ΘΥΙΖΟΥΜΕ: Την επομένη της τελευταίας επεισοδιακής συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου στις 19 Φεβρουαρίου για το Νοσοκομείο και την μη υλοποιημένη απόφαση από τον περασμένο Οκτώβριο (!) που προκλήθηκε από τους Ανουσάκη-Παπαδάτο, ο επικεφαλής της Παράταξης «Κεφαλονιά Νησί για όλους» Αλέξανδρος Παντελειός έβγαλε ανακοίνωση με τις απόψεις του για τα όσα έγιναν στο Δ.Σ. και μεταξύ των άλλων κατήγγειλε και «Την ειρωνική στάση συμβούλων της Δημοτικής Αρχής, προεξάρχοντος του αντιδημάρχου τεχνικών έργων κου. Δ. Μινέτου, τόσο κατά την τοποθέτηση του κ. Μ. Φόρτε, όσο και κατά τη δική μου».

Η δημοσιοποίηση αυτής της πρωτοφανούς ενέργειας του γνωστού και ως alter ego του Θεόφιλου Μινέτου, προκάλεσε την άμεση απάντησή του, η οποία δημοσιεύθηκε μόνο στα ιδιοκτησιακά μέσα του ολιγάρχη δημάρχου!

Το θέμα αναδείχθηκε μόνο από τον «Η» την περασμένη Τρίτη στο ρεπορτάζ για το Συμβούλιο.

Επί της ουσίας της συνεδρίασης, όπως με το πρωτοσέλιδό του ο «Η» πρόβαλε, ήταν το Δ.Σ. να εξελιχθεί σε ένα (ακόμη) «Πρωτοφανές φιάσκο του Θεόφιλου»!

Επανερχόμαστε όμως στην απάντηση Μινέτου (στον Παντελειό), ο οποίος και υπερασπιζόμενος με πάθος την στάση του «αφεντικού» του να αφαιρέσει από τη νέα Απόφαση του Δ.Σ. την σύσταση της Επιτροπής ειδικών για τα ζητήματα Υγείας στην Κεφαλονιά, ανέφερε επί λέξη:

«Γι’ αυτό και δεν αντιλαμβάνομαι γιατί εκλάβατε ως ειρωνεία την παρατήρησή μου. Ό,τι δηλαδή, εντελώς αναιτιολόγητα, από το πουθενά, ενώ πριν από λίγο καιρό διαφωνήσατε έντονα με την πρόταση του Δημάρχου για τη δημιουργία μιας Επιτροπής με συγκεκριμένο ρόλο στο ζήτημα του Νοσοκομείου, προχθές που ο Δήμαρχος προσέγγισε την δική σας άποψη και πρότεινε την κατάργηση της εν λόγω Επιτροπής για τους λόγους που εξήγησε, εσείς κάνατε στροφή 180 μοιρών και είπατε ότι η Επιτροπή δεν πρέπει να καταργηθεί, για λόγους όμως που δεν μας εξηγήσατε».

Και πάμε στην δημοσιευθείσα (στην Διαύγεια) Απόφαση:

Την περασμένη Πέμπτη 24 του μήνα, δημοσιεύεται στην ΔΙΑΥΓΕΙΑ η «30/22 ΑΠΟΦΑΣΗ ΔΣ Σχετικά με την υφιστάμενη κατάσταση του Γενικού Νοσοκομείου Κεφαλονιάς» (ΑΔΑ: ΡΒΓ846ΜΓΤΤ-Γ1Β), στην οποία ξεκάθαρα σε σχέση με την πρώτη Απόφαση προ τετραμήνου (24/10/2021) διαφέρει στην επίμαχη αφαίρεση της δημιουργίας Επιτροπής, όπως άλλωστε και ο Μινέτος μας θύμισε.

Όμως κοιτώντας προσεχτικά την Απόφαση και τις τοποθετήσεις των διαφόρων, μας ήλθε …«ο ουρανός σφοντύλι», διαβάζοντας …τα αντίθετα πως είπε και πρότεινε ο Θεόφιλος από αυτά που ξέραμε και με πάθος υπερασπίστηκε ο Μινέτος στην δημόσια αντιδικία του με τον Παντελειό!

Γράφεται λοιπόν στη νεότερη Απόφαση του Δ.Σ.:

«Ο Δήμαρχος Αργοστολίου κ. Θεόφιλος Μιχαλάτος καταθέτει την πρότασή του:

Την επικαιροποίηση της 235/21 απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου με την τροποποίηση της αφαίρεσης της Επιτροπής (Τρίτη παράγραφος). Καθώς θα πρέπει πρώτα να γίνουν οι απαραίτητες επαφές με τα άτομα που θα στελεχώσουν την πιτροπή και εν συνεχεία να γίνουν οι ενέργειες για την σύστασή της».

Και με απλά λόγια… Με την διευκρίνιση που αναφέρεται στην δημοσιευμένη Απόφαση, μόνο περί …κατάργησης της Επιτροπής δεν πρόκειται και μάλιστα, τόσο απόλυτα, όπως ο Μινέτος ανέφερε στην απάντησή του στον Παντελειό δικαιολογώντας την επίθεση που του έκανε!

Αυτό που προκύπτει είναι πως κάτι συνέβη και άλλαξε απόφαση ο Θεόφιλος!!!

Γι’ άλλη μία φορά ο Θεόφιλος πορεύεται ως …μαλαγάνας και δεν διστάζει ν’ αδειάσει ακόμα και τον στενότερο συνεργάτη του Μινέτο και πολύ περισσότερο …τον ίδιο τον εαυτό του!!!

Υ Γ. 1: Δεν γνωρίζουμε τι συνέβη και άλλαξε άποψη ο Θεόφιλος από το Σάββατο (19/2) που συνεδρίασε το Δ.Σ. μέχρι την Πέμπτη (24/2) που δημοσιεύτηκε στην Διαύγεια, και πολύ περισσότερο, όταν στο διάστημα που μεσολάβησε βρέθηκε να σουλατσάρει με τον βουλευτή στα Υπουργικά γραφεία στην Αθήνα, οπότε και με την επάνοδό του στην Κεφαλονιά η ξεκάθαρη «κατάργηση της εν λόγω Επιτροπής» αντικαταστάθηκε με την κατάργηση …με αστερίσκους!!!

ΥΓ. 2: Η απόφαση του Δ.Σ. αναρτήθηκε στην Διαύγεια την Πέμπτη 24/02/2022 στις 14:35:50. Μετά από 24 ώρες την Παρασκευή 25/02/2022 στις 10:13:39 δημοσιεύεται εκ νέου …σε ορθή επανάληψη η Απόφαση!!! Συνηθισμένο το φαινόμενο, το οποίο μόνο ο πρόεδρος Βαλλιανάτος που υπογράφει τις δημοσιευόμενες αποφάσεις μπορεί να εξηγήσει… Τέλος πάντων, για την συγκεκριμένη Απόφαση να επισημάνουμε πως …ούτε και στη νεότερη Απόφαση δεν διορθώθηκε το πρωτοφανές άδειασμα του Θεόφιλου από τον …Μαλαγάνα και αναφέρονται πράγματα που καλά θα κάνει να ακούσει την μαγνητοφωνημένη συνεδρίαση που …ούτε κατά διάνοια δεν τα είπε!!!

Απόδειξη περί αυτών ο Μινέτος, ο οποίος εκτέθηκε ανεπανόρθωτα με τα όσα ισχυρίστηκε δημόσια απαντώντας στον Παντελειό, χρησιμοποιώντας αυτά που άκουσε και όχι αυτά που …υπόγραψε ο Βαλλιαννάτος και μάλιστα δύο φορές!