Deree – The American College of Greece

Να δώσω πανελλήνιες ή να παρακολουθήσω μία ιδιωτική σχολή; Να σπουδάσω στην Ελλάδα ή να φύγω στο εξωτερικό; Θα βρω δουλειά στο αντικείμενό μου; Και αν ναι, θα έχω προοπτικές εξέλιξης;

Όλοι αυτοί οι προβληματισμοί μπορεί να σου φαίνονται κάτι περισσότερο από γνώριμοι όταν είσαι νέος, ζεις εκτός Αθήνας, και αναρωτιέσαι ποια μπορεί να είναι η καλύτερη λύση για τις σπουδές σου τελειώνοντας το λύκειο. Eμείς συγκεντρώσαμε για εσένα τους σημαντικότερους λόγους που αξίζει να ανακαλύψεις το Deree – The American College of Greece, έναν οργανισμό με ιστορία και εκπαιδευτική παράδοση 143 χρόνων:

Το υπερσύγχρονο, καταπράσινο campus στα πρότυπα των αμερικανικών πανεπιστημίων, αλλά… στην Αθήνα! Η αίσθηση ότι σπουδάζεις έξω ενώ ζεις στη χώρα σου, ενισχύεται ακόμα περισσότερο από το πολυπολιτισμικό περιβάλλον του Deree, ένα μέρος το οποίο συγκεντρώνει παιδιά από όλες τις χώρες του κόσμου. Φοιτητές από συνολικά 62 χώρες –ανάμεσά τους η Αμερική, η Αίγυπτος, ο Λίβανος, η Χιλή, η Μάλτα– ήδη το προτιμούν για τις σπουδές τους και μιλούν με ιδιαίτερο ενθουσιασμό γι’ αυτό. Γιατί όχι και εσύ;

Το αμερικανικό εκπαιδευτικό σύστημα, που προσφέρει γνώση αλλά και soft skills. H καθοδήγηση από τους καθηγητές, τα ατομικά και ομαδικά projects, οι πολλές φοιτητικές δραστηριότητες –η οργάνωση σε club και συλλόγους– σε βοηθούν να αναπτύξεις την κριτική σου σκέψη καθώς και ικανότητες που δεν φανταζόσουν ότι διαθέτεις: αυτοπεποίθηση, ηγετικό πνεύμα, άνεση στην επιχειρηματολογία, πράγματα που θα σε ολοκληρώσουν ως προσωπικότητα και θα σου φανούν ιδιαίτερα χρήσιμα στην επαγγελματική και προσωπική σου ζωή.

25 καινοτόμα bachelor προγράμματα: στους τομείς του Business, σε κλάδους όπως η Ψυχολογία, η Επικοινωνία, ο Τουρισμός, οι Επιστήμες Υπολογιστών, η Κοινωνιολογία, αλλά και οι Παραστατικές και Εικαστικές Τέχνες, οι Γραφιστικές Τέχνες κ.ά. Όλα τα προγράμματα έχουν σχεδιαστεί ώστε να συνδυάζουν γνώσεις και πρακτικές εφαρμογές, ενώ πρόκειται για ειδικότητες με μεγάλη ζήτηση στην παγκόσμια αγορά εργασίας.

Οι εξελιγμένες εγκαταστάσεις που αναδεικνύουν το Deree σε τεχνολογικό hub. Αν δεις τη νέα υπερσύγχρονη Αίθουσα Προσομοίωσης Χρηματοπιστωτικών Συναλλαγών (Simulated Trading Room), αντιλαμβάνεσαι αμέσως ότι το Deree επενδύει στη γνώση με ό,τι πιο σύγχρονο έχει να επιδείξει η τεχνολογία. Η Αίθουσα είναι μοναδική τόσο από άποψη μεγέθους, όσο και εξοπλισμού, σε ολόκληρη την περιοχή της ΝΑ Ευρώπης, σε βαθμό μάλιστα που θα μπορούσε να συναγωνίζεται αντίστοιχα rooms τραπεζών ή χρηματιστηρίων. Θα χρησιμοποιείται για διδακτικούς σκοπούς αλλά και για την παραγωγή έρευνας ενώ αναμένεται να εφοδιάσει τους φοιτητές με ένα ακόμα κορυφαίο ανταγωνιστικό πλεονέκτημα στην αγορά εργασίας.

Το πρόγραμμα Study Abroad, που σου δίνει την ευκαιρία να περάσεις ένα διάστημα σπουδάζοντας σε κορυφαία πανεπιστήμια σε Αμερική, Ευρώπη και Ασία με δίδακτρα Deree ή ακόμα και με υποτροφία! Οι υπεύθυνοι του Study Abroad θα σε καθοδηγήσουν με κάθε τρόπο, ώστε η εμπειρία σου στο εξωτερικό να είναι όσο πιο ξεχωριστή και αξέχαστη γίνεται!

Η δυνατότητα για παράλληλες σπουδές. Αν σπουδάζεις ήδη σε μία ελληνική δημόσια σχολή και θέλεις να ενισχύσεις το πτυχίο σου με μία δεύτερη ειδικότητα, το Parallel Studies Program του Deree είναι η λύση που αναζητάς. Το πρόγραμμα παράλληλων σπουδών είναι ιδιαίτερα ελαστικό και σε διευκολύνει έτσι ώστε να μπορείς να συνδυάζεις τις δύο σχολές σου και να οργανώνεις τις εξεταστικές σου ώστε να μη χάνεις καμία! Στο τέλος των σπουδών σου, θα έχεις στο χέρι δύο πτυχία και πολλά επιπλέον ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα στην αγορά εργασίας. Μάλιστα, αν έχεις υψηλούς βαθμούς στη δημόσια σχολή σου, το Deree σού δίνει κίνητρο να σπουδάσεις παράλληλα! Με τις υποτροφίες του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος» μπορείς να παρακολουθήσεις ένα minor ή υποειδίκευση (δηλαδή ένα πρόγραμμα 6-7 μαθημάτων συγκεκριμένου πεδίου) από τις 42 που προσφέρονται στο Deree.

Οι μοναδικές επαγγελματικές ευκαιρίες που σου δίνουν προβάδισμα στην αγορά εργασίας. Στο Deree η επαγγελματική σταδιοδρομία ξεκινάει ήδη από τις σπουδές σου. Το Κολλέγιο έχει παραδοσιακά ισχυρή σύνδεση με την αγορά εργασίας, ώστε να εξασφαλίζει στους φοιτητές ευκαιρίες για πρακτική άσκηση (internship) σε κορυφαίες εταιρείες ή ομίλους στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Ακόμη μπορείς να απασχοληθείς part-time σε γραφεία του Κολλεγίου, και να έχεις διαρκή υποστήριξη από συμβούλους επαγγελματικού προσανατολισμού. Το δίκτυο των 53.000 αποφοίτων του Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος, επίσης, εξασφαλίζει ότι δεν θα αργήσεις να βρεις απασχόληση στο αντικείμενο που σε ενδιαφέρει.

Το πρόγραμμα υποτροφιών και οικονομικής στήριξης ύψους 4 εκατ. ευρώ ετησίως, που υποστηρίζει 9 στους 10 φοιτητές και προσφέρει ακαδημαϊκή υποτροφία σε κάθε φοιτητή με βαθμό Απολυτηρίου πάνω από 17/20. Αν μάλιστα έχεις καταγωγή από την Κεφαλονιά, μπορείς να διεκδικήσεις την υποτροφία Γεωργίου Αγορογιάννη και Παρασκευής ΜενεγάτουΠαραφέστα για να υποστηρίξεις τις σπουδές σου.

Θέλεις να μάθεις περισσότερα; Το Deree πραγματοποιεί ενημερωτική εκδήλωση στην Κεφαλονιά, το Σάββατο 31 Μαρτίου, στις 18:00, στο Δημοτικό Θέατρο Αργοστολίου «Ο Κέφαλος», Λεωφ. Βεργώτη 16. Εκεί θα έχεις την ευκαιρία να μιλήσεις με εκπροσώπους, φοιτητές και αποφοίτους του Deree και να ενημερωθείς για όλα όσα αναδεικνύουν το Deree σε κορυφαία επιλογή σπουδών! Μπορείς να δηλώσεις συμμετοχή εδώ.