«Aγαπάει ο Θεός τον νοικοκύρη, αλλά απεχθάνεται τον ψεύτη», λέει η δημοτική Παράταξη «Eνωμένη Tετράπολη»

B. Ρουχωτάς

Αγαπάει ο Θεός τον Νοικοκύρη αλλα απεχθάνεται τον ψεύτη, τονίζει σε χθεσινή της ανακοίνωση η Δημοτική Παράταξη «Eνωμένη Tετράπολη».
H ανακοίνωση αναφέρει:
Κατά τη διάρκεια της συζήτησης για τις πρόσφατες πλημμύρες στην Πυλαρο που έγινε στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Κεφαλλονιάς την Δευτέρα 24/10/2016 κάτω από την πίεση των γεγονότων, η Δημοτική Αρχή του εξαφανισμένου Δημάρχου κ Α Παρίση αποκαλύφθηκε γυμνή (“ξεβρακωτη” θα έλεγε ο λαός) και μάλιστα καθ ομολογία είτε στελεχών της είτε κατοίκων της περιοχής που τουλάχιστον δεν είναι εχθρικοί στην Δημοτική Αρχή.
Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε στην εισήγηση του ο Αντιδήμαρχος Πυλάρου και όχι κανένας κακόβουλος αντίπαλος της Δημοτικής Αρχής έγιναν πλημμύρες στην Πύλαρο το 2011 το 2012 το 2014 το 2015 και το 2016 στις οποίες, όπως προκύπτει  εκ της  επαναλήψεως του αποτελέσματος, ο Δήμος Κεφαλλονιας είναι ψύχραιμος θεατής.
‘Oπως μάλιστα επισημάνθηκε  απο γνωστό επιχειρηματία της Αγ Ευφημίας ακόμη και η χρονική περίοδος των πλημμυρών είναι σχεδόν πάντοτε η ίδια με την εφετεινή.
Παράλληλα  καταγγέλθηκε από χωματουργό της περιοχής ότι  καμία συντήρηση και κανένας καθαρισμός των υφισταμένων προ του 2010 λεκανών ανάσχεσης στους χείμαρρους δεν έχει γίνει, με αποτέλεσμα οι πλημμυρικές ροές ανεμπόδιστες να προκαλέσουν όπως ήταν φυσικό και τις φετινές καταστροφές.
Σε όλη αυτή την δυστυχία η οποία τα τελευταία χρόνια πλήττει την περιοχή της Πυλάρου η Δημοτική Αρχή είναι θεατής και δημοσιογράφος επειδη
* Περιμένει  κάθε χρόνο ατάραχη τα γεγονότα  συμβούν  
* Περιγραφεί  κάθε χρόνο με ακρίβεια ποιές ακριβώς ήταν οι ζημίες από τις πλημμύρες
* Eκθέτει κάθε χρόνο την άποψη της οτι για τις πλημμύρες φταίνε οι ανεμογεννητριες, οι κατακλυσμιαίες βροχωπτώσεις,  η βουλευτής και η Κυβέρνηση που δεν δίνουν “λεφτό”.

Για τους συμπολίτες μας όμως της Πυλαρου, οι οποίοι υφίστανται σχεδόν κάθε χρόνο κινδύνους, ταλαιπωρία και πολύ μεγάλες ζημίες εξ αιτίας των πλημμυρών, δεν αρκεί ο σχολιασμός και ο επιφανειακός προσδιορισμός των αιτίων των πλημμύρων    που παρουσιαζει εκ των υστέρων γενικώς και αορίστως η Δημοτική Αρχή, αλλά απαιτούνται δράσεις και  έργα μικρά και μεγάλα για περιοριστούν και εν τέλει να εκλείψουν οι πλημμύρες.
Oφείλει λοιπόν η Δημοτική Αρχή όπως προτείναμε στο Δημοτικό Συμβούλιο να λάβει άμεσα μέτρα όπως τον καθαρισμό των λεκανών ανάσχεσης, και τον καθαρισμού της κοίτης των ρεμάτων, να εξετάσει την επίδραση του τοιχίου που κατασκευάστηκε στα Δρακοπουλατα, και που όπως καταγγέλθηκε αποτελεί έναν από τους λόγους που επηρέασαν τις πλημμυρικές ροές, καθώς και όποιο άλλο άμεσο μέτρο προκύψει από την συνεργασία των κατοίκων  της Πυλαρου που γνωρίζουν τις τοπικές συνθήκες με την τεχνική υπηρεσία.
Παράλληλα είναι απαραίτητη η άμεση εκπόνηση υδρολογικής – υδραυλικής  μελέτης όλης της περιοχής, η οποία προφανώς θα λάβει υπ όψη   την κατάσταση όπως έχει διαμορφωθεί από τις ανεμογεννήτριες στις πλατείες και τον δρόμο προσπέλασης τους,  τις όποιες άλλες ανθρωπογενείς παρεμβάσεις στα ρέματα, καθώς και  το ύψος και τον τρόπο των βροχοπτώσεων και θα προτείνει λύσεις για την οριστική επίλυση του προβλήματος  της απορροής των ομβρίων υδάτων στην ευρύτερη περιοχή της Εγ Ευφημίας  καταλογίζοντας εφ όσον βρει ευθύνες και παραλείψεις.
Μετά τα παραπάνω οι δηλώσεις του αρμοδίου για την πολιτική προστασία αντιδημάρχου ότι αμέσως μετά την πλημμύρα όλο το ανθρώπινο δυναμικό και ο μηχανικός εξοπλισμός του Δήμου έσπευσαν στη περιοχή προσιδιάζουν  περισσότερο με  τα συλλυπητήρια σε μία  προαγγελθείσα, μάλιστα,  κηδεία.
Και είναι πρόκληση πραγματικά στους πολίτες της Πυλαρου (όπως και της Παλικής και των άλλων εγκαταλελειμμένων περιοχών της Κεφαλλονιας) οι Αντιδήμαρχοι έργων και πολιτικής προστασίας αντί να είναι με όλο το στελεχιακό δυναμικό της τεχνικής υπηρεσίας στην Αγ Δυνατή στα Μακρυωτικα Και στα Δρακοπουλατα να ξημερωθουν την επομένης της συζήτησης για την πλημμυρα στην Πύλαρο στην γραμμή των “πρώσο” της πλατείας του Αργοστολίου.
ΝΑ ΚΑΝOΥΝ ΤΙ ????
Τέλος ως Δημοτική Παράταξη δεν μπορεί να μην καταγγείλουμε ότι η Βουλευτής του Νομού δημοσιογραφεί και αυτή εκ του μακρόθεν, περιγράφοντας τα προβλήματα της Πυλάρου, της Παλικής  και της Κεφαλλονιάς γενικότερα ΚΑΙ ΠΈΡΑΝ ΤOΥΤOΥ OΥΔΈΝ ΕΠΙ ΔΥO ΧΡΌΝΙΑ, καθώς και την κυβέρνηση για την πλήρη αδιαφορία και εγκατάλειψη των σεισμοπλήκτων, των πλημμυροπαθών, των οικονομικά αδύνατων και γενικά ολόκληρης της Κεφαλλονιάς στο έλεος των στοιχείων της φύσεως άλλα  και των μνημονίων κοροϊδεύοντας τους Πυλαρινούς στο θέμα των αποζημιώσεων όπως άλλωστε πράττει το ίδιο και με τους σεισμόπληκτους της Παλικής.

Από το γραφείο Τύπου της Δημοτικής Παράταξης
“ΕΝΩΜΕΝΗ ΤΕΤΡΑΠOΛΗ”