ΤΟ ΕΧΟΥΝ τερματίσει εκεί στο στρατόπεδο του Ολιγάρχη. Ο πανικός τους δεν περιγράφεται επειδή έχει αρχίσει η αντιπολίτευση να σκληραίνει και να στέκεται στην ευθύνη της.

Μετά τη νέα παράταξη «Δήμος Αργοστολίου: Παρόν και Μέλλον» που δημιούργησαν οι Ανουσάκης-Παπαδάτος και τον ισχυρό αντιπολιτευτικό λόγο που έχει εμφανίσει σε κάθε συνεδρίαση (ήδη έχει προκαλέσει συνεδρίαση για την ξεχασμένη από τον Ολιγάρχη απόφαση για το Νοσοκομείο προ τετραμήνου) κάνοντας τον Ολιγάρχη δήμαρχο και τους ακολούθους του (φυσικούς και προσκολλημένους «έναντι πινακίου φακής») …«να χάσουν τον ύπνο τους», επανεμφανίσθη στα Δημοτικά Συμβούλια ο Φόρτες προκαλώντας στο σύστημα Θεόφιλου πονοκέφαλο, όπως με την τοποθέτησή του με στοιχεία στο Τεχνικό Πρόγραμμα και τον Προϋπολογισμό, ξετινάζοντας στον αέρα περί «ενδιαφέροντος της Δημοτικής Αρχής για τα χωριά» (μέγα ψεύδος όπως αποδείχθηκε) και της προσπάθειας συγκάλυψης των νέων χαρατσιών της Κυβέρνησης στους πολίτες μέσω των Δήμων,  λόγω της «πλάτης» που βάζει ο Θεόφιλος μέσω του Διόσκουρού του βουλευτή.

Τώρα προέκυψε και «η αλλαγή πλεύσης» του Παντελειού και της παράταξης «Κεφαλονιά Νησί για όλους»! Η ανακοίνωση του Αλ. Παντελιού μετά το Δημοτικό Συμβούλιο φιάσκοτης περασμένης Κυριακής για την Υγεία, όπου ο Θεόφιλος και το ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ-ΚΙΝΑΛ συνονθύλευμα του αφαίρεσαν την Επιτροπή που θα πήγαινε στον υπουργό, όπως ο …ίδιος ο Θεόφιλος είχε προτείνει στην πρώτη συνεδρίαση τον Οκτώβρη, αποτέλεσε την αφορμή για ευθεία και δίχως προσχήματα επίθεση στον Παντελειό. Και καλά ο Μινέτος, το alter ego του Θεόφιλου, να απαντήσει αντί του «αφεντικού του», αλλά οι παρατρεχάμενοι παρεξηγήθηκαν δημόσια, άλλοι ευθέως και άλλοι βάζοντας άλλους μπροστά με την φράση του Παντελειού: «Οι συμμετέχοντες στην ευρύτερη Δημοτική Αρχή δεν έχουν τις ίδιες ελευθερίες και πάσχουν από “αντανακλαστική άρση χείρας” δεν θα πρέπει να τον μπερδεύει»!!!

Και επειδή γι’ άλλη μία φορά επιβεβαιώνεται ο θυμόσοφος λαός με την γνωστή παροιμία, «όποιος έχει μύγες μυγιάζεται», ο Μινέτος με μία ακατάσχετη φλύαρη απάντηση -όπως συνηθίζει- στον Παντελειό, δημοσιοποίησε την ενόχληση της Δημοτικής Αρχής που ο Παντελειός τους «βγάζει γλώσσα» τελευταία…

Από την φλύαρη λοιπόν ανακοίνωση Μινέτου, θα κρατήσουμε το νεοφανές επιχείρημα του Θεόφιλου για τον τρόπο που επέλεξε να κυβερνήσει …αντλώντας συνεργάτες διά της γνωστής μεθόδου της αποστασίας!

Ούτε λίγο-ούτε πολύ, για πρώτη φορά μετά από 2½ χρόνια η Θεοφιλική Ολιγαρχία που εξουσιάζει τον Δήμο με θεμιτά και αθέμιτα μέσα, προσπαθεί να ξεπλύνει την αποστασία που επιχείρησε στο Δήμο για να κυβερνήσει ταυτίζοντάς την με τη ΚΑΘΑΡΗ (ΠΕΝΤΑΚΑΘΑΡΗ) ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ στο Δήμο Σάμης!!!

Και συγκεκριμένα, ο Θεόφιλος διά χειρός Μινέτου μας ενημερώνει ότι:

«Στις πολιτικές συνθήκες που διαμορφώθηκαν από το εκλογικό σύστημα της απλής αναλογικής, ο Δήμαρχος Αργοστολίου, από τον πρώτο κιόλας μήνα της θητείας του, απέστειλε σε όλες τις παρατάξεις (και στη δική σας παράταξη), γραπτή πρόσκληση για συνεργασία και συνδιοίκηση στο Δήμο Αργοστολίου, με βάση το υπόδειγμα που σήμερα εφαρμόζεται στο Δήμο Σάμης»!!!

Καταρχήν να ξεκαθαρίσουμε ότι «το υπόδειγμα που σήμερα εφαρμόζεται στο Δήμο Σάμης» ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΕΙΩΣ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ από αυτό που εφαρμόζεται στο Δήμο Αργοστολίου. Στο Δήμο Σάμης το παιγνίδι παίχτηκε …«πάνω από το τραπέζι» και όχι «κάτω από το τραπέζι» όπως στο Δήμο Αργοστολίου!

Στη Σάμη υπήρξε ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΤΩΝ ΠΑΡΑΤΑΞΕΩΝ και όχι συνεργασία με μεμονωμένους συμβούλους όπως στο Δήμο Αργοστολίου!

Η πρόσκληση του Θεόφιλου  ΔΕΝ ΗΤΑΝ αυτό που ισχυρίζεται σήμερα ο Μινέτος «πρόσκληση για συνεργασία και συνδιοίκηση στο Δήμο Αργοστολίου» και ΨΕΥΔΕΤΑΙ ΑΣΥΣΤΟΛΑ, αλλά «η διαμόρφωση ενός ευρύτερου στρώματος συνεργασίας μέσα στο Δήμο», γι’ αυτό και απευθύνθηκε στους επικεφαλής των Παρατάξεων και όχι …στα μέλη-συμβούλους τους!

Του απάντησαν όλοι.

Και το ζουμί όλων των απαντήσεων ήταν στο απόσπασμα της απάντησης Παντελειού που σήμερα μάλιστα ΨΕΥΔΕΣΤΑΤΑ κατηγορείται από τον Μινέτο ότι …«Δεν δεχτήκατε να αναλάβετε κάποιο τομέα διοίκησης του Δήμου».

Η απάντηση του Παντελειού ήταν ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ!

Και λίγο πολύ στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκαν και οι Παρίσης, Φόρτες.

2½ χρόνια μετά παραμένουν «οι ξεκάθαροι όροι συνεργασίας» (αυτό που λέμε στη λαϊκή γλώσσα …«πάνω από το τραπέζι»), μένουν αναπάντητοι από τον Θεόφιλο!

Το χαρακτηριστικό απόσπασμα της απαντητικής επιστολής του Παντελειού προς τον Θεόφιλο είναι το εξής:

«Θέλετε πραγματικά συμμετοχή των παρατάξεων της αντιπολίτευσης στη χάραξη της πορείας του Δήμου; Αυτό θα πρέπει να γίνει με ξεκάθαρους όρους,που θα αφορούν όλες τις παρατάξεις και όχι με την προσέγγιση μεμονωμένων συμβούλων ή παρατάξεων που αξίζουν ενδεχομένως, κατά την άποψή σας, ιδιαίτερης μεταχείρισης. Η ενεργοποίηση συσκέψεων των επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων θα ήταν μια πρώτη θετική κίνηση προς αυτή την κατεύθυνση».

Όπως στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και η απάντηση του Φόρτε:

«Η πρόθεση σας για «ευρύ μέτωπο συνεννόησης και συνεργασίας»,όπως διατυπώθηκε στις επιστολές προς τους επικεφαλείς των παρατάξεων, μας βρίσκει καταρχήν σύμφωνους,θεωρώντας ότι εκφράζειτην απαίτηση των πολιτών να στηθεί επιτυχημένα και να λειτουργήσει αποτελεσματικά ο Δήμος Αργοστολίου, όπως και ότι προοιωνίζεται ο θεσμικός μονόδρομοςτης συνεργασίας να γίνει με προγραμματική σύγκλιση, διαπαραταξιακή συναίνεση και συνεργασία».

Ο Θεόφιλος, ΟΧΙ ΜΟΝΟ δεν χρησιμοποίησε «ξεκάθαρους όρους» (Παντελειός) και «προγραμματική σύγκλιση, διαπαραταξιακή συναίνεση και συνεργασία» (Φόρτες), αλλά αντίθετα χρησιμοποίησε …όρους αποστασίας 4 συμβούλων από τις παρατάξεις τους (δύο από του Παρίση και δύο από του Φόρτε), έναντι παροχής θέσεων με αδρά αμοιβή (οι τρεις από τους 4)!

Και επί πλέον:

Στα 2½ χρόνια που έχουν περάσει από τότε, ο Θεόφιλος την έκκληση του Παντελειού περί «ενεργοποίηση συσκέψεων των επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων» την έχει κάνει πράξη μόνο …μία φορά και αυτήν πρόσφατα για το Κορώνι!!!

Αντ’ αυτής, έχει προτιμήσει να κυβερνήσει με αυτό που ενόχλησε σφόδρα τον Θεόφιλο από την πρόταση επιστολή Παντελειού, τους «συμμετέχοντες στην ευρύτερη Δημοτική Αρχή (που) δεν έχουν τις ίδιες ελευθερίες και πάσχουν από “αντανακλαστική άρση χείρας”, οπότε και προκλήθηκε η ΨΕΥΔΕΣΤΑΤΗ απάντηση δια χειρός Μινέτου, αφού αλλοίωσε εξόφθαλμα τα πραγματικά γεγονότα που εκθέσαμε πιο πάνω!

Και με λίγα λόγια, ο Θεόφιλος φρόντισε να επιβεβαιώσει με την απάντηση Μινέτου αυτό που ισχύει στην πολιτική:

«Τους αποστάτες πολλοί αγάπησαν, την αποστασία …ουδείς»!!!

Ούτε ο ίδιος δεν εξαιρείται από αυτόν τον κανόνα…