Δημοσιεύθηκε στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ η απόφαση 48/22 «Αίτημα παραχώρησης ακινήτου ιδιοκτησίας Γενικού Νοσοκομείου Κεφαλονιάς (Ο.Τ.57) σύμφωνα με το άρθρο 200 του Ν. 3463/2006».

Πολλά τα «διαμάντια» από τις φερόμενες ως τοποθετήσεις των διαφόρων. Το καλύτερο όλων, με μακράν το δεύτερο, η ΑΠΕΙΛΗ του δημάρχου Μιχαλάτου ότι «όποιος σταθεί εμπόδιο στα σχέδια του Δήμου θα θεωρηθεί Casus Belli και θα καταγγελθεί»!!!

Με μαφιόζικη διάλεκτο ο κατά τα άλλα δήμαρχος Αργοστολίου χαρακτηρίζει ως «αιτία πολέμου» όποιον δημότη τολμήσει να έχει διαφορετική άποψη από την δικιά του! Δεν ξέρουμε, τουλάχιστον δεν θυμόμαστε, να έχει ξανασυμβεί ένας δήμαρχος να φτάνει σε τέτοιο κατήφορο!

Δεν ξέρουμε τι ζόρι περνάει ο Θεόφιλος Μιχαλάτος ο οποίος αναδείχθηκε δήμαρχος στον Μητροπολιτικό Δήμο της Κεφαλονιάς χάριν 80 διπλών ψήφων από τα αλισβερίσια της τελευταίας στιγμής στη περιοχή του Ξώμερου!

Δεν ξέρουμε τι φταίει που τελευταία δείχνει όλο και περισσότερα στοιχεία ότι «έχει λαλήσει»! Δεν ξέρουμε αν έχει ζηλέψει τους Ρώσους Ολιγάρχες συναδέλφους του που έχουν βάψει με αίμα την Ουκρανία κι έχουν φέρει σε οικονομική απόγνωση το σύνολο των Ευρωπαίων και όχι μόνο!

Αυτό που ξέρουμε όμως με βεβαιότητα είναι πως είναι …τσάμπα μάγκας!

Πώς γίνεται ο Θεόφιλος Μιχαλάτος σήμερα να κόπτεται και μάλιστα σε υπερθετικό βαθμό για το οικόπεδο του Νοσοκομείου και όταν συζητήθηκε το θέμα στο προηγούμενο Δημοτικό Συμβούλιο επί Παρίση να απέχει επιδεικτικά;;; Τόση συνέπεια!

• Πώς γίνεται ένας μπεσαλής δήμαρχος όπως θέλει να εμφανίζεται ο Θεόφιλος Μιχαλάτος να αποδέχεται την επικαιροποίηση της απόφασης 140/2019 όταν όχι μόνο δεν την είχε ψηφίσει, αλλά ούτε καν δεν περιλάμβανε την πρόταση αυτή στην εισήγηση που έκανε στο ΔΣ;;; Τόση συνέπεια!

Πώς γίνεται ένας δήμαρχος με στοιχειώδη σοβαρότητα και αξιοπιστία όπως θέλει να εμφανίζεται ο Θεόφιλος Μιχαλάτος να αποδέχεται δημοτικούς του συμβούλους και μάλιστα χρισμένους από τον ίδιο αντιδημάρχους, όπως ο Μινέτος και ο Σαμούρης που ψήφισαν το 2019 την απόφαση 140/2019 με «επιφυλάξεις», σήμερα όχι μόνο να την αποδέχονται επικαιροποιόντας την αλλά και να καλούν τους άλλους συμβούλους να πράξουν το ίδιο …«χωρίς ενδοιασμούς» ;;; Τόση συνέπεια!

Και το τελευταίο:

Ο Θεόφιλος χαρακτηρίζει «αιτία πολέμου» όποιος σταθεί εμπόδιο στο όψιμο αίτημα του να δοθεί το οικόπεδο του νοσοκομείου για να το κάνει χώρο στάθμευσης αυτοκινήτων, αλλάζοντας προφανώς για να μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως τέτοιο τις θεσμοθετημένες χρήσεις του (ΚΑΠΗ, παιδικό σταθμό, ΝΕΛΕ, κοινόχρηστο χώρο) από το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο!

Κι όμως:

Δύο ημέρες αργότερα από την πρόσφατη απόφαση του ΔΣ για επικαιροποίηση της απόφασης Παρίση του 2019 που στοχεύει στην αλλαγή των καθορισμένων χρήσεων στο ΓΠΣ ο Θεόφιλος δίνει συνέντευξη σε μέσο ιδιοκτησίας του (…ως συνήθως…) και ευθέως διαμηνύει ότι «Δεν θα δεχθούμε να μην τηρηθεί ο σκοπός που το οικόπεδο αυτό έχει γραφτεί στο Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο»!!!

Και αν νομίζετε ότι κάτι παρερμηνεύτηκε από τα όσα είπε ο Θεόφιλος, ο τίτλος του σχετικού δημοσιεύματος της ναυαρχίδας του για τη συνέντευξη είναι χαρακτηριστικός: «Θεόφιλος για χρήση ακινήτου του Νοσοκομείου: «Ο χώρος αυτός έχει καθοριστεί για να καλύψει τις ανάγκες της πόλης του Αργοστολίου»!!!

Το συμπέρασμα;

Ή κάτι έχει συμβεί και ο Μιχαλάτος τελεί υπό απόλυτη σύγχυση για το ό,τι λέει και ό,τι πράττει ή τον πρώτο–πρώτο που θα θεωρήσει ο δήμαρχος Αργοστολίου «Casus Belli ότι στέκεται εμπόδιο στα σχέδια του Δήμου» είναι τον …Θεόφιλο οπότε και θα βγει να τον καταγγείλει!

Μην βιάζεστε πάντως γιατί στον ένα χρόνο (και κάτι μήνες) που τους μένει ακόμα του Θεόφιλου και της ανεκδιήγητης παρέας του, έχουμε πολλά ακόμα να δούμε!