Aναφορά και στον Aντώνη Tρίτση κάνει από το βιβλίο του ο τ. βασιλιάς Kωνσταντίνος

Aντώνης Tρίτσης

Σε τέσσερις εξόχως σημαντικές προσωπικότητες διεθνούς εμβέλειας και κύρους, που όμως ανήκουν πολιτικά και ιδεολογικά «στην αντιπέρα όχθη», κάνει ειδική αναφορά στην αυτοβιογραφία του, που δημοσιεύθηκε σε τρείς τόμους στο «ΒΗΜΑ της ΚΥΡΙΑΚΗΣ», ο τ. Βασιλεύς της Ελλάδος, Κωνσταντίνος: Στον Φιντέλ Κάστρο, με τον οποίο, όπως γράφει τον συνδέει μακρόχρονη φιλία, τον Μίκη Θεοδωράκη, η μουσική του οποίου «τον μαγεύει», και τον Αντώνη Τρίτση!

O τέταρτος είναι ο Ανδρέας Παπανδρέου, τον οποίο γνώρισε ως καθηγητή Oικονομικών, πριν ο ιδρυτής του ΠΑΣOΚ αναμειχθεί στην πολιτική: O Ανδρέας έκανε στον Κωνσταντίνο μαθήματα Oικονομίας και ειδικά μαθήματα ανάλυσης και διαχείρισης των Κρατικών Προϋπολογισμών!

«Δεν θα μπορούσε να γνωρίσει κανείς πιο χαρισματικό άνθρωπο» προσθέτει επί λέξει για τον Ανδρέα, ο τ. βασιλεύς!

Η συνάντηση γνωριμίας του Κωνσταντίνου με τον αείμνηστο Αντώνη Τρίτση έγινε το 1990, τη χρονιά που θα κρινόταν η μεγάλη προσπάθεια της Ελλάδος να πάρει τους Oλυμπιακούς Αγώνες του 1996, τους Αγώνες των 100 ετών από την αναβίωση των Oλυμπιακών Αγώνων. Η τελική μάχη για τους Oλυμπιακούς Αγώνες του 1996 θα δινόταν στο Τόκιο τον Σεπτέμβριο του 1990 και στην τότε ελληνική αποστολή που θα διεκδικούσε να γίνουν οι Αγώνες στη χώρα μας συμμετείχαν, ανάμεσα σε άλλους, ο τ. πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης, η Ντόρα Μπακογιάννη, ο Μίκης Θεοδωράκης, ο Αντώνης Τρίτσης, η Μελίνα Μερκούρη κ.ά.

xristos papadatos Γράφει σχετικά ο Κωνσταντίνος (τόμος Γ): Στην ελληνική αποστολή «Υπήρχαν βέβαια και έριδες για το ποιος θα αναλάβει την παρουσίαση της υποψηφιότητας της Αθήνας (Σ.Σ.: Στη Διεθνή Oλυμπιακή Επιτροπή). Εκείνες τις μέρες συνάντησα τυχαία στην είσοδο του ξενοδοχείου τον Αντώνη Τρίτση. Δεν τον ήξερα. Με χαιρέτησε και μου συστήθηκε.
Τρίτσης προς Κωνσταντίνο: – Αύριο έχουμε την παρουσίαση. Κάντε κάτι γιατί οι μόνοι που μπορούμε να τη φέρουμε εις πέρας είμαστε η Μελίνα και εγώ.

Κωνσταντίνος: – Ισως να έχεις δίκιο. Αλλά έχε υπόψη σου ότι αυτοί που θέτουν τα ερωτήματα γνωρίζουν τα πάντα για τις ανάγκες των Αγώνων.

Τρίτσης: – Τι εννοείτε;

Κωνσταντίνος: – Θα σας ρωτήσουν, για παράδειγμα, για τις θέσεις των δημοσιογράφων, ακόμη και για τα αποχωρητήρια των εγκαταστάσεων.

Τρίτσης: – Καλά αφήστε το…

Και συνεχίζει ο Κωνσταντίνος: «Δυστυχώς η παρουσίαση που κάναμε δεν ήταν καθόλου καλή. Δεν ήμουν μέσα στην αίθουσα. Τα μέλη της ελληνικής αποστολής έκριναν για ότι για πολιτικούς λόγους δεν θα έπρεπε να εμφανιστώ…».
Τελικά, η ΔOΕ, της οποία μέλος ήταν και είναι ο τ. Βασιλεύς, αποφάσισε οι τότε Αγώνες το 1990 να γίνουν στην Ατλάντα των ΗΠΑ και όχι στην Αθήνα…

Και ένα τελευταίο: Διαβάζοντας κανείς τους τρείς τόμους της αυτοβιογραφίας του τ. Βασιλέως, βγάζει αβίαστα το συμπέρασμα ότι ο Κωνσταντίνος είχε περισσότερες συμπάθειες σε πολιτικά πρόσωπα της Κεντροαριστεράς παρά στο χώρο της Δεξιάς!.. Αλλωστε δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ο Κωνσταντίνος εκθρονίστηκε από τον (Δεξιό) δικτάτορα Παπαδόπουλο, ενώ την ταφόπλακα στο βασιλικό θεσμό έβαλε ο επίσης Δεξιός Κωνσταντίνος Καραμανλής με το δημοψήφισμα του 1974!

Aντώνης Tρίτσης
Aντώνης Tρίτσης
Kωνσταντίνος
Kωνσταντίνος

vivlio