ΚΑΤΑΡΧΗΝ μια παρατήρηση: Ως δικαιολογία για την Σαββατιάτικη (και όχι σε μία καθημερινή) συνεδρίαση 19/2, για το Νοσοκομείο, ο δήμαρχος Μιχαλάτος διά του προέδρου Βαλλιανάτου είπε ότι το ζήτησε ο βουλευτής Παναγής Καππάτος, γιατί θα ήταν στη Βουλή στην Αθήνα «την ερχόμενη εβδομάδα»!

Τα γεγονότα όμως τους διέψευσαν:

Πρώτα, με τη φυγή του βουλευτή από το Δ.Σ. με το που μίλησε (!) και μετά με το γεγονός ότι την Δευτέρα ο Καππάτος, όπως ο ίδιος με δελτίο Τύπου ενημέρωσε, ήταν στα …Ζόλα και τον Αθέρα!

Προφανώς και δεν λέμε να μην κάνει περιοδείες στα χωριά ο βουλευτής, αλλά είναι κατάντια, δήμαρχος και πρόεδρος του Δ.Σ. να δικαιολογούν τα δικά τους παιγνίδια χρησιμοποιώντας …τον βουλευτή και κυρίως, γιατί αυτός αδιαμαρτύρητα σιωπά αν και χρησιμοποιείται ως άλλοθι.

Και πάμε στο κυρίως θέμα.

 Βαρέθηκε φαίνεται ο Καππάτος την ανυπαρξία του, είδε και αποείδε ότι παρά τα άλμπουμ με τις φωτό από τις «διακοπές» του στη Βουλή και στην Αθήνα και τα σουλάτσα του στα Υπουργεία δεν πείθει ότι …ιδρώνει για το καλό της Κεφαλονιάς και το έριξε στον αυτοθαυμασμό, στην αυτοεπιβεβαίωση, στην αυτοπροβολή και στην αυτοαποδοχή της ύπαρξης και του …έργου του!

Κρίμα που ο Φρόυντ έχει προ πολλού αναχωρήσει, για να μας αναλύσει το ΥΠΕΡΕΓΩ του βουλευτή Κεφαλονιάς και Ιθάκης!

Το ερέθισμα για την προηγούμενη διαπίστωση ήλθε από το τελευταίο δελτίο του βουλευτή, με το οποίο ενημερώνει για τη «συνάντηση με τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών Στέλιο Πέτσα» που είχε συνοδευόμενος από -τον πιο άλλον- τον Διόσκουρό του δήμαρχο Αργοστολίου Θεόφιλο Μιχαλάτο (και τον αντιπεριφερειάρχη Κεφαλονιάς Σταύρο Τραυλό).

Και αφού αραδιάζει τα κοινότυπα, καταλήγει στο μοναδικό και ανυπέρβλητο:

«Ως Βουλευτής Κεφαλονιάς και Ιθάκης είμαι πάντα παρών στις ανάγκες και τα ζητήματα που μου επισημαίνουν τόσο οι φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης όσο και οι πολίτες του τόπου μας»!

Τα σχόλια περιττεύουν…

Απλά, θα θυμίσουμε την παροιμία σε όλους τους Κεφαλονίτες, ότι δεν ευθύνονται ο βουλευτής και ο δήμαρχος. Αυτά μπορούν (και θέλουν) και αυτά κάνουν!

Εμείς οι δημότες ευθυνόμαστε …«ηθελέστα και επαθέστα» που λένε!

Όχι, δεν ευθύνεται …ούτε ο Παναγάκης, ούτε και ο Θεοφιλάκης. Εμείς οι ξύπνιοι οι Κεφαλονίτες, κατά τα άλλα τρομάρα μας, ευθυνόμαστε!

Αλλά …«Κυριακή κοντή γιορτή» για να αποδειχθεί στην κάλπη ότι ήταν ένα «ατύχημα» η εκλογή τους!

Υστερόγραφο: Δεν νομίζουν Καππάτος και Μιχαλάτος ότι οι περιβόητες «συναντήσεις εργασίας» με υπουργούς κάθε λίγο λιγάκι, έχουν καταντήσει …ανέκδοτο;

«Που είναι σήμερα ο Παναγάκης και ο Θεόφιλος; Σε κάποιον υπουργό»!

Και αν δεν το πιστεύετε, μέσα σε μία εβδομάδα 16 και 23 Φεβρουαρίου δύο «συναντήσεις εργασίας» των Διόσκουρων σε Υπουργεία!!!

Αμφιβάλλουμε αν συμβαίνει με άλλους τοπικούς άρχοντες σε όλη την Ελλάδα!

Την ίδια ώρα, ο βουλευτής …ψευτοάρχισε τις περιοδείες του στα χωριά, κι αυτές εν όψει εκλογών και περισσότερο για να φωτογραφηθεί «με πολίτες και Προέδρους των τοπικών κοινοτήτων» και λιγότερο για να δρομολογήσει τη λύση των προβλημάτων!

Σαν «ΠΛΑΣΙΕ» λοιπόν πολιτεύεται ο βουλευτής σε Υπουργεία και χωριά …της προσωπικής του προβολής.

Και ο δήμαρχος (Μιχαλάτος); Αφήστε καλύτερα… Το παρατσούκλι που του έχει κολλήσει στην πιάτσα στενός του συνεργάτης ως …«Ο ΑΦΑΝΤΟΣ», τα λέει όλα!

Ευτυχώς δηλαδή που βρέθηκε ως βουλευτής ο Καππάτος και τον σέρνει στα Υπουργεία και δηλώνει την παρουσία του και κυρίως …ξεσκουριάζει!