Στο κόλπο της επικοινωνιακής πολιτικής που άλλα γίνονται, άλλα ρωτιέται η πολιτική ηγεσία και …άλλα απαντάει, μπήκε και ο βουλευτής Παναγής Καππάτος!

Ο κόσμος γύρω του καίγεται και αυτός …περί άλλων τυρβάζει!

Με τη νέα τροποποιημένη και πρόσφατη λίστα της κυρίας Κράτσα να εμφανίζει ένα χρόνο μετά τις διαψεύσεις του και πάλι …δικαιούχο της κορονοαποζημίωσης τον κ. Καππάτο και αυτός να μην αρθρώνει λέξη! Ούτε καν η κυρία Κράτσα…

Συμπέρασμα πρώτο: Ένοχη η σιωπή του κ. Καππάτου!

• Υλοποιείται από την Κυβέρνηση η ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ του φορέα του Αίνου όπως και ο ίδιος ο κ. Καππάτος είχε ψηφίσει στη Βουλή πριν δύο χρόνια και αυτός κάνει …«παραγωγική συνεργασία» με τον υφυπουργό Αμυρά που υπέγραψε πριν μια εβδομάδα την σχετική απόφαση!

Συμπέρασμα δεύτερο: Φθηνό το ενδιαφέρον του κ. Καππάτου!

Γ. Αμυράς

• Ενάμιση χρόνο μετά τον «Ιανό» και τα πεσμένα δένδρα στα περιαστικά δάση του Αργοστολίου παραμένουν για να θυμίζουν το ενδιαφέρουν του Δήμου και της Κυβέρνησης και ο κ. Καππάτος σήμερα αρκείται να εξαγγείλει ότι …«οι μελέτες έχουν προχωρήσει» και τα λεφτά …«έχουν εξασφαλιστεί»!

Συμπέρασμα τρίτο: «Ο λόγο σου μας χόρτασε και το ψωμί σου φάτο»!

Για την δασοπροστασία, όταν τα τελευταία χρόνια οι πυρκαγιές κατακαίνε την Κεφαλονιά το ενδιαφέρον του βουλευτή είναι το λιγότερο εγκληματικό, αφού ανερυθρίαστα ανακοινώνει πως «…θα προταθεί χρηματοδότηση έργου συνολικής δασοπροστασίας του Εθνικού Δρυμού Αίνου μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης» και το Ταμείο ακόμα …αγνοείται!

Συμπέρασμα τέταρτο: Αποκλείεται να έχουν Κυβέρνηση και βουλευτής αίσθηση του τι συμβαίνει στην Κεφαλονιά με τις πυρκαγιές τα τελευταία χρόνια!

• Για τους δασικούς χάρτες και τρόπους βελτίωσης της λειτουργίας τους ο κ. Καππάτος εξαγγέλλει ανερυθρίαστα ότι «Το επόμενο διάστημα το ΥΠΕΝ θα προωθήσει νομοθετική ρύθμιση για τους δασωμένους αγρούς»!

Συμπέρασμα πέμπτο: Θα, θα, θα, θα!

Π. Καππάτος

Για τα άγρια άλογα του Αίνου που σουλατσάρουν επικίνδυνα στους δρόμους και τις αυλές ο κ. Καππάτος αρκείται σε μία ακόμα υπόσχεση …«σε αρχική φάση το ΥΠΕΝ θα εξασφαλίσει εγκαταστάσεις σίτισης και πότισης των αλόγων»!

Συμπέρασμα έκτο: Με αυτή την υπόσχεση, άλλο ένα ΘΑ δηλαδή, εξαντλείται το ενδιαφέρον Κυβέρνησης και βουλευτή για τον …Εθνικό Δρυμό του Αίνου!

• Για τους εργαζόμενους στον καταργούμενο φορέα του Αίνου το ενδιαφέρον Κυβέρνησης-Καππάτου ιδιαίτερα κυνικό σήμερα μετά την εγκατάλειψή τους από το 2019: «Με τον ν. 4685/2020 και μέσω διαγωνισμού του ΑΣΕΠ, θα έχουν πλέον ασφαλές εργασιακό καθεστώς. Το υφιστάμενο προσωπικό μοριοδοτείται και για την προϋπηρεσία και για την εντοπιότητα»!

Συμπέρασμα έβδομο: Τόσο κυνική ομολογία ότι οι εργαζόμενοι «μένουν στον αέρα» δεν θα μπορούσε να γίνει!

Υ.Γ. 1. Το πρόσφατο δελτίο Tύπου του βουλευτή για το τι συζήτησε με τον υφυπουργό Αμυρά (Σ.Σ.: Βλ. σελ.15) είναι το λιγότερο προκλητικό για την Κεφαλονιά! Και αυτό γιατί γίνεται τις μέρες που γίνεται γνωστή η κατάργηση του Φορέα του Αίνου δια χειρός …Αμυρά!

Θ. Μιχαλάτος

Σίγουρα λοιπόν ο κ. Καππάτος ενεργεί σε πλήρη συνείδηση του τι πράττει και απλά στέλνει το μήνυμα στους Κεφαλονίτες για το ποιος κάνει κουμάντο! Μόνο που ο κ. Καππάτος παραβλέπει ότι είναι εκπρόσωπος του λαού της Κεφαλονιάς και της Ιθάκης και όχι της Κυβέρνησης του Μητσοτάκη και του κάθε Αμυρά και ότι σε αυτόν και μόνο σε αυτόν θα απολογηθεί όταν έλθει η ώρα, που κοντοζυγώνει!

Υ.Γ. 2. Η κυρία Κράτσα δεν έχει χρόνο να απαντήσει αν πήρε ή όχι την κορονοαποζημίωση ή όχι ο βουλευτής Καππάτος αλλά είχε …«Συνάντηση ενημέρωσης και ανταλλαγής απόψεων με τον Υπουργό Περιβάλλοντος Ενέργειας και Χωροταξίας Κώστα Σκρέκα και τον Γενικό Γραμματέα Συντονισμού Διαχείρισης Αποβλήτων Μανώλη Γραφάκο αναφορικά με την πορεία διαχείρισης των απορριμμάτων στα Ιόνια Νησιά»! Από το σχετικό δελτίο Τύπου το συμπέρασμα που προκύπτει είναι πως …δεν είναι στα ενδιαφέροντα της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου και της κυρίας Κράτσα …το βαλτωμένο έργο της Κεφαλονιάς και το ισχυρό ενδεχόμενο να τιναχτεί στον αέρα ο δρομολογημένος διαγωνισμός από τον ΦΟΔΣΑ τους για την Παλοστή όπως έχει συμβεί με το έργο της Κέρκυρας! Εκτός και τα όσα είπαν για τα δύο έργα έκριναν πως …Δεν είναι ανακοινώσιμα!

Υ.Γ. 3. Γιατί ο Καππάτος με αφορμή το όψιμο ενδιαφέρον του για τον Αίνο δεν παίρνει θέση για την καταγγελτική στάση του Διόσκουρού του δημάρχου Αργοστολίου σχετικά με την κατάργηση του φορέα του Αίνου; Εμείς θα εκλάβουμε τη σιωπή του βουλευτή κ. Καππάτου ως επιβεβαίωση του …υποκριτικού χαρακτήρα του ενδιαφέροντος του Θεόφιλου για την κατάργηση του Αίνου! Και όπως η Οργάνωση της Νέας Δημοκρατίας τον «προστάτευσε» μη ασχολούμενη μαζί του στη σχετική ανακοίνωσή της έτσι κι αυτός δια της σιωπής του επιβεβαιώνει πως ο Θεόφιλος είναι …προστατευόμενος της Νέας Δημοκρατίας στην οποία και ανήκει …ψυχή τε και σώματι!

Η σιωπή του κ. Καππάτου είναι ένοχη, όχι μόνο για την κορονοαποζημίωση αλλά και για τον δεσμό του Θεόφιλου με τη Νέα Δημοκρατία!