AΣΚ και Κεφαλληνιακός καταγγέλουν την Ακαδημία

Ανακοίνωση του ΑΣΚ για τοι κλειστό γυμναστήριο:

Μετά τα χθεσινά λυπηρά γεγονότα στο κλειστό γυμναστήριο όπου την αποκλειστική ευθύνη φέρει η διοίκηση της Ακαδημίας Κεφαλονιάς καταδικάζουμε τις απαράδεκτες πρακτικές που μοναδικό αποτέλεσμα είχαν να θέσουν σε κίνδυνο μικρά παιδιά και να διασύρουν το άθλημα που όλοι υπηρετούμε.

Καλούμε δε τα μέλη της διοίκησης της Ακαδημίας να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων, να αναλογιστούν ότι σκοπός όλων μας είναι η διαπαιδαγώγηση και η άθληση της νεολαίας μας, η σωστή ανάπτυξη του αθλήματος και ότι οι διοικούντες θα πρέπει πρώτοι να δίνουν το παράδειγμα της σωστής αθλητικής συμπεριφοράς.

Με την ευχή το άθλημα που όλοι υπηρετούμε να συνεχίσει απρόσκοπτα να μας δίνει μόνο χαρά και όχι λύπη και μίσος.

Το ΔΣ του Α.Σ.ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ

Ανακοίνωση του Κεφαλληνιακού

Από τον Κεφαλληνιακό εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

Γεγονότα που δεν έχουν καμία θέση στο χώρο του Κεφαλονίτικου μπάσκετ και του αθλητισμού γενικότερα διαδραματίστηκαν προχθές το βράδυ στο κλειστό γυμναστήριο ‘’Αντώνης Τρίτσης’’, όταν ο σύλλογος Ακαδημία μπάσκετ Κεφαλονιάς με απόφαση του προπονητή του κ. Λεωνίδα Παπαδάτου θεώρησε πως με το έτσι θέλω μπορεί να χρησιμοποιεί το παρκέ του κλειστού γυμναστηρίου τις ώρες που αυτός θέλει, καταπατώντας το πρόγραμμα της ΚΕΔΗΚΕ.

Το πρόγραμμα θερινής χρήσης του κλειστού γυμναστηρίου έληξε τις 15/09 και η προσωρινή διεύθυνση της ΚΕΔΗΚΕ (έως ότου ολοκληρωθούν οι διαδικασίες, λόγω της αλλαγής της δημοτικής αρχής) εξέδωσε προσωρινό πρόγραμμα χρήσης για το διάστημα 17/09/2019-27/09/2019.

Βάσει προγράμματος η ώρα 20:00-21:30 της Τρίτης ανήκει στην ομάδα του Κεφαλληνιακού ΑΟ 2013 και ο μόνος λόγος χρήσης του παρκέ από άλλο σύλλογο είναι μόνο αν η ομάδα που έχει στην κατοχή της την ώρα, έχει λιγότερους από 8 παίκτες.

Έπειδή όμως τα παιδιά δεν φταίνε σε τίποτα και για αυτά κάνουμε όλη αυτή την προσπάθεια θυσιάζοντας ώρες από τις δουλειές μας και την προσωπική μας ζωή χωρίς κανένα οικονομικό όφελος, μπήκαμε στη διαδικασία της συζήτησης με τη διοίκηση της Ακαδημίας.

Και ενόσω οι διοικήσεις των 2 συλλόγων συζητούσαν ώστε να βρεθεί μια λύση, ο κ. Παπαδάτος έδωσε εντολή στους αθλητές του να μπουν στο παρκέ χωρίς καν να έχει τελειώσει την προπόνηση του ο σύλλογος του ΑΣΚ, με κίνδυνο να χτυπήσουν τα παιδιά.

Δυστυχώς κανένα από τα μέλη της διοίκησης της Ακαδημίας δεν έκανε καμία προσπάθεια να τον επαναφέρει άμεσα στην τάξη μέχρι να βρεθεί μία λύση και αυτό είναι κάτι που προκαλεί μεγάλη θλίψη, θυμίζοντας άλλες, όχι τόσο μακρινές εποχές…

Σκοπός του αθλητισμού δεν είναι μόνο η σωματική και τεχνική βελτίωση των παιδιών αλλά κυρίως η σωστή διαπαιδαγώγηση τους.

Τα παιδιά σε αυτές τις ηλικίες πρέπει να έχουν σωστά πρότυπα από τους ανθρώπους τους οποίους εμπιστεύονται οι γονείς τους για το σκοπό αυτό.

Όταν λοιπόν όχι απλά γίνονται μάρτυρες σε τέτοια γεγονότα αλλά χρησιμοποιούνται κιόλας από τον ίδιο τους τον προπονητή, το θεωρούμε ακραία αντιπαιδαγωγικό και επικίνδυνο…

Υποσχόμαστε στους αθλητές μας, τους γονείς και τους φίλους του συλλόγου πως γεγονότα σαν τα σημερινά δεν θα επιτρέψουμε να επαναληφθούν με οποιοδήποτε κόστος.

Από τον  Κεφαλληνιακό 2013


Tι λέει για το συμβάν στο Κλειστό η Ακαδημία Κεφαλονιάς


ΠΡΟΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ ΤΟΥ ΦΙΛΑΘΛΟΥ ΚΟΙΝΟΥ:

Η ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ ενημερώνει το φίλαθλο κοινό ότι ουδέποτε έλαβε επίσημη ενημέρωση από αρμόδιο όργανο για το χειμερινό πρόγραμμα του κλειστού γυμναστηρίου.

Προχωρώντας στην ουσία των πραγμάτων δηλώνουμε ότι αυτή τη στιγμή ο χώρος του κλειστού γυμναστηρίου χρησιμοποιείται από συγκεκριμένους συλλόγους χωρίς επίσημα κατοχυρωμένο πρόγραμμα. Αντιθέτως μάλιστα μετά από σχετική έρευνα επιβεβαιώθηκε ότι τέτοιο πρόγραμμα δεν υφίσταται.

Μέχρις ότου υπάρξει επίσημη ενημέρωση με υπογραφή υπευθύνου, σφραγίδα και αριθμό πρωτοκόλλου απόφασης από τον αρμόδιο φορέα η ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ είναι υποχρεωμένη να πράξει τα δέοντα, εκτιμώντας την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί, προκειμένου να προασπίσει τα δικαιώματα των 50 μελών-αθλητών που έχει ήδη στο δυναμικό της.

* Όσον αφορά δημοσιεύματα που προσπαθούν να διαβάλουν τους προπονητές μας, αναφέρουμε ότι ενεργούν καθ’ εντολή της διοίκησης του συλλόγου, για την διαφύλαξη των δικαιωμάτων των αθλητών μας.

** Την Τρίτη 17/9/2019 η ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ λειτούργησε βάσει του ισχύοντος θερινού προγράμματος κλειστού γυμναστηρίου που γνώριζαν άπαντες.

Από την Ακαδημία Κεφαλονιάς