Μεγάλες στιγμές την Κυριακή στο Κλειστό Γυμναστήριο Ληξουρίου όπου έγινε η εκδήλωση του Επιμελητηρίου Κεφαλονιάς και Ιθάκης. Οι βετεράνοι καλαθοσφαιστές της Εθνικής Ομάδας αναμετρήθηκαν με τους βετεράνους του ΝΕΟΛ για την ενίσχυση του Ορφανοτροφείου Κεφαλονιάς «Ο Σωτήρ».

Οι θρύλοι του Ελληνικού μπάσκετ αλλά και οι τοπικοί βετεράνοι προσέφεραν πανέμορφο θέαμα και οδήγησαν τις μνήμες στις μεγάλες τους επιτυχίες. Επίσης έστειλαν και μήνυμα ειρήνης με το πανό που ανάρτησαν («Στηρίζουμε την ειρήνη») εναντίον του πολέμου στην Ουκρανία.

Οι βετεράνοι της Εθνικής νίκησαν με μισό καλάθι (119-118).

Προηγήθηκε φιλικός αγώνας Παίδων μπάσκετ μεταξύ ΝΕΟΛ και Ακαδημίας Κεφαλονιάς. Παρά το τσουχτερό κρύο πολύς κόσμος βρέθηκε στο Κλειστό Ληξουρίου. Παραβρέθηκαν ο γενικός γραμματέας Κοινωνικής Αλληλεγγύης Γεώργιος Σταμάτης, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Σταύρος Σπαθής, ο βουλευτής Κεφαλονιάς και Ιθάκης Παναγής Καππάτος, ο αντιπεριφερειάρχης Κεφαλονιάς και Ιθάκης Σταύρος Τραυλός, ο δήμαρχος Ληξουρίου Γιώργος Κατσιβέλης, ο πρόεδρος του ΝΕΟΛ Βαγγέλης Βολτέρας και εκ μέρους του Ορφανοτροφείου «Ο Σωτήρ» το μέλος του ΔΣ Μαρία Γεωργοπούλου.

Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι εκδηλώσεις του Επιμελητηρίου

Από το Επιμελητήριο Κεφαλληνίας και Ιθάκης εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι εκδηλώσεις του Επιμελητηρίου Κεφαλληνίας και Ιθάκης, που έλαβαν χώρα το Σάββατο 12 και την Κυριακή 13 Μαρτίου.

Το Σάββατο 12 Μαρτίουπραγματοποιήθηκε η  απονομή των επιχειρηματικών βραβείων, στο Δημοτικό Θέατρο «ο Κέφαλος», παράλληλα με την αδελφοποίηση του Επιμελητηρίου Κεφαλληνίας και Ιθάκης με το Ελληνοσερβικό Επιμελητήριο Βορείου Ελλάδος.

Tην εκδήλωσε άνοιξε με την ομιλία του ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου, Σταύρος Σπαθής, ενώ  χαιρετισμό  απηύθυναν ο Αντιδήμαρχος Δήμου Αργοστολίου Γεώργιος Τσιλιμιδός, ο Βουλευτής Κεφαλονιάς και Ιθάκης, Παναγής Καππάτος, η Βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης Θεοδώρα Αυγέρη εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ, ο Βουλευτής και Πρόεδρος της Κ.Ο. του ΚΙΝ.ΑΛ., Μιχάλης Κατρίνης, καθώς και ο Αντιπεριφερειάρχης Σταύρος Τραυλός.

Δυνατό παρών έδωσε και η επιμελητηριακή κοινότητα με τη παρουσία του Προέδρου του ΕΕΑ και πρώην Προέδρου της ΚΕΕΕ, Ιωάννη Χατζηθεοδοσίου, του Προέδρου του Επιμελητηρίου Αργολίδας, Φώτη Δαμούλου και του Προέδρου του ΕΕΠ, Ιωάννη Βουτσινά, όπου και οι τρείς  απηύθυνανχαιρετισμό.

Στα πλαίσια της αδελφοποίησης του Επιμελητηρίου μας με το Ελληνοσερβικό Επιμελητήριο Βορείου Ελλάδος, τιμήθηκαν ο Πρόεδρος αυτού, Κώστας Γεωργάκος και ο Γεν. Γραμ. Μπάνε Πρέλεβιτς.

Ακολούθησε η απονομή των επιχειρηματικών βραβείων.

Οι επιχειρήσεις και τα πρόσωπα που διακρίθηκαν είναι:

  • Ιχθυοτροφεία Κεφαλληνίας-παρέλαβε ο Παύλος Γερουλάνος
  • LevanteFerries- παρέλαβε ο Στρατης Απέργης
  • Συνεταιρισμός Παραγωγών Ρομπόλας Κεφαλληνίας «Ορεάλιος Γη»- παρέλαβε ο Φώτης Χαλιώτης
  • Σπυράγγελος Τζωρτζάτος και ΣΙΑ Ε.Ε.- παρέλαβε ο Γιάννης Τζωρτζάτος
  • CBDOIL-παρέλαβε Χάρης Χριστοφοράτος
  • Hομάδα VIBRANTKEFALONIA- παρέλαβαν οι Μιχάλης Κόμης και Δημήτρης Πολλάτος
  • OΣτέφανος Βεργωτής- παρέλαβε ο Παναγής Βεργωτής

 Παρουσιαστές της βραδιάς ήταν οι Νίκος Υποφάντης και Πάνος Τουμάσης.

Την Κυριακή 13 Μαρτίου, πραγματοποιήθηκε ο φιλανθρωπικός αγώνας καλαθοσφαίρισης μεταξύ των Βετεράνων Καλαθοσφαιριστών Ελλάδος και του ΝΕΟΛ στο κλειστό Γυμναστήριο Ληξουρίου, παρουσία του Μπάνε Πρέλεβιτς και πλήθος κόσμου. Οι βετεράνοι καλαθοσφαιριστές εισήλθαν στο γήπεδο συνοδευόμενοι από τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου, Σταύρο Σπαθή,τον Γεν. Γραμ Χρήστο Καμπανό και τον Οικονομικό Επόπτη, Γεώργιο Λασκαράτο. Την διοργάνωση χαιρέτησαν ο Βουλευτής Παναγής Καππάτος, ο Δήμαρχος Ληξουρίου Γεώργιος Κατσιβέλης, ο εκπρόσωπος της Κυβέρνησης, Γεώργιος Σταμάτης, ο Αντιπεριφερειάρχης Σταύρος Τραυλός και εκ μέρους της Προέδρου του Ορφανοτροφείου Ο Σωτήρ, η κα. Μαρία Γεωργοπούλου.

 

Tην περιγραφή του αγώνα έκαναν οι Γεώργιος Συρίγος και Μάκης Βολτέρας.

 

Τα έσοδα από την διοργάνωση θα διατεθούν στο ορφανοτροφείο «ο Σωτήρ».

Ιδιαίτερες ευχαριστίες οφείλουμε, στον Πρόεδρο των Βετεράνων Καλαθοσφαιριστών Ελλάδος, τον κ. Χρήστο Κωνσταντινίδη, σε όλους τους βετεράνους για την σπουδαία συμβολή τους στη προσπάθεια ενίσχυσης του Ορφανοτροφείου, καθώς επίσης τους αθλητές, προπονητές και τις διοικήσεις  των ομάδων ΝΕΟΛ, Ακαδημία Κεφαλονιάς και Α.Σ. Κεφαλληνιακός.

Ευχαριστούμε επίσης θερμά, όλους όσους εργάστηκαν για την επιτυχία των εκδηλώσεων του Επιμελητηρίου. Αφενός τους συνεργάτες μας, που προσέφεραν με προσήλωση και υπομονή τις υπηρεσίες τους για την άψογη διοργάνωση, αφετέρου, όλους τους τεχνικούς και υπαλλήλους  του θεάτρου «ο Κέφαλος» και του Κλειστού Γυμναστηρίου Ληξουρίου για την υποστήριξή τους. Παράλληλα ευχαριστούμε τον Αντιδήμαρχο Ληξουρίου κ. Γάλεμπ Ντιουάνι που με την ιατρική του ιδιότητα προσέφερε εθελοντικά τις υπηρεσίες του στον αγώνα. Τέλος, ευχαριστούμε τα μέλη του Επιμελητηρίου και το κοινό που μας τίμησαν με τη παρουσία τους στο διήμερο αυτό των εκδηλώσεων του Επιμελητηρίου.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ,

Σταύρος Σπαθής