Ο άνθρωπος έχει την ψευτιά στο αίμα του! Είναι συνειδητά ψεύτης! Και δεν μας ενδιαφέρει ιδιαίτερα τι κάνει στην προσωπική και επαγγελματική του ζωή, όμως ο ολιγάρχης Θεόφιλος είναι δήμαρχος και μάλιστα του Μητροπολιτικού Δήμου της Κεφαλονιάς! Και οφείλουμε να τον ελέγχουμε.

Το νέο «κατόρθωμα» ψευτιάς του Θεόφιλου Μιχαλάτου έχει σχέση με την πρόσφατη επίσκεψη του στα Ομαλά, την οποία με δελτίο Τύπου την κοινοποίησε μετά από …τρεις ημέρες (!) με δελτίο Τύπου «Από το Γραφείου Δημάρχου».

Καταρχήν …επιτέλους βγήκε από το καβούκι του έτσι σε πείσμα των όσων των αποκαλούν …«ο άφαντος», με πρώτο και καλύτερο …το λυκόσκυλο του («άμα έχεις τέτοιους φίλους τι τους θέλεις τους εχθρούς», λέει ο σοφός λαός…)!

«Έσκασε λοιπόν μύτη» «ο άφαντος» και μεταξύ των άλλων αναφέρεται στο δελτίο Τύπου ότι «Επίσης ανακοίνωσε ότι την ερχόμενη Δευτέρα, η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου πρόκειται να εγκρίνει τη μελέτη του έργου «Ηλεκτροφωτισμός Κοινόχρηστων Χώρων Ομαλών», προϋπολογισμού 43.000,00 € που αφορά τον ηλεκτροφωτισμό της περιοχής 40 Πηγάδια. Άμεσα το έργο αυτό πρόκειται να έχει ανάδοχο και να ολοκληρωθεί, ικανοποιώντας ένα πάγιο αίτημα των κατοίκων και συμβάλλοντας στην ποιοτική αναβάθμιση της περιοχής».

Οκέι. Μόνο που στην πρόσκληση των θεμάτων που απασχόλησαν προχθές την Οικονομική Επιτροπή και που είναι αναρτημένη στην ιστοσελίδα του Δήμου αναφέρει …τη μισή αλήθεια αποκρύπτοντας την άλλη μισή! Σχετικό μεν με τα Ομαλά και τον ηλεκτροφωτισμό στα 40 πηγάδια των Ομαλών, αλλά …που κρύβει άλλη μία επιχείρηση διαπλοκής και κακοδιαχείρισης του δημοσίου χρήματος!

Όπως πριν από καιρό με το έργο της γεώτρησης στα Ομαλά προϋπολογισμού 540.000 ευρώ (χωρίς το ΦΠΑ) που εξελίχθηκε σε σκάνδαλο ονοματίζοντάς το …ΙΑΝΟπληκτο κάτι που ουδεμία σχέση έχει με την πραγματικότητα και το έδωσε με συνοπτικές διαδικασίες σε μια ουρανοκατέβατη από την Αθήνα εταιρεία με έκπτωση μόλις …3%!!!

Όπως το ίδιο έπραξε και με το έργο της απομάκρυνσης των μπάζων στο λιμάνι του Αργοστολίου από το σεισμό του …2014 που το ονομάτισε κι αυτό σκανδαλωδώς (με την κάλυψη δυστυχώς του συντονιστή της Αποκεντρωμένης που νομιμοποίησε την σχετική απόφαση όπως και με την γεώτρηση στα Ομαλά) …ΙΑΝΟπληκτο αν και ο ΙΑΝΟΣ εμφανίστηκε …6χρόνια μετά τα μπάζα!!!

Ποιος λοιπόν ζημιώθηκε με την ανάθεση της γεώτρησης των Ομαλών με σκανδαλώδη διαδικασία οπότε και υπήρξε έκπτωση μόλις 3% (όφελος μόλις …16.200 ευρώ) όταν θα μπορούσε να υπήρξε από 19% και πάνω έκπτωση και να πάνε σε κάποιο άλλο έργο των Ομαλών;

Ή μήπως η τωρινή απευθείας ανάθεση με χαμηλότατη έκπτωση για τον ηλεκτροφωτισμό στα 40 πηγάδια δεν θα στερήσει τα Ομαλά από ένα σεβαστό ποσό; Θυμηθείτε το: Η έκπτωση θα είναι γύρω στο …μηδέν και προσέχτε σε ποιόν θα δώσει το έργο ο Θεόφιλος…

Το ερώτημα πάντως από όλο αυτό το πανηγύρι Θεόφιλου αναπόφευκτο: Αν τα λεφτά που διαχειρίζεται με αυτό τον σκανδαλώδη τρόπο ήταν …δικά του, θα έκανε ανάθεση ζημιώνοντας την επιχείρησή του; Όχι βέβαια!

Όμως γιατί να «πονέσει» το δημοτικό χρήμα ο ολιγάρχης δήμαρχος;

Και γιατί …ο αντιδήμαρχος όλων των δημάρχων, ο όψιμος συνεργάτης του Θεόφιλου Ματιάτος που …«αμάρτησε για το χωριό του» να μην αποδείξει πως …«καλά έκανε»;

Δικά τους είναι τα λεφτά;

Πως το λέει ο λαός; «Με ξένα κόλλυβα κάνουν μνημόσυνο»!

Υ.Γ. Και πριν αλέκτωρ λαλείσαι ο Θεόφιλος ανταποδίδει τις υπηρεσίες του «Κροταλία» με ανανέωση της αντιδημαρχιακής του θητείας για ένα ακόμα χρόνο! Και του χρόνου …υποψήφιος στις δημοτικές που έρχονται με τον Θεόφιλο!