Ο τ. δήμαρχος (μοναδικός Κεφαλληνιάρχης) και πρόεδρος της ΠΕΔΙΝ Αλέξανδρος Παρίσης επανέλαβε χθες με δήλωσδή του στον «Η» ότι επί Δημαρχίας του και με εντολή του στον μηχανικό του Δήμου Κεφαλονιάς Μπάμπη Τουμάση ξεκίνησε και προχώρησε η διαδικασία της μελέτης του κεντρικού δρόμου στα Κουρουκλάτα, ένα έργο που άρχισε πρόσφατα από τον Δήμο Αργοστολίου, χρηματοδοτούμενο με 230.000 Ευρώ από την ΠΙΝ.

Ο κ. Παρίσης επισήμανε επίσης ότι το έργο δεν προχώρησε επί δημαρχιακής του θητείας, διότι τότε επί αντιδημαρχίας Δρακουλόγκωνα, η ΠΙΝ δεν είχε λεφτά.

Οι νέες δηλώσεις Παρίση στον «Η» έγιναν επειδή ο δήμαρχος Αργοστολίου Θεόφιλος Μιχαλάτος σχετικά με τον δρόμο των Κουρουκλάτων εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση, στην οποία ομολογεί ότι βρήκε την μελέτη της Δημαρχίας Παρίση και την ολοκλήρωσε!

Επίσης ο δήμαρχος Αργοστολίου αναφέρεται τεχνηέντως και στη ζημιά του δρόμου των Κουρουκλάτων (Σ.Σ.: Σε ένα σημείο) από τον Ιανό, θέλοντας να παρουσιάσει το έργο ως …«ιανόπληκτο», όπως έκανε …με τα μπάζα του Λιμανιού στο Αργοστόλι και …με τη Γεώτρηση των Ομαλών, που έχουμε αποκαλύψει.

Η ανακοίνωση του δήμαρχου:

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΕΡΓΟ ΑΠΑΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΟΔΟΥ ΠΡΟΣΒΑΣΗΣ ΣΤΟΝ ΟΙΚΙΣΜΟ ΚΟΥΡΟΥΚΛΑΤΩΝ

Με έκπληξη πληροφορηθήκαμε μέσω του ηλεκτρονικού και έντυπου τοπικού τύπου, δηλώσεις του πρώην Δημάρχου Κεφαλονιάς κ. Αλέξανδρου Παρίση οι οποίες αναφέρουν ότι το έργο που εκτελείται αυτή την περίοδο από το Δήμο Αργοστολίου και αφορά στην αποκατάσταση της βατότητας της δημοτικής οδού πρόσβασης στον οικισμό Κουρουκλάτων, αποτελεί έργο της δικής του περιόδου. Θα πρέπει να υπενθυμίσουμε στους Δημότες μας, ότι η οδός πρόσβασης στον οικισμό των Κουρουκλάτων υπέστη σημαντικές ζημιές από τους σεισμούς του έτους 2014 που έπληξαν το νησί μας. Έκτοτε, στην οδική υποδομή δεν έγινε

Θ. Μιχαλάτος

καμία παρέμβαση αποκατάστασης με αποτέλεσμα, το Σεπτέμβριο του 2020, να υποστεί νέες, εκτεταμένες καταστροφές από τον κυκλώνα ΙΑΝΟ. Για την αποκατάσταση της αλήθειας, θα πρέπει επίσης να αναφερθούν τα εξής:

Α) ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΛΕΤΗ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΟΠΡΑΤΗΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ

1. Στις 09 Δεκεμβρίου του 2020, η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Αργοστολίου ολοκλήρωσε την μελέτη αποκατάστασης της οδού.

2. Στις 04-06-2021, η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Αργοστολίου με την 162/2021 Απόφασή της, ενέκρινε τη Μελέτη και τους όρους της πρόσκλησης ενδιαφέροντος επιλογής αναδόχου.

 

ΤΟ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ του «Η» (24/3/22) με τις δηλώσεις του Αλεξάνδρου Παρίση για τον δρόμο των Κουρουκλάτων που επέφερε ταραχή στην Δημοτική Αρχή Μιχαλάτου και έκανε τον δήμαρχο Αργοστολίου Θεόφιλο Μιχαλάτο να ομολογήσει ότι ο Παρίσης ξεκίνησε το έργο3. Στις 08-06-2021, με το αριθ. πρωτ. 9949/8-6-2021 έγγραφο του Δήμου Αργοστολίου εστάλη η σχετική Πρόσκληση στους υποψήφιους αναδόχους.

 

4. Τέλος, στις 18-06-2021, με την 195/2021 Απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Αργοστολίου, εγκρίθηκε το Πρακτικό επιλογής Αναδόχου.

Αλ. Παρίσης

Β) ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ

Ο Δήμαρχος Αργοστολίου, μετά από αίτημά του προς την κα Περιφερειάρχη εξασφάλισε τη χρηματοδότηση του έργου από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της ΠΙΝ με το ποσό των 230.000 ευρώ.

Προκύπτουν λοιπόν εύλογα τα εξής ερωτήματα:

1) Αφού ο κ. Παρίσης, όπως ισχυρίζεται, είχε ολοκληρώσει τη μελέτη του έργου κατά τη δική του θητεία, γιατί δεν την δημοπράτησε και γιατί δεν εκτέλεσε το έργο από το 2014 έως το 2019; Είχε 6 χρόνια στη διάθεσή του. Τι περίμενε;

2) Πώς είναι δυνατόν να είχε συμπεριλάβει στη υποτιθέμενη μελέτη τις νέες εκτεταμένες καταστροφές που προκλήθηκαν στην οδό από τον κυκλώνα ΙΑΝΟ, αφού το συγκεκριμένο καιρικό φαινόμενο συνέβη μετά την ολοκλήρωση της θητείας του κ. Παρίση;

3) Αφού ο κ. Παρίσης, όπως διατείνεται, είχε εξασφαλίσει την χρηματοδότηση του έργου κατά την θητεία του, γιατί ποτέ δεν εμφάνισε το συγκεκριμένο έργο στο Τεχνικό Πρόγραμμα του πρώην Δήμου Κεφαλονιάς καθώς και την πηγή χρηματοδότησης;

Τα συμπεράσματα δικά σας.

(Από το Γραφείο Δημάρχου)

ΣΗΜ.: Σε ό,τι μας αφορά, ως εφημερίδα, καταλαβαίνουμε την εμπάθεια του δημάρχου απέναντι στον «Η» και στις συνεχείς αποκαλύψεις του, οπότε και η αναφορά του …«μέσω του ηλεκτρονικού και έντυπου τοπικού τύπου», ενώ οι δηλώσεις Παρίση έγιναν αποκλειστικά στην εφημερίδα μας.