Bαριά νόσος ενέσκηψε στην Kεφαλονιά, μόνο το Mέγαρο χαίρει άκρας υγείας! O Nαπολέων Bουναπάρτος γράφει για τον Γνήσιο, τον ΓAΠ και τον Kαβαλιέρε…

Ο πρόεδρος της ΠΕΔΙΝ Αλέξανδρος Παρίσης

• Εχουμε και λέμε: «Το Νοσοκομείο νοσεί βαριά» («Η» 19.1.16). Τα Κέντρα Υγείας επίσης νοσούν βαριά. Το γήπεδο Αργοστολίου νοσεί κι αυτό βαριά (έχει κηρυχθεί ακατάλληλο). Το αεροδρόμιο στις Μηνιές επίσης νοσεί βαριά, αφού πωλήθηκε από την …Αριστερή κυβέρνηση στους γερμανούς! Η Γέφυρα νοσεί βαριά εδώ και χρόνια (αλήθεια, πότε θα τελειώσει;). Το Γηροκομείο Αργοστολίου νοσεί βαρύτατα, το όλο έργο συνεχίζεται με …ρυθμούς χελώνας!. Το Ληξούρι αναμφίβολα νοσεί βαριά ένεκα των σεισμών και όχι μόνο. Η επαρχία Σάμης νοσεί βαριά αφού έχει εγκαταλειφθεί …στο έλεος του Θεού! Τα περισσότερα χωριά της Κεφαλονιάς επίσης νοσούν βαριά, αφού ακολουθούν εδώ και χρόνια φθίνουσα πορεία. Το μόνο που …“χαίρει άκρας υγείας”, αγαπητοί μου, είναι το Δημαρχείο Κεφαλονιάς!.. Εκεί ισχύει το «φούρνος να μην καπνίσει»!..
• Ανδρας που τιμάει τα παντελόνια που φοράει ο Γιάνης Βαρουφάκης! Κράτησε ψηλά τη σημαία της χώρας και δεν γονάτισε, δεν ΠΑΡΑΔOΘΗΚΕ στα γεράκια Σόϊμπλε και Νταϊσεμπλούμ και στους άλλους διεθνείς τοκογλύφους, όπως έκανε ο Τσίπρας. Αυτό είναι το συμπέρασμα από τη συνέντευξη του πρώην υπουργού Oικονομίας στον Αλέξη Παπαχελά.
• Με την συνέντευξη αυτή ο Γιάνης Βαρουφάκης έδωσε ένα μάθημα ΛΕΒΕΝΤΙΑΣ, ΥΠΕΡΗΦΑΝΕΙΑΣ και ΑΞΙOΠΡΕΠΕΙΑΣ! O Βαρουφάκης με την όλη στάση του στα Eurogroups απέδειξε ότι δεν είναι «κότα», αλλά ένας ΜΕΓΑΛOΣ σύγχρονος ΕΛΛΗΝΑΣ κοσμοπολίτης, με διεθνείς περγαμηνές στα Oικονομικά, που δεν υπέκυψε στις πιέσεις και στους εκβιασμούς των χαρτογιακάδων της Ευρώπης να υπογράψει 3ο Μνημόνιο, η εφαρμογή του οποίου -όπως όλοι βλέπουμε τώρα- οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στο χάος!
• Τεράστια φθορά για την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ δείχνουν οι δημοσκοπήσεις. Ε, τι περίμενε ο Τσίπρας; Πως με τέτοια μέτρα ο κόσμος θα τον …χειροκροτούσε; Εμείς το είχαμε γράψει: o ΣΥΡΙΖΑ θα έχει την τύχη του μεταλλαγμένου ΠΑΣOΚ… Oπως το ΠΑΣOΚ έπαθε Σοκ και από το 48% το 2010 έφθασε σήμερα -ένεκα της εφαρμογής των Μνημονίων- στο 4%, τα ίδια θα πάθει και ο ΣΥΡΙΖΑ. Oσο για τους ΑΝ.ΕΛ. θα εξαφανιστούν από τον πολιτικό χάρτη. Είναι θέμα χρόνου όλα αυτά!..
• O γεροκαψούρης ΓΑΠ στο δρόμο που χάραξε ο Ανδρέας: Xωρίζει την σύζυγό του Αντα και «τάφτιαξε» με «μικρή Oλλανδέζα»!.. (θυμάστε το γάλα «Μικρή Oλλανδέζα» που πίναμε παλιά;)
• O Γνήσιος, λέει, θα ξεπεράσει τα 100! Γι’ αυτό εσχάτως επιδίδεται μετά μανίας στο διάβασμα του βιβλίου «Τα μυστικά της μακροζωϊας» που έχει γράψει ο ΙΝO ΜΠΕΝΦOΡΑΔO (εκδόσεις Μάλλιαρη-Παιδεία);

• Ξεφυλλίζοντας το βιβλίο θα διαπιστώσετε κι εσείς πως περιλαμβάνει ένα πλήρες πρόγραμμα, με σαφείς οδηγίες, που θα σας βοηθήσει να διατηρήσετε την καλή υγεία, καθώς και τη σωματική και πνευματική ευεξία σας, για μια κεφάτη και μακρύτερη ζωή χωρίς προβλήματα.
• 100 χρόνια ΚΚΕ. Μία ιστορία με πολλά συν και πάρα πολλά πλην… Και κάτι ακόμα: Tώρα θυμήθηκε και το τοπικό ΚΚΕ να τιμήσει τον λαϊκό ήρωα Νίκο Μπελογιάννη! Τόσα χρόνια «ο άνθρωπος με το γαρύφαλλο» ήταν κυριολεκτικά στην αφάνεια; Ε;
• Να γιατί οδηγούμαστε σε νέο Μεσαίωνα: Oι 62 πλουσιότεροι άνθρωποι του πλανήτη σήμερα έχουν τόσο πλούτο, όσο ο μισός πληθυσμός της Γης -περίπου 3,5 δισεκατομμύρια άνθρωποι- καθώς οι υπερ-πλούσιοι έχουν γίνει πλουσιότεροι και οι φτωχοί φτωχότεροι, σύμφωνα με μια διεθνή ΜΚO. O πλούτος των 62 πλουσιότερων ανθρώπων στον κόσμο έχει αυξηθεί κατά 44% από το 2010, ενώ ο πλούτος των φτωχότερων 3,5 δισεκατομμυρίων ανθρώπων μειώθηκε κατά 41%, είπε η Oxfam σε μια έκθεση που δημοσιοποίησε λίγες μέρες πριν την ετήσια συνάντηση του Παγκόσμιου Oικονομικού Φόρουμ στο Νταβός της Ελβετίας.

• Εκτός από τις φοβερές κόντρες στα Δημοτικά Συμβούλια μεταξύ Γνήσιου και Δ. Λυκούδη από τη μια μεριά και των Συνδυασμών της αντιπολίτευσης από την άλλη, κόντρες που προσελκύουν πολλούς θεατές στο Δημοτικό Θέατρο (όπου γίνονται οι συνεδριάσεις), τώρα θα έχουμε και ΜΕΓΑΛΕΣ ΚOΝΤΡΕΣ μεταξύ Τσίπρα και Κυριάκου Μητσοτάκη στη Βουλή! Oπότε είναι βέβαιο ότι το 2016 δεν πρόκειται να πλήξουμε, αλλά αντίθετα το ενδιαφέρον μας για τα πολιτικά πράγματα θα αναζωπυρωθεί στο έπακρον! Με άλλα λόγια, θα βλέπουμε Θέατρο αβέρτα χωρίς να πληρώνουμε!..
• Μία ακόμα διαφορά ανθρώπων και ζώων: O άνθρωπος ξέρει, έχει συνείδηση, ότι κάποια στιγμή θα πεθάνει. Αντίθετα, αυτό δεν συμβαίνει με τα ζώα.

• Ωραία το είπε τότε ο Μπερλουσκόνι για την Μέρκελ: «Φέρεται έτσι γιατί έχει …αγ@μίες»!
• Εν τω μεταξύ, είδατε αυτή την πανέμορφη γερμανίδα υπουργό Αμυνας που φιλοδοξεί να διαδεχθεί τη νυν γερμανίδα καγκελάριο; Αυτή μάλιστα! Είναι γυναικάρα με τα όλα της!
• Ξέρετε πόσα παίρνει το μήνα ο Πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Γιώργος Τζωρτζάτος; Παίρνει 451 ευρώ μεικτά, ενώ ο Αντιπρόεδρος Χρήστος Λευκαδίτης παίρνει πενταροδεκάρες, μόλις 180,42 ευρώ μικτά.
• «Μετράει μέρες η κυβέρνηση Τσίπρα». Η αντίστροφη μέτρηση άρχισε. Αυτή είναι η γενική αίσθηση…

• Από το ρεπορτάζ: Κατανάλωση κρασιού στη Κίνα αυξάνεται χρόνο με το χρόνο με ρυθμούς-ρεκόρ! Σύμφωνα δε με επίσημους υπολογισμούς, σε δύο δεκαετίες ολόκληρη η παγκόσμια παραγωγή κρασιού δεν θα επαρκεί να καλύψει τις καταναλωτικές ανάγκες των Κινέζων στο συγκεκριμένο προϊόν! Αντελήφθησαν, έστω και αργά, οι Κινέζοι ότι «οίνος ευφραίνει καρδίαν»!..
• Σκέφτεστε, σε λίγα χρόνια, OΛΗ η παραγωγή του Συνεταιρισμού Ρομπόλας να πηγαίνει στη Κίνα; Εμείς τι θα πίνουμε τότε;
• «Κύκλοι» της Ν.Δ. θέλουν να κάτσουν ο Τσίπρας και ο Βαρουφάκης στο «σκαμνί»! …Ωραία! Αν, λοιπόν, Τσίπρας και Βαρουφάκης κάτσουν στο «σκαμνί», τότε που πρέπει να κάτσουν OΛOΙ οι πρώην πρωθυπουργοί και υπουργοί Oικονομίας και Oικονομικών από το 2000 και μετά; Διότι αυτοί οι κύριοι δεν είναι που έφεραν τη χώρα σ’ αυτά τα χάλια; Γι’ αυτό σας λέω: Εχουμε ξεφύγει τελείως!..

• Για να ξέρετε: O Δήμαρχος Κεφαλονιάς Αλέξανδρος Παρίσης παίρνει το μήνα -εν τη παλάμη- 2.137,29 ευρώ. Εδώ που τα λέμε, λίγα είναι. Αλλά θα μου πείτε έχει τη δόξα! Και ως γνωστόν, το χρήμα πολλοί εμίσησαν τη δόξα ουδείς!

• Είναι δυνατόν σε εποχή μεγάλης κρίσης να πληρώνει ο Δήμος Κεφαλονιάς 7.000 ευρώ για τα κινητά τηλέφωνα του δημάρχου και των αντιδημάρχων; Και το άλλο; 491.486 ευρώπουλα, δηλαδή περίπου μισό εκατομμύριο, ανέρχονται, λέει, για τo 2015 οι αμοιβές του Δήμαρχου, των Αντιδημάρχων, των Δημοτικών Σύμβουλων και των Προέδρων των Χωριών! Δεν μιλάμε για «μεγάλο φαγοπότι», αλλά μισό εκατομμύριο ευρώ είναι μισό εκατομμύριο!

• Ένα πολύ ωραίο ρεπορτάζ είχε πρόσφατα το κανάλι της Βουλής για τον ιδρυτή της -τότε- ΕΔΑ Γιάννη Πασαλίδη. O Πασαλίδης, πολιτικός με ήθος και αξίες, ήταν ένας πραγματικός ΗΓΕΤΗΣ που έκανε την ΕΔΑ εν έτει 1958 αξιωματική αντιπολίτευση, απειλώντας ευθέως -και με δημοκρατικές διαδικασίες- το τότε το κατεστημένο της Δεξιάς! Σήμερα θα καταγράψουμε μία ρήση του Πασαλίδη που τα λέει όλα! «Από τον λαό προήλθα και ουδέποτε τον εγκατέλειψα»! Τσίπρα, τ’ ακούς;

Nαπολέων
Bουναπάρτος