Aνάκαμψη! Ανάπτυξη! Τέρμα η μιζέρια…

Γράφει ο ΜΙΧΑΛΗΣ ΒΑΓΓΕΛΑΤΟΣ
τ. Δήμαρχος

(Για παιδιά-αποκλειστικό)

Τον συμμαθητή μου τον Ζήση περιγελούσα στο Γυμνάσιο γιατί τον είχαμε όλοι για καθυστερημένο και πισωδρομικό! Ομως, αυτός ο άνθρωπος, φίλος μου, εξελίχθηκε σε έμπορο-επιχειρηματία, ενός ευρέως κυκλοφορούντος αγροτικού προϊόντος -του οποίου το μέγεθός του αν σας το πω σίγουρα με πολυπαραξένεψε- και δεν προφθάνει να δέχεται παραγγελίες. Ολοι το προτιμούν. Ολοι τον τρέχουν να του δώσουν προκαταβολή! Ολοι πιστεύουν απόλυτα πως το βιολογικό προϊόν, το αγγούρι, είναι μοναδικό στο Νησί μας… Υποστηρίζεται με φανατισμό. Σαν λένε: «Πήρ’ αγγούρι απ’ το Ζήση, και να ζήσει, τ’ αξίζει!» Τον βρήκα τέλη Αυγούστου, έν’ απόγιομα στο χτήμα του, σε προάστιο της πόλης και κάτσαμε -με δική του πρωτοβουλία- και πιάσαμε κουβεντολόι για τις πυρκαγιές, τις φονικές, που θρήνησε πρόσφατα η Χώρα. Μετά -όπως συνήθως- συμβαίνει στην Ελλάδα, μεταπηδήσαμε στα πολιτικά… Θα σας αναφέρω μόνο δύο περιστατικά

 •  Τον ρωτάω: Τι προβλέψεις κάνεις για τις επόμενες εκλογές;
 • Τι προβλέπω; Μα θέλει και σκέψη; ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ με αυτοδυναμία!
 • Μπα που να μπει ο διάολος μέσα σου. Δηλαδή συνεχίζεις να έχεις το μυαλό της ηλικίας που κατρουλιώσουνα, ρε μάπα;
 • Δεν έχεις καταλάβει πως έχεις μυαλό βούβαλου. Που ζεις; Ποιός σε ταϊζει; Τι τρως; Οταν ο Αλέξης μας Ελληνοποιήσει ένα εκατομμύριο μουσουλμάνους λαθρομετανάστες που προτιμούν τη Χώρα μας, βάλε το γνωστό ποσοστό των «φλώρων» που θα το τους πάρει μονοκούκι, βάλε τα καινούργια ψέμματα που θα βγάλει αφ’ το σακκούλι, την μελετημένη εξομολόγηση πως δεν θα επαναληφθούν τα λάθη του παρελθόντος, τις μάχες που θα κάμει σ’ όλα τα μέτωπα, τις …αυξήσεις σε μισθούς-συνταξιούχους, τις φοροαπαλλαγές και +++, και βγάλε το νούμερο…
 • Μα είναι δυνατόν ο Ελληνικός λαός, έπειτα πό τόσα και τόσα, να τον ξαναπιστέψει;
 • Ασφαλέστατα, γιατί θα κάμει τη σκέψη: «Ετούτη τη φορά δεν μας κοροϊδεύει»…
 •  Αν συμβούν αυτά -που δεν ξέρω αν θ’ αξιωθώ να το ζήσω- τότε, «χαλάλι» μας, αφού όλοι θα χτυπήσουμε το κεφάλι μας. Πάω να φύω Ζήση μου, αφού μου ‘καμες την καρδιά περιβόλι.
 • Κάτσε, κάτσε, μη φύγεις πικραμένος θα σε φιλέψω και πέντε κομμάτια που τώρα μόλις έκοψα…
 • Στάσου κιόλας, να σε ρωτήσω για τον κυβερνητικό ανασχηματισμό της Αριστεράς που έγινε στις 28 Αυγούστου.
 • Τι να σου πω. Δεν το ξέρουμ’ όλοι; Πάλιωσε το θέμα. Ο ανασχηματισμός της εκατονταποδαρούσας Κυβέρνησης (2Χ50 κορμιά…) έχει σκοπό να περάσουν όλοι οι βουλευτές από Υπουργείο για να μην έχουν παράπονα πως αδικήθηκαν. Εχουμε Αθεο Πρωθυπουργό, με προσόντα, πάντοτε γελαστό. Οπου μάθουνε οι Ελληνες πως πάει για επίσκεψη τον υποδέχονται με …ζουρνάδες και νταούλια! Δεν φανταζόμουνα πως δεν θα υπουργοποιούταν ο λαλίστατος Παπαχρηστόπουλος, ο σοφός Ζουράρις, η υστερική Αυλωνίτου, Γερ. Μπαλαούρας, Τριανταφυλλίδης και Καρανίκας!

‣Παραμένει ο Πολάκης. Ποιός τολμά να τα βγάλει με τον τσέλιγκα του Ψηλορείτη;

‣Χάνουμε τον Κουρουμπλή, έναν ικανότατο Υπουργό… Γιατί;

‣Εχουμε υφυπουργό τη Μαρίκα Χρυσοβελόνη, λόγω …οικονομικής ανάπτυξης.

‣Η Ολγα Γεροβασίλη Υπουργός προστασίας του Πολίτη, λόγω ξεχωριστής ομορφιάς.

‣Η Κατερίνα Παπακώστα αποπεμφθείσα από τη Ν.Δ., δοξάζει τον ΣΥΡΙΖΑ και εντάσσεται στην Λεγεώνα του.

‣Ο Ν. Παπάς στο Υπ. Ψηφιακής Πολιτικής. Ανεβαθμίσθη σε Αρχι…μανδρίτη!

‣Ο Εθνικόφρων Ν. Κοτζιάς, υπουργός Εξωτερικών. Ποιός άλλος θα έχει υπουργό να χαρίσει τη Μακεδονία στους βάρβαρους Σλάβους; Μόνο ο Αλέξης.

‣Ο Τέρενς-Σπένσερ Κουϊκ, υφυπουργός απόδημου Ελληνισμού: Ανήσυχος άνθρωπος!

‣Ωωω, ωωω. Η Μαριλίζα Ξυνογαλακτοπούλου (μισοκεφαλονίτισσα), εκείνη η μεγάλη ιδεολόγος του ΠΑΣΟΚ και κολλητή του Γιωργάκη Παπανδρέου, μπήκε στην αγέλη. Διψά όχι για υπουργιλίκι, αλλά για προσφορά στην πατρίδα (Σα δεν ντρέπεσαι ομορφονιά μου;)

‣Ο μπαρμπα-Φώτης αναβαθμίσθη. Πήγε στα θαλασσινά… Θα τα κάμει…

‣Ο Δ. Τζανακόπουλος -παιδί θαύμα Υπουργάρα. Θα τον …αντέξουμε;

‣Η κ. Αχτσιόγλου με την αξία και την ομορφιά της, παραμένει Υπουργός!

 • Απ’ ότι καταλαβαίνω έχουμε μια πλέον αξιόλογη Κυβέρνηση. Κι όταν σκεφθείς πως άλλα κράτη μεγαλύτερά μας έχουν 15 Υπουργούς, και εμείς 50, δεν καταλαβαίνεις πως θα πάρουμε «άριστα»;

‣Με την υφυπουργό ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ, για τα προσόντα και άλλα τινά, πολλά γράφονται, πολλά λέγονται.

 •  Ο Κοτζιάς μας άφησε αντίο. Ολοι οι Ελληνες τον μελετάνε, τον συζητάνε και του εύχονται μακροημέρευση. Περιμένουμε εξελίξεις στη Λεγεώνα του ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ (μην υποψιαστείτε φαγωμάρα).