Καταρχήν μια επισήμανση. Όταν πηγαίνει ο βουλευτής Παναγής Καππάτος περατζάδα στα Υπουργεία με τον δήμαρχο Αργοστολίου Θεόφιλο Μιχαλάτο βγάζει ο ίδιος δελτίο Tύπου, όταν όμως πάει με τον δήμαρχο Ληξουρίου Γιώργο Κατσιβέλη βγάζει εκτός από τον ίδιο και …ο δεύτερος!

Γιατί και ποιος ο λόγος μόνο αυτοί γνωρίζουν… Και πάμε στο τελευταίο δελτίο Tύπου του δημάρχου Ληξουρίου με το οποίο ανακοινώνονται οι επισκέψεις του με τον βουλευτή σε διάφορα Υπουργεία.

Θα σταθούμε στα όσα αναφέρονται για την «συνάντηση στο Υπουργείο Υποδομών με τον Υφυπουργό κ. Καραγιάννη και Υπηρεσιακούς παράγοντες με βασικό θέμα τις Εργατικές Κατοικίες.

Ένα πρόβλημα που μετά από τόσα χρόνια και τις συνεχείς πιέσεις μας φαίνεται να δρομολογείται η λύση του με την απαραίτητη δέσμευση πίστωσης. Προχθές μάλιστα για το λόγο αυτό πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στο Υπουργείο των υπηρεσιακών παραγόντων με τους εκπροσώπους των ΚΤΥΠ ΑΕ και της ΔΑΕΦΚ και το επόμενο διάστημα αναμένεται η σχετική Υπουργική Απόφαση».

Παρατήρηση πρώτη:

Γ. Καραγιάννης

Μετά από 8 χρόνια (και) που έχουν παρέλθει από τους σεισμούς του 2014 «φαίνεται να δρομολογείται η λύση» του προβλήματος!!! Εύγε! Αυτό και αν δεν λέγεται αποτελεσματικότητα!

Και για να μην ξεχνιόμαστε: Στα 8 χρόνια που έχουν παρέλθει Δημοτική Αρχή ήταν ο Γιώργος Κατσιβέλης είτε σαν αντιδήμαρχος του Παρίση είτε ως δήμαρχος από τον Σεπτέμβρη του 2019! Και ακόμα το θέμα το έχουν χειριστεί όλες Κυβερνήσεις ΣΥΡΙΖΑ αλλά και ΝΔ/ΠΑΣΟΚ και αμιγώς της ΝΔ! Και φυσικά δύο βουλευτές η Θεοπεφτάτου και ο Καππάτος! Άρα οι ευθύνες είναι συλλογικές!!!

Παρατήρηση δεύτερη και σημαντικότερη:

Χωρίς να δίνει περαιτέρω διευκρινίσεις ο δήμαρχος μιλάει για «επισκευή και ανακατασκευή των Εργατικών» και ο βουλευτής σαφέστατα αναφέρεται στην «κατεδάφιση των εργατικών κατοικιών»!!!

Μέχρι τώρα πάντως ΟΛΟΙ μιλούσαν για …κατεδάφιση!

Ενδεικτικά θυμίζουμε:

Π. Καππάτος

• Από 54 εργατικές κατοικίες, όπως είχε δηλωθεί αρχικά οι 38 βρίσκονται υπό κατεδάφιση.

Αρμόδιος για την κατεδάφιση είναι ο Δήμος με το ποσόν 1.272.000 ευρώ. Αρχικά ο Δήμος Κεφαλονιάς και στη συνέχεια το έργο πέρασε στην ευθύνη του Δήμου Αργοστολίου.

Το έργο δημοπρατήθηκε από τον Δήμο Κεφαλονιάς ορίστηκε ανάδοχος που στη συνέχεια ακυρώθηκε, για να αναλάβει ο επόμενος μειοδότης ως ανάδοχος το έργο της κατεδάφισης η οποία όμως ποτές δεν έγινε άγνωστο για ποιους λόγους.

• Το μόνο ενδιαφέρον του δημάρχου Αργοστολίου Θεόφιλου Μιχαλάτου που εντοπίσαμε ήταν σε δήλωσή του σε τοπικό σταθμό ιδιοκτησίας του στις 16/3/2021 ότι «Για τις Εργατικές Κατοικίες Ληξουρίου τόνισε ότι αν χρειαστεί και ζητηθεί από τον Δήμο Αργοστολίου, ο Δήμος θα βάλει πλάτη σε ό,τι χρειαστεί»! Μέχρις εκεί…

• Με το νόμο 4784/2021 άρθρο 62 (ΦΕΚ Α’ 40/16-03-2021) και τίτλο «Ανακατασκευή οικοδομών στον Δήμο Ληξουρίου-Τροποποίηση του άρθρου 43 του ν. 4305/2014» ρυθμίζει το θέμα. Επισημαίνουμε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ …από λάθος (όπως εκ των υστέρων δήλωσε) δεν ψήφισε το σχετικό άρθρο!

Θ. Μιχαλάτος

• Την επομένη της ψήφισης του άρθρου στις 17/3/2021 ο βουλευτής Καππάτος σε δηλώσεις του σε τοπικό σταθμό «απέφυγε να δεσμευτεί από τώρα σε ότι αφορά το χρονοδιάγραμμα μέχρι την κατασκευή των νέων κτιριακών συγκροτημάτων καθώς θα χρειαστούν κάποια χρόνια για την υλοποίηση. Σε ότι αφορά το κονδύλι για τις κατεδαφίσεις που είχε ο Δήμος Κεφαλονιάς αλλά δεν προχώρησε το έργο, αυτό επιστράφηκε στο Υπουργείο για τυπικούς λόγους μετά την  διάσπαση του Δήμου Κεφαλονιάς στους τρεις Δήμους και πλέον-όπως είπε ο βουλευτής-θα έχει συνάντηση με τον υφυπουργό κ. Κεφαλογιάννη προκειμένου να λυθεί και αυτό το ζήτημα αλλά και άλλα όπως το ότι μετά την διάσπαση του Δήμου Κεφαλονιάς δικαιούχος του έργου είναι ο Μητροπολιτικός Δήμος Αργοστολίου και όχι ο Δήμος Ληξουρίου!

Πάντως ο βουλευτής δεσμεύθηκε ότι οι κατεδαφίσεις θα γίνουν σύντομα».

Στις 17/11/2021 ο βουλευτής Παναγής Καππάτος με τον Αντιπεριφερειάρχη Κεφαλονιάς-Ιθάκης Σταύρο Τραυλό και τον Δήμαρχο Αργοστολίου Θεόφιλο Μιχαλάτο, είχαν συνάντηση με τον Υφυπουργό Υποδομών Γιώργο Καραγιάννη. Στο δελτίο Τύπου που έβγαλε ο βουλευτής μετά τη συνάντηση και μεταξύ των άλλων θεμάτων που συζητήθηκαν με τον υφυπουργό αναφέρεται και «Το έργο κατεδάφισης των εργατικών κατοικιών Ληξουρίου που έχουν υποστεί ζημιές από το σεισμό του 2014»!

Γ. Κατσιβέλης

Συμπερασματικά

8 χρόνια μετά δίνουν την εντύπωση πως …δεν ξέρουν τι τους γίνεται!

• Μπορούν να συνεννοηθούν μεταξύ τους και να λένε το ίδιο;

• Μπορεί κάποιος από όσους έχουν εμπλακεί, βουλευτή, δήμαρχο Ληξουρίου, δήμαρχο Αργοστολίου να διευκρινίσει:

• Θα γκρεμιστούν και οι 54 Εργατικές Κατοικίες όπως δίχως διακρίσεις έχουν μιλήσει όλοι επανειλημμένα;

• Θα γκρεμιστούν μόνο 38 και οι υπόλοιπες 16 θα επισκευαστούν;

• Θα επισκευαστούν και οι 58 κατοικίες;

Και τα κυριότερα ερωτήματα:

• Λεφτά υπάρχουν;

• Πότε θα ξεκινήσουν οι εργασίες;

• Πόσο θα διαρκέσουν (οι όποιες) εργασίες και πότε -ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ- θα παραδοθούν οι επισκευασμένες ή νέες κατοικίες;

Και σε κάθε περίπτωση:

Σταματήστε να κοροϊδεύετε τον κόσμο!

Αρκετά!

Υ.Γ. Θυμηθείτε το: Όλοι τους το πάνε για να πουλήσουν εκδούλευση στους ιθαγενείς Ληξουριώτες …προεκλογικά με στόχο την ψηφοθηρία!