Οι …«ιστορικές στιγμές» του Θεόφιλου

Ο ολιγάρχης και …«τα παιδιά ενός κατώτερου Θεού»

◼︎ «Ευαίσθητοι» συνοδοιπόροι της ντροπής για το …«τυράκι»του Μαλαγάνα

Η κλασική ταινία της δεκαετίας του 80 «Τα Παιδιά ενός Κατώτερου Θεού» σου έρχεται στο μυαλό κοιτώντας τα γεγονότα των τελευταίων ημερών σχετικά με τον χειρισμό της εμβληματικής δομής του Καφενείου της Καμπάνας από τον δήμαρχο Μιχαλάτο και τους …«συνοδοιπόρους» του!

Ανερυθρίαστα φωνάζουν πλέον πως ο ολιγάρχης της Κεφαλονιάς Θεόφιλος Μιχαλάτος υφάρπαξε την ψήφο των ψηφοφόρων με ανεκπλήρωτες υποσχέσεις πριν τρία χρόνια αναρριχώμενος στο ύπατο αξίωμα του Δημάρχου Αργοστολίου.

Την επομένη των αποκαλυπτηρίων στο Δημοτικό Συμβούλιο την περασμένη Δευτέρα με την (άλλη μία) κολοτούμπα της Δημοτικής Αρχής, άρχισε η αντεπίθεση των χαρακωμάτων από το Ολιγαρχικό σύστημα Θεόφιλου. Αρχικά με ανώνυμα δημοσιεύματα και στη συνέχεια με την επιστράτευση όψιμων «συνοδοιπόρων» (όπως αυτοαποκαλούνται) του Θεόφιλου, που εν μία νυχτί και στο βωμό της προσμονής «του αντίδωρου» από τον ολιγάρχη στις προσφερόμενες από αυτούς υπηρεσίες ξεπουλάνε δίχως ίχνος ντροπής και την τελευταία ικμάδα αξιοπρέπειας που τους έχει μείνει.

Ξαφνικά, εκεί που «έσκιζαν τα ιμάτια τους» για την δομή για «τα παιδιά του άλλου Θεού» και έκτιζαν την αναγνωρισιμότητα τους σε αυτά φθάνοντας ακόμη και στα δικαστήρια με τον Παρίση που έκλεισε την Καμπάνα, τους βλέπουμε …να διαπιστώνουν δίχως ίχνος ντροπής πως «η επαναλειτουργία της Καμπάνας ως πολύτιμου κοινωνικού εργαλείου του Δήμου μας δεν είναι εφικτό στις παρούσες συνθήκες, λόγω της καθολικής απαξίωσης της δομής από τον κ. Παρίση. Οι επιλογές Παρίση παγίωσαν καταστάσεις που δεν επιτρέπουν την λειτουργία του εν λόγω Καφενείου, λόγω έλλειψης ζωτικού χώρου»!

Θ. Μιχαλάτος

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Και όλα αυτά τα ανακαλύπτουν «οι συνοδοιπόροι της ντροπής» …τρία χρόνια μετά το παραμύθι που πούλησαν στους ψηφοφόρους αρπάζοντας την ψήφο τους κι ενώ όλο αυτό το διάστημα …ΔΕΝ ΕΠΡΑΞΑΝ το ελάχιστο για την επαναλειτουργία της δομής!

Και πρώτοι στον «Η» (και το έχουμε αποδείξει πάμπολλες φορές στην πολύχρονη πορεία του) θα αναγνωρίζαμε το ελάχιστο των προσπαθειών του Θεόφιλου και των «συνοδοιπόρων του» για την επαναλειτουργία της Καμπάνας!

ΟΜΩΣ …έπαιξαν και παίζουν επαίσχυντα με την δυστυχία συμπολιτών που η μοίρα καταδίκασε να βρίσκονται στο έλεος των συνανθρώπων τους και τους κατέστησαν «Παιδιά ενός Κατώτερου Θεού»! Έπαιξαν και παίζουν τόσο ξεδιάντροπα με τα ΑΜΕΑ που φτάνουν αυτοί οι ευαίσθητοι που πουλάνε την ευαισθησία τους για «το τυράκι» του Θεόφιλου να ξεπλένουν το αφεντικό τους με δημόσιες αναφορές που θυμίζουν άλλες καταστάσεις και εποχές του τύπου «Ελπίζω, αγαπητέ κύριε Δήμαρχε, γνωρίζοντας τις ευαισθησίες σου για τους ΑΜΕΑ, στις προθέσεις σου να υπάρχει ουσιαστική και βιώσιμη εναλλακτική λύση για συγκροτημένη δομή κοινωνικής απασχόλησης»!

Αλήθεια από πότε «ο αγαπητός Δήμαρχος» απέκτησε και έδειξε «ευαισθησίες για τους ΑΜΕΑ»;

Πότε;

Μήπως όταν αποκαλούσε …«ΝΤΡΟΠΗ» και «ΠΡΟΣΒΟΛΗ ΓΙΑ ΤΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ» το κλείσιμο της Καμπάνας από τον Παρίση και «πούλαγε φύκια για μεταξωτές κορδέλες» επενδύοντας στην διαφορετικότητα υποσχόμενος αναίσχυντα στο προεκλογικό του πρόγραμμα «Άνοιγμα της Κοινωνικής Δομής απασχόλησης για άτομα με ειδικές ανάγκες στο χώρο του καφενείου της Καμπάνας»;

Ό,τι και να ισχύει, το μόνο σίγουρο είναι πως ο Θεόφιλος και οι πρόθυμοι συνοδοιπόροι του θα μείνουν στην ιστορία σαν οι πολιτικοί αυτουργοί της ανάδειξης των ΑΜΕΑ στην Κεφαλονιά σε …«Παιδιά ενός κατώτερου Θεού»!

Και κάτι τελευταίο ως υστερόγραφο:

Ακόμη και αν δεχτούμε ότι ο Παρίσης απαξίωσε καθολικά την δομή για τα ΑΜΕΑ που λειτούργησε στην Καμπάνα, ο Θεόφιλος …έβαλε την ταφόπλακα στην ίδια δομή και μάλιστα εξαπατώντας τους πάντες!