Το έχουμε πει πολλές φορές ότι «ο ολιγάρχης δήμαρχος Θεόφιλος είναι τόσο ανίκανος άνθρωπος που …δεν μπορεί να χωρίσει δυό γαϊδάρων σανό»! Και φροντίζει σχεδόν καθημερινά να μας επιβεβαιώνει!

Και το χειρότερο για όλους μας και την Κεφαλονιά ακόμη, είναι ότι περιστοιχίζεται επίσης από ανίκανους που για το μόνο που νοιάζονται είναι ο μισθουλάκος και το ονόρε του αντιδημάρχου, του προέδρου, του αντιπροέδρου ακόμη και του συμβούλου του δημάρχου!

Κάθε μέρα που περνάει έρχεται και μια επιβεβαίωση ότι είναι μακρά η χειρότερη Δημοτική Αρχή στην ιστορία της Κεφαλονιάς.

Και αν δεν ήταν το ολιγαρχικό σύστημα με τα ιδιόκτητα μέσα ενημέρωσης και το σύστημα των επιχειρήσεων με τους δεκάδες υπαλλήλους στην υπηρεσία του ολιγάρχη …θα είχαν εξαφανιστεί δια νυκτός!

Προχθές λοιπόν η ιστοσελίδα kefaloniapress της Ελένης Χιόνη είχε ένα αποκαλυπτικό ρεπορτάζ για την ΚΑΤΑΝΤΙΑ και την ΝΤΡΟΠΗ του πρώτου λιμανιού της Κεφαλονιάς αυτό του Πόρου!

Αν και με έσοδα που ζαλίζουν …έχουν καταδικάσει το λιμάνι του Πόρου ο Θεόφιλος Μιχαλάτος και οι συνεργάτες του, όχι μόνο στην απαξίωση αλλά και–το σημαντικότερο–στην επικινδυνότητα!

2½ χρόνια τώρα ο Μιχαλάτος παραμένει πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου και η δέσμευσή του στο ξεκίνημα της θητείας του στις 12/12/2019 στη μία και μοναδική συνέντευξη Τύπου που έχει δώσει (!) ότι θα ενημερωθεί και θα παραδώσει αποδεικνύεται είτε άλλη μία επιβεβαίωση της ανικανότητα του να κυβερνήσει το Δήμο είτε …άλλη μία εξαπάτηση των πολιτών!

Ότι και να ισχύει ο συμφερτός του Θεόφιλου που βρέθηκε να κυβερνάει τον Μητροπολιτικό Δήμο της Κεφαλονιάς από την συγκυρία των γεγονότων, αποδεικνύεται καθημερινά και ανίκανος και επικίνδυνος και μαζί …ψεύτες, ψεύτες κορυφαίου και μοναδικοί!

Άλλη μία απάτη με την πλωτή εξέδρα του Πόρου

Και προς επιβεβαίωση όλων των παραπάνω αποκαλύπτουμε σήμερα άλλη μία πολιτική απάτη με την υπογραφή Θεόφιλου με αντικείμενο το θέμα της επικαιρότητας το λιμάνι του Πόρου.

Πριν ένα χρόνο στις 10/5/2021 με προσωπική του ανακοίνωση ο Μιχαλάτος με την ιδιότητα του προέδρου του Λιμενικού Ταμείου ενημερώνει πως «Σήμερα οι κάτοικοι του Πόρου βλέπουν με ικανοποίηση ένα πάγιο αίτημά τους να γίνεται πράξη.

Η πλωτή εξέδρα του Πόρου βρίσκεται από σήμερα στο λιμάνι και άμεσα θα ξεκινήσουν οι εργασίες τοποθέτησή της.

Μετά την εγκατάσταση της πλωτής, θα αυξηθούν σημαντικά οι διαθέσιμες θέσεις πρόσδεσης σκαφών και ειδικά αυτών μεγάλου μήκους συμβάλλοντας  σημαντικά στην ενίσχυση της τοπικής οικονομίας.

Η προμήθεια της πλωτής εξέδρας ανέρχεται σε 111.600,00 Ε και χρηματοδοτείται από ιδίους πόρους του Λιμενικού Ταμείου».

Η τοποθέτηση της πλωτής εξέδρας ξεκίνησε μετά από …2½ μήνες στις 26/7 με τυμπανοκρουσίες!

Η ναυαρχίδα του Θεόφιλου με πηχυαίους τίτλους πανηγυρίζει για το γεγονός «Σημαντική εξέλιξη! Ξεκίνησε η εγκατάσταση της πλωτής εξέδρας στο λιμάνι του Πόρου» με την παρουσία του Θεόφιλου και των δικών του (αντιδημάρχου περιοχής και προέδρου) και τις επόμενες ημέρες (28/6) συνεχίζει το ίδιο διθυραμβικά «Έπεσε» η πλωτή, «ανέβηκε» ο Πόρος!»!

Ταυτόχρονα όμως κάτοικοι της περιοχής με πρώτο τον πρώην δήμαρχο και νομάρχη Μάκη Μεταξά (αν και υποστηριχτής του Θεόφιλου) εκφράζουν δημόσια τις διαφωνίες τους ότι «με τον τρόπο που τοποθετούνται (οι πλωτές εξέδρες) θα μειωθεί ο αριθμός των σκαφών που χωρούσαν πριν στο λιμάνι.» Ο λόγος είναι ότι όποιος έφτιαξε την μελέτη δεν ήρθε ποτέ να ρωτήσει έστω έναν ψαρά η και τα παιδιά που δένουν τα ιστιοπλοϊκά. Είναι δυστυχώς άσχετος απο ναυτοσύνη και θάλασσα.

Σωστό σαν έργο αλλά μη λειτουργικό και αυτό θα αποδειχθεί σύντομα» (Σπύρος Κουστουμπάρδης, επιχειρηματίας στην περιοχή)!

Ο Μ. Μεταξάς μάλιστα με πολύ νόημα δηλώνει «Τι να πω ώρες-ώρες νομίζω πως ζούμε σε έναν άλλο πλανήτη»!

Απάντηση για το φιάσκο δεν έρχεται από τον Θεόφιλο ή τους άμεσους θεσμικούς του συνεργάτες αλλά από τα εξαπτέρυγά του που θέλοντας να προσφέρουν υπηρεσίες στο «αφεντικό» υπερακοντίζουν για την ορθότητα της θέσης της εξέδρας και του έργου!

30/7 ο «Η» κυκλοφορεί με πρωτοσέλιδο «Φιάσκο η πλωτή εξέδρα του Πόρου!»!

Σάλος στην πιάτσα! Ο Θεόφιλος κατά την προσφιλή του τακτική όταν έχει «λερωμένη τη φωλιά του» …εξαφανισμένος! Και …«το φίδι από την τρύπα» να προσπαθούν να το βγάλουν τα θλιβερά εξαπτέρυγα!

Όπως μάλιστα συνηθίζει στα μουλωχτά ομολογεί την ανικανότητά του και μόνο από τα στοιχεία που δίνουμε στη συνέχεια αποκαλύπτεται η ποιότητα του ανθρώπου που έχει την τύχη της πρωτεύουσας της Κεφαλονιάς στα χέρια του…

Έτσι λοιπόν μετά από 7 μήνες και τους διθυράμβους για την πλωτή εξέδρα του Πόρου στις 18/2/2022, το Δ.Σ. του Λιμενικού Ταμείου και με την πρώτη μάλιστα απόφαση του για το 2022 αυτήν για το τεχνικό πρόγραμμα 2022 (απόφαση 1/18-2-2022 με ΑΔΑ: 68Ζ4ΟΡΗ0-55Β) …ΞΕΦΩΝΙΖΕΤΑΙ η ανικανότητα του Θεόφιλου με το με αριθμό 39 έργο του προγράμματος με κωδικό 70.7413.26 προϋπολογισμό 10.000 ευρώ και τίτλο «Σύνταξη μελέτης μετατόπισης πλωτής προβλήτας στο λιμάνι του Πόρου»!!!

Και αν δεν το καταλάβατε …ΘΑ ανατεθεί μελέτη, ΘΑ συνταχθεί η μελέτη, ΘΑ εγκριθεί η μελέτη και μετά ΘΑ υλοποιηθεί η μελέτη με την μετατόπιση της προβλήτας! «Ζήσε Μάη μου» δηλαδή…

Πιο ξεκάθαρη ομολογία ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑΣ μιας Δημοτικής Αρχής δεν έχει ξαναγίνει!

Κι έτσι …δίχως μία συγνώμη στους Ποριώτες και σε όλους τους Κεφαλονίτες!

Να τον χαιρόμαστε Κεφαλονίτες τον άρχοντα Θεόφιλο!

Ο «Η» της 30ης/7/2021 με το θέμα της εξέδρας-φιάσκο