Είναι σε όλους γνωστή η αμίμητη ατάκα της αξέχαστης Ρένας Βλαχοπούλου: «Σούζη και τρως και ψεύδεσαι»!

Κάπως έτσι και παραφράζοντάς την στα καθ’ ημάς θα μπορούσαμε να πούμε… Παναγάκη και πήρες την κορονοαποζημίωση και ψεύδεσαι!

Και εξηγούμαστε:

Θα πάμε πίσω ένα χρόνο.

16/4/2021 δημοσιεύεται η απόφαση της περιφερειάρχη κ. Κράτσα με αρ. πρωτ. 1087/21 και ΑΔΑ: ΩΙΦΨ7ΛΕ-Π9Θ, σχετικά με την «Εγκριση συγκεντρωτικού πίνακα αποτελεσμάτων αξιολόγησης της πρόσκλησης χρηματοδοτικής Ενίσχυσης επενδυτικών σχεδίων για τη δράση «Ενίσχυση μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων που επλήγησαν από την πανδημία Covid-19 στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων» στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ιόνια Νησιά 2014-2020».

Ονόματα των επιδοτουμένων δεν δημοσιεύονται παρά μόνο κωδικοί.

Στις 11/5/2021 δημοσιεύεται ορθή επανάληψη της προηγούμενης απόφασης με αρ. πρωτ. 1281/10-5-2021 και ΑΔΑ: ΨΣ5Υ7ΛΕ-ΞΕΤ. Η διαφορά της τελευταίας από την αρχική απόφαση είναι ότι σε αυτήν οι δικαιούχοι εμφανίζονται με …ονοματεπώνυμο!

Ανάμεσα στους 1084 δικαιούχους και στη σελίδα 75 της απόφασης με αύξοντα αριθμό 351 φιγουράρει και το όνομα του …βουλευτή Καππάτου Παναγή με 8.759,93 ευρώ επιδότηση!!!

Η είδηση από τα τοπικά μέσα περνάει στα αθηναϊκά οπότε και γίνεται κακός χαμός.

Μάλιστα, σύμφωνα με το σάιτ zougla.gr, «ήρθε σε επαφή με τον βουλευτή και του ζήτησε να σχολιάσει τα σχόλια και τις αποκαλύψεις των Μέσων Ενημέρωσης. Ο βουλευτής της ΝΔ αρνήθηκε να προβεί σε κάποια δήλωση, λέγοντας «μα θα πρέπει να κάνω δηλώσεις για νόμιμα πράγματα;».

Την απάντηση του βουλευτή η ιστοσελίδα την σχολίασε αποστομωτικά: «Κανείς δεν κατηγορεί τον κύριο Καππάτο πως παρανόμησε. Οι αποκαλύψεις και τα σχόλια αφορούν το ηθικό ζήτημα που εγείρεται από την συμπεριφορά του» και με τον τίτλο του δημοσιεύματος να δίνει την ουσία της υπόθεσης «Το νόμιμο δεν είναι και ηθικό κύριε βουλευτά»!!! (https://www.zougla.gr /politiki/article/to-nomimo-den-ine-ke-i8iko-kirie-voulefta)

Το βράδυ της ίδιας ημέρας 12/5/2021 απαντάει ο βουλευτής …και τα κάνει χειρότερα! Ούτε λίγο ούτε πολύ, πάει να την βγει και από πάνω!

O «Η» τις 13/5/21 με το θέμα ρης κορονοαποζημείωσης του βουλευτή Παναγή Καππάτου. Τελικά την πήρε ή όχι;

Την επομένη 13/5/2021 το πρωτοσέλιδο του «Η» τα λέει όλα: «ΣΑΛΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΡΟΝΟΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ» και στον υπότιτλο αποκαλύπτεται ότι «Ενημερώθηκε ο Μητσοτάκης», για να υπάρξει η επιβεβαίωση τις επόμενες ημέρες όταν …αναβλήθηκε η προγραμματισμένη επίσκεψη του πρωθυπουργού στην Κεφαλονιά και δίχως φυσικά να αναφερθεί ποτέ ο λόγος!

Η κορονοαποζημίωση (όπως την «βάφτισε» ο «Η») του βουλευτή Παναγή Καππάτου για μέρες κυριάρχησε στην τοπική επικαιρότητα και όχι μόνο!

Ο μόνος από την τοπική πολιτική σκηνή που υπερασπίστηκε με προσωπική ανακοίνωση τον βουλευτή ήταν ο νεοπαγής κολλητός του δήμαρχος Μιχαλάτος!

Η υπόθεση το επόμενο διάστημα ξεχάστηκε με την δήλωση του βουλευτή να παραμένει ότι αν και νόμιμη η ενέργειά του (!) τελικά «από την 16η Απριλίου 2021 είχα δώσει εντολή στον οικονομικό μου συμπαραστάτη να μην προχωρήσει σε καμία διαδικασία για τη συνέχιση της αίτησής μου και την υποβολή αίτησης εκταμίευσης χρημάτων σε ό,τι με αφορά. Έτσι λοιπόν απείχα από οποιαδήποτε περαιτέρω ενέργεια για την είσπραξη χρημάτων από το πρόγραμμα ενίσχυσης επιχειρήσεων και κανένα ποσό δεν εισπράχθηκε».

Φυσικά ποτέ δεν τοποθετήθηκε επί του ηθικού μέρους της υπόθεσης!

Στη συνέχεια, ουδείς ασχολήθηκε με τις δύο τροποποιήσεις της αρχικής σχετικής απόφασης που ακολούθησαν, η 1η στις 3/8/2021 (ΑΔΑ: 6ΓΝΧ7ΛΕ-ΧΞΒ) και η 2η στις 29/11/2021 (ΑΔΑ: ΨΣΘΦ7ΛΕ-ΘΒΖ) στις οποίες ο Καππάτος εμφανίζεται να συνεχίζει να κατέχει περίοπτη θέση ανάμεσα στους 2398 δικαιούχους οι οποίοι …υπερδιπλασιάστηκαν μεν (από 1048 αρχικά) αλλά όπως προκύπτει αυτός δεν διαγράφηκε παρά τις διαβεβαιώσεις του (Νο 351 σελ. 75)!!!

Και τώρα έρχεται η 3η τροποποίηση την περασμένη Παρασκευή 25/2/2022, όπου με πρωτόκολλο 512/25-02-2022 και ΑΔΑ: 9ΕΧΦ7ΛΕ-ΨΥ7 δημοσιεύεται η αξιολόγηση του β’ Κύκλου των ενστάσεων (με την υπογραφή της κ. Κράτσα) και παρά τις διαβεβαιώσεις του κ. Καππάτου πριν από …10 μήνες ότι από τις …16 Απριλίου του περασμένου χρόνου 2021 είχε δώσει εντολή «να μην προχωρήσει καμία διαδικασία για τη συνέχιση της αίτησής μου», το όνομά του συνεχίζει να φιγουράρει ως δικαιούχος στη σελίδα 75 και με αύξοντα αριθμό 351 ανάμεσα στους 2451 που έφτασαν οι δικαιούχοι!

Και για να μην μακρηγορούμε, δύο τινά υπάρχουν:

Πρώτο ο κ. Καππάτος να λέει την αλήθεια και η ευθύνη που συνεχίζει να εμφανίζεται ως δικαιούχος να ανήκει στον οικονομικό του συμπαραστάτη-λογιστή, που ξέχασε να εκτελέσει την εντολή του πελάτη του.

Και δεύτερο, ο …ξεχασιάρης να είναι η κ. Κράτσα και οι συνεργάτες της και να συνεχίζουν ένα χρόνο μετά την εντολή του κ. Καππάτου δια του οικονομικού του συμπαραστάτη-λογιστή να τον εκθέτουν, περιλαμβάνοντάς τον στις δημοσιευόμενες λίστες των δικαιούχων, οπότε και δημιουργείται ζήτημα για την γενικότερη αξιοπιστία των αποφάσεων της κ. Κράτσα και τους περιλαμβανόμενους δικαιούχους για την κορονοαποζημίωση!

Βέβαια υπάρχει και μια τρίτη εκδοχή, η χειρότερη για τον κ. Καππάτο, αυτή της …Βλαχοπούλου και της Σούζης: Και τα πήρε και ψέματα λέει!

Ο μόνος (η μόνη) που μπορεί να απαντήσει είναι η κ. Κράτσα, ενημερώνοντας (αν θέλει βεβαίως …προκειμένου να μην συνεχίζει να εκτίθεται ο βουλευτής), για το τι ακριβώς συμβαίνει δίνοντας στην δημοσιότητα τα σχετικά έγγραφα αποποίησης από τον κ. Καππάτο της κορονοαποζημίωσης και της παραδοχής ότι αυτή (με τους συνεργάτες της εννοείται) ευθύνεται!

Απλά πράγματα!

Αν δεν το πράξει, τότε απλά θα επιβεβαιώνει την αξέχαστη Βλαχοπούλου παραφρασμένη στα καθ’ ημάς: Παναγάκη, και πήρες την κορονοαποζημίωση και ψεύδεσαι!