. Δημητρίου.
Μετά την δοξολογία, τον πανηγυρικό της ημέρας, θα εκφωνήσει ο κ. Γεράσιμος Φαρακλός, Διδάκτορας Κλασικής Φιλολογίας, εκπαιδευτικός του Γενικού Λυκείου Ληξουρίου.

Ώρα 11:20 π.μ.
Επιμνημόσυνη Δέηση και κατάθεση στεφάνου στο Μνημείο των Ριζοσπαστών – Ξενία, από την Αυτού Εξοχότητα του Προέδρου της Δημοκρατίας, Κυρίου Προκοπίου Παυλοπούλου, εκπροσώπου όλων των Ελλήνων.

Ώρα 12:00 μ.μ.
Παρέλαση, ενώπιον του Εξοχότατου Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας Κυρίου Προκοπίου Παυλοπούλου, επισήμων, θυμάτων πολέμου, αντιστασιακών οργανώσεων, των σπουδαστών, των μαθητών του Δήμου Κεφαλονιάς, των προσκόπων, του Λυκείου Ελληνίδων (Παράρτημα Αργοστολίου), του Λυκείου Ελληνίδων (Παράρτημα Σύρου), του Λυκείου Ελληνίδων (Παράρτημα Ιωαννίνων), φορέων, Ενόπλων Δυνάμεων κ.λ.π., με τη συνοδεία Φιλαρμονικών του Δήμου Κεφαλονιάς ήτοι: Φιλαρμονική Αργοστολίου «ΔΙOΝΥΣΙOΣ ΛΑΥΡΑΓΚΑΣ», Φιλαρμονική Σάμης «ΘΕΜOΣ ΑΜOΥΡΓΗΣ» και της Μπάντας Στρατού Ξηράς, του Διακλαδικού Κέντρου Εκπαίδευσης Τριπόλεως, στο χώρο της κεντρικής πλατείας Αργοστολίου.

Ώρα 13:45 μ.μ.
Τελετή ανακήρυξης της Α.Ε. του Προέδρου της Δημοκρατίας σε Επίτιμο Δημότη Κεφαλονιάς, στο Δημοτικό Θέατρο «Κέφαλος» στο Αργοστόλι.

Η τελετή περιλαμβάνει:
• Ανάγνωση της Απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου περί Ανακήρυξης του Προέδρου της Δημοκρατίας σε Επίτιμο Δημότη Κεφαλονιάς από τον Πρόεδρο του ΔΣ κ. Γεράσιμο Παπαναστασάτο.
• Προσφώνηση του Δημάρχου Κεφαλονιάς κ. Αλέξανδρου Παρίση και Ανακήρυξη του Προέδρου της Δημοκρατίας σε Επίτιμο Δημότη Κεφαλονιάς
• Αντιφώνηση του Προέδρου της Δημοκρατίας

Ώρα 17.00 μ.μ.
Εκδήλωση-Αφιέρωμα στο Ριζοσπαστικό κίνημα και στην Ένωση Επτανήσων με την Ελλάδα τιμώντας παράλληλα τα 200 έτη από την γέννηση του Κεφαλλονίτη Ριζοσπάστη Ιωσήφ Μομφεράτου. Η εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στο Δημοτικό Θέατρο Αργοστολίου «O Κέφαλος», συνιστά διοργάνωση της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και του Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Ιονίων Νήσων. Ακολουθεί τελετή αναγόρευσης της Αυτού Εξοχότητας του Προέδρου της Δημοκρατίας Κυρίου Προκοπίου Παυλόπουλου, σε Επίτιμο Καθηγητή του Τμήματος Ψηφιακών Μέσων και Επικοινωνίας του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων από τον Πρόεδρο της Διοικούσας Επιτροπής του Ιδρύματος Καθηγητή κ.Ιωάννη Δραγώνα.

Ώρα 18:20 μ.μ.
Εκδήλωση της Α’ Βάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Κεφαλληνίας που περιλαμβάνει:
• Τον «Απολογητικό Λόγο» του Παπα-Ληστή από μαθητές της ΣΤ τάξης του 1ου Δημοτικού Σχολείου Αργοστολίου. Ζ Την Χορωδιακή απόδοση της «Λειτουργίας των Ριζοσπαστών» σε μουσική Λίνου Κόκκοτου και στίχους του Νίκου Σουρή, από την Σχολική Χορωδία του 4ου Δημοτικού Σχολείου Αργοστολίου, συνοδεία της μουσικού Βέρας Γαλάτειας. Η εκδήλωση ολοκληρώνεται με το άσμα «Σ΄ ένα παπόρο μέσα» από την αυτή χορωδία.
Την Κυβέρνηση θα εκπροσωπήσει ο Υφυπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Κ. Ιωάννης Μπαλάφας.
Στις εορταστικές εκδηλώσεις παρακαλούνται, να παραστούν οι αρχές και όλοι οι πολίτες, του Νομού μας.
Τα της ιεροτελεστίας θα ρυθμίσει η Ιερά Μητρόπολις Κεφαλληνίας, τα της τάξεως η Αστυνομική Διεύθυνση Κεφαλληνίας και τα του λιμένος ο κ. Λιμενάρχης Αργοστολίου.

Το γενικό πρόσταγμα της παρέλασης, θα έχει ο καθηγητής φυσικής αγωγής κ. Γεράσιμος Πολλάτος.
Τελετάρχες ορίζονται, οι υπάλληλοι της Περιφερειακής Ενότητας Κεφαλληνίαςκ. κ. Μ. Κλαουδάτος και κ. Π. Σταθάτος.

O Αντιπεριφερειάρχης
Περιφερειακών Ενοτήτων
Κεφαλονιάς και Ιθάκης
ΠΑΝΑΓΗΣ ΔΡΑΚOΥΛOΓΚΩΝΑΣ

Εικόνα 5
Αριστερά: ο «Η» της 19/3/2016 (αρ. φ. 6878) αναγγέλει δύο μήνες πριν τον ερχομό του προέδρου της Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλου στην Κεφαλονιά για τον σημερινό Εορτασμό της Επετείου της Ένωσης. Δεξιά: ο «Η» της 18/5/16 αρ. φ. 6317, που αποκαλύπτει ότι στην σημερινή παρέλαση ο κ. Παυλόπουλος και οι άλλοι επίσημοι θα παρακολουθήσουν την παρέλαση από την εξέδρα του Δήμου Μεσολογγίου, η οποία στήθηκε στην Κεντρική πλατεία Αργοστολίου χθες.