Ακούσαμε την τοποθέτηση του αντιδημάρχου και ανταυτού Γιώργου Τσιλιμιδού στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου πριν από καιρό για την παραχώρηση της Καμπάνας στο Χαροκόπειο με τον ταυτόχρονο εξοβελισμό των Ατόμων με Αναπηρία και το ξεπούλημα άλλης μιας μεγαλόστομης προεκλογικής εξαγγελίας της παράταξης Μιχαλάτου και …δεν πιστεύαμε αυτά που ακούγαμε με τα οποία ο πρώην δήμαρχος επιχείρησε την ιστορική οικειοποίηση του ενδιαφέροντος του Δήμου για τα ΑΜΕΑ, δίχως καμία αναφορά στον Αλέκο Καλαφάτη που πρώτος ενδιαφέρθηκε ως δήμαρχος για τα ΑΜΕΑ και στον Μάκη Φόρτε στην διάρκεια της θητείας του οποίου λειτούργησε η Καμπάνα, ως χώρος δράσης των ΑΜΕΑ.

Και ακόμη:

Καμία μα καμία αναφορά πρώτα ότι παρέδωσε ως δήμαρχος Αργοστολίου το 2010 στον Παρίση ένα τεράστιο χρέος από την Καμπάνα –ακουγόταν για πάνω από 300.000 ευρώ– και μετά ότι η σημερινή εξέλιξη αποτελεί άλλη μία ανεκπλήρωτη υπόσχεση του Θεόφιλου!

Η απόφαση 31/14-3-2022 δημοσιεύτηκε στην Διαύγεια με ΑΔΑ: 6ΖΡΨ46ΜΓΤΤ-Θ5Α και περιλαμβάνει την εξής επί λέξει αναφορά: «Ο Αντιδήμαρχος του Δήμου Αργοστολίου, Γιώργος Τσιλιμιδός στη συνέχεια έκανε μία αναδρομή στην πορεία του ΚΟΙΣΠΕ ΡΟΤΑ στη θητεία του ως Δήμαρχος Αργοστολίου και στην ευαισθησία με την οποία αντιμετωπίστηκαν τα Άτομα με Αναπηρία κατά την διάρκεια της θητείας του. Όσον αφορά το νέο εγχείρημα για την μεταφορά του Χαροκόπειου Εργαστηρίου στο χώρο του Ρολογιού της Καμπάνας τόνισε εμφατικά : θα βοηθήσουμε ένα ιστορικό ίδρυμα να προβάλλει τον Πολιτισμό και την Ιστορία του».

Γ. Τσιλιμιδός

Ενημερωτικά ανέφερε για τον σχεδιασμό και την υλοποίηση του πλάνου από τον Δήμο Αργοστολίου που αφορά την διαχείριση από Άτομα με Αναπηρία του Κυλικείου του Δημοτικού Θεάτρου Αργοστολίου «Ο Κέφαλος».

Τρία σχόλια:

Πρώτο σχόλιο: Καμία αναφορά στην «ευαισθησία» για το χρέος που παραδόθηκε στον Παρίση! Καμία αναφορά που να δείχνει ευαισθησία ότι συγκεκριμένα άτομα με αναπηρία που είχαν εμπλακεί στην διοίκηση του ΚΟΙΣΠΕ ΡΟΤΑ αφέθηκαν τα επόμενα χρόνια να τραβήξουν μόνα τους το μαρτύριο των χρεών!

Δεύτερο σχόλιο: Καμία συγνώμη (έστω αναφορά βρε αδελφέ…) ότι ως μέλος της παράταξης Μιχαλάτου εξαπατήθηκαν οι πολίτες που τους πίστεψαν και τους ψήφισαν όταν στο προεκλογικό τους πρόγραμμα υπήρχε η ξεκάθαρη υπόσχεση για «Άνοιγμα της Κοινωνικής Δομής απασχόλησης για άτομα με ειδικές ανάγκες στο χώρο του καφενείου της Καμπάνας»!

Η ειρωνεία της ιστορίας είναι ότι η τοποθέτηση του πρώην δημάρχου Γιώργου Τσιλιμιδού στην συγκεκριμένη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου θα μείνει ως «επικήδειος» στον ενταφιασμό της Καμπάνας και του κοινωνικού ενδιαφέροντος για τα Άτομα με Αναπηρία!

Τρίτο σχόλιο: Σχετικά με την αντισταθμιστική υπόσχεση στην εξαπάτηση των πολιτών με την μη υλοποίηση της προεκλογικής υπόσχεσης Θεόφιλου για την διαχείριση από Άτομα με Αναπηρία του Κυλικείου του Δημοτικού Θεάτρου Αργοστολίου, μόνο μια λέξη αρμόζει: ΝΤΡΟΠΗ!

Ντροπή που περιπαίζονται τόσο αναίσχυντα τα Άτομα με Αναπηρία!

Ντροπή που είναι τόσο «χοντρόπετσοι» απέναντι στα πλέον ευαίσθητα άτομα της κοινωνίας! Και αν δεν το καταλάβατε, ο ευαίσθητος Κύριος Τσιλιμιδός εκ μέρους της παράταξης Μιχαλάτου και προσωπικά του ίδιου του δημάρχου αντισταθμίζει την απασχόληση των Ατόμων με Αναπηρία στην Καμπάνα για την οποία σήμερα διακηρύσσει υπερήφανος, με την …ψευτοαπασχόληση ενός άντε δύο ατόμων για κάποια λεπτά της ώρας μία το πολύ δύο φορές την εβδομάδα στο κυλικείο του Θεάτρου και αυτό μόνο τους χειμερινούς μήνες!

«ΝΤΡΟΠΗ» και «ΠΡΟΣΒΟΛΗ ΓΙΑ ΤΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ», όπως έλεγε (εκ του ασφαλούς) ο Θεόφιλος Μιχαλάτος όταν έκλεινε η Καμπάνα το 2015!