Την τακτική εβδομαδιαία …αυτό συνέντευξη Τύπου έδωσε ο Ολιγάρχης δήμαρχος Αργοστολίου Θεόφιλος Μιχαλάτος, σύμφωνα με την «ναυαρχίδα» του.

Όχι βέβαια σε όλα τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, όπως είχε υποσχεθεί στο ξεκίνημα της δημαρχιακής του θητείας (12/12/2019) στην …ΜΙΑ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΗ συνέντευξη Τύπου.

2 ½ χρόνια μετά (!) ο αθεόφοβος δεν έχε μπει στον κόπο να δικαιολογήσει την κορυφαία αναξιοπιστία του, αφήνοντας σαφώς να εννοηθεί ότι προτιμάει τις μη ενοχλητικές ερωτήσεις (για να το πούμε κομψά…) με απαντήσεις δίχως …διάλογο!

Σημείωση: Είναι χαρακτηριστικό της πρόθεσης για ελεγχόμενη ενημέρωση ότι η δημοσίευση των «στημένων» συνεντεύξεων γίνεται ΠΑΝΤΑ από τη «ναυαρχίδα» του ολιγαρχικού συστήματος, προφανώς «φιλτραρισμένων» κατά πως βολεύουν τον Θεόφιλο όπως άλλωστε κάνει …ο κάθε ολιγάρχης!

Ας δούμε λοιπόν τις δύο σημαντικότερες από τις «ειδήσεις» που έδωσε ο Ολιγάρχης παραθέτοντας ταυτόχρονα την …αλήθεια!

Απάντηση Θεόφιλου πρώτη για το εμπορικό λιμάνι:

«Τέλος Απριλίου θα είναι έτοιμο το masterplan του λιμανιού του Αργοστολίου με το εμπορικό λιμάνι να τοποθετείται οριστικά απέναντι στο Δράπανο, σύμφωνα και με την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αργοστολίου», αναφέρει η «ναυαρχίδα» του ότι είπε ο Θεόφιλος.

Και η αλήθεια που κρύβει ο Μιχαλάτος:

Πρώτα, η υπόθεση του εμπορικού λιμανιού δεν τελειώνει όπως αφήνει να εννοηθεί ο δήμαρχος με την ολοκλήρωση του masterplan του λιμανιού του Αργοστολίου, αλλά με την έγκριση του από την αρμόδια Επιτροπή του Υπουργείου Ναυτιλίας «Επιτροπή Σχεδιασμού και Ανάπτυξης Λιμένων (ΕΣΑΛ)»! Κατά τη συνήθη λοιπόν πρακτική του ο Θεόφιλος λέει τη μισή αλήθεια (φυσικά κατά πως τον συμφέρει…) που είναι όμως μεγαλύτερη και από ψέμα!

Ύστερα, πάμπολλες είναι οι αντίστοιχες εξαγγελίες στο παρελθόν όπως για παράδειγμα στις 17 του περασμένου Νοέμβρη όταν είχε επισκεφθεί με τον Διόσκουρό του βουλευτή τον υφυπουργό Υποδομών Γιώργο Καραγιάννη για το masterplan του λιμανιού!

Και τέλος υπάρχει μια «μικρή» λεπτομέρεια που κρύβει ο Θεόφιλος και αφορά την προσφυγή 20 πολιτών (ιδιοκτητών στην περιοχή του Δράπανου) εναντίον της νομιμότητας της σχετικής απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου Αργοστολίου πριν ένα χρόνο η οποία και …εκκρεμεί!

Απάντηση Θεόφιλου δεύτερη για το κυκλοφοριακό:

«Για το κυκλοφοριακό, σε 10 μέρες ο μελετητής θα έχει έτοιμη την μελέτη και στην συνέχεια θα υποδειχθούν οι όποιες διορθώσεις ή συμπληρώσεις. Μέχρι το τέλος Απριλίου θα είναι οριστικά έτοιμη και η κυκλοφοριακή μελέτη του Αργοστολίου, μετά από πολλά χρόνια», τόνισε ο Δήμαρχος Αργοστολίου».

Το «παραμύθι» για το κυκλοφοριακό:

2 ½ χρόνια το τι …παραμύθι έχει πουλήσει ο Μιχαλάτος (μαζί και οι παρατρεχάμενοί του) για την επίλυση του κυκλοφοριακού δεν λέγεται!

Τι να πρωτοθυμηθούμε:

Το φιάσκο με την πρόταση στο ΕΣΠΑ της Περιφέρειας το Νοέμβρη του 2019 για …την «έξυπνη στάθμευση» που έχασαν την προθεσμία (!) και την υπόσχεση που ποτέ δεν τηρήθηκε ότι σε λίγες εβδομάδες θα ξαναγίνει προκήρυξη από την Κράτσα και θα κατατεθεί η πρόταση;;;

Την «βιομηχανία» των απευθείας αναθέσεων σε ημέτερους ανά την Ελλάδα που …λύνουν το κυκλοφοριακό;;;

Την ανακοίνωση του μελετητή πριν 14 μήνες (18/1/2021) ότι «Παραδόθηκε στο Δήμο Αργοστολίου η συγκοινωνιακή μελέτη για τη βελτίωση του κυκλοφοριακού προβλήματος» με την υπόσχεση ότι «αναμένεται να δώσει λύση στο σοβαρό πρόβλημα που αντιμετωπίζει το Αργοστόλι τα τελευταία χρόνια»;;;

Και η αλήθεια που δεν λέει ο Μιχαλάτος:

Καταρχήν υπάρχουν δύο μελέτες. Η μία από το Λιμενικό Ταμείο που κόστισε 23 χιλιάρικα και αγνοείται η τύχη της και μία τώρα αυτή που εκπονείται με κόστος 37 χιλιάρικα, σύνολο …60.000 ευρώ και ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΤΙΠΟΤΑ!

Ο δήμαρχος λέει ότι «σε 10 μέρες ο μελετητής θα έχει έτοιμη την μελέτη». Κι όμως …αυτοδιαψεύδεται όταν με την 24463/2021 σύμβαση (ΑΔΑ: 6ΜΗΛ46ΜΓΤΤ-245) που υπέγραψε με τον μελετητή στις 20/12/2021 «Ο καθαρός χρόνος ολοκλήρωσης του αμιγώς μελετητικού αντικειμένου της σύμβασης ορίζεται σε πέντε (5) μήνες ήτοι έως 19/05/2022»!!! Και μετά ενοχλείται που του προσδίδουμε διάφορα επίθετα όταν …ο ίδιος φροντίζει γι’ αυτό! Είναι η δεν είναι λοιπόν ΜΕΓΑΣ ΨΕΥΤΗΣ; Ή τώρα ψεύδεται με τα όσα λέει στην τελευταία του συνέντευξη, ή η υπογραφή που έβαλε στις 20 Δεκεμβρίου είναι ψεύτικη!

Η ουσία είναι ότι είναι πολύ απίθανο (για να μην πούμε …εντελώς απίθανο) να εφαρμοστούν τα μέτρα που προτείνονται με τη νέα κυκλοφοριακή μελέτη!

Όταν έλθει η ώρα ως ΜΕΓΑΣ ΜΑΛΑΓΑΝΑΣ κάτι θα βρει για να μπαλαμουτιάσει την αλήθεια που δεν είναι άλλη από το ότι μιλάμε για έναν …ΛΑΘΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟ!

Ένα δήμαρχο ο οποίος …είναι τσακωμένος με την αλήθεια! Ένα δήμαρχο κατά συρροή ψεύτη! Ένα δήμαρχο που η έννοια της αποτελεσματικότητας του είναι άγνωστη!